Σοφία Ζαρκαλή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σοφία Ζαρκαλή γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Μετά την εκπαίδευσή της στο St. George Commercial College μεταβαίνει στη Ν. Αφρική και ξεκινά ταξίδια ανά τον κόσμο. Στιχουργός και σεναριογράφος μπαίνει στο λογοτεχνικό χώρο με το πρώτο της βιβλίο το «Όνειρο» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2016). Εμπνέεται από τον πνευματικό κόσμο και τιμά το βίωμα του γήινου. Αυτά τα δυο στοιχεία, πνεύμα και ύλη, γεφυρώνονται μέσα στα περιπετειώδη μυθιστορήματά της. Το «Μεγάλο Ερώτημα», το δεύτερο βιβλίο της, είναι ένα μυθιστόρημα που ενώνει το μεταφυσικό με το πραγματικό, μέσα από την ιστορία τεσσάρων γυναικών.
Μυθιστορήματα
Όνειρο (2015), Συμπαντικές Διαδρομές
Το μεγάλο ερώτημα (2016), Συμπαντικές Διαδρομές
Ο Κύκλος των Ψυχών (2019), Δίον

Ο Κύκλος των Ψυχών – Σοφία Ζαρκαλή
Αν έχεις αισθανθεί ότι περιπλανιέσαι μόνος σε ένα σύμπαν αμέτρητων εκδοχών και δυνατοτήτων…

Αν χρειάζεσαι ένα βιβλίο που θα αγγίξει φιλοσοφικά ερωτήματα που σε έχουν προβληματίσει κατά τη διάρκεια της ζωής σου σχετικά με τον λόγο ύπαρξης, τον σκοπό της ενσάρκωσης, αλλά και τους λεπτούς δεσμούς που σε δένουν με τους δικούς σου ανθρώπους…

Αν έχεις αναρωτηθεί για ποιον λόγο σχετίζεσαι και γνωρίζεις ψυχές που η αύρα και η ενέργειά τους σε συνδέουν με έναν άλλο κρυμμένο σου εαυτό…

Αν νιώθεις τη διαίσθησή σου να δουλεύει πολύ πιο αποτελεσματικά από το νου, και την καρδιά σου να σε οδηγεί σε πράξεις φαινομενικά ανεξήγητες και ίσως παράλογες…

Τότε αυτό το βιβλίο δεν το έπιασες τυχαία στα χέρια σου. Αυτό το βιβλίο σε διάλεξε…

Ο κύκλος των ψυχών είναι ένα μεταφυσικό μυθιστόρημα που σκοπό έχει να αφυπνίσει χαμένα κομμάτια του εαυτού, να καθρεφτίσει σκέψεις περιστατικά και γεγονότα με τα οποία ο καθένας μας έχει ταυτιστεί και βιώσει στην ενσάρκωσή του.

Το ανάγνωσμα αυτό θα σε ταξιδέψει σε δεκάδες προορισμούς, επίγειους και αιθερικούς, θα συνομιλήσει με την ψυχή και τη διαίσθησή σου, θα σε φέρει κοντά με χαρακτήρες τους οποίους θα αγαπήσεις, ίσως με άλλους να ταυτιστείς, και άλλους θα τους συνδέσεις με περιστατικά θλιβερά και κάποιες φορές μοιραία.

Όλα κινούνται σε έναν αέναο κύκλο, σε ένα αιώνιο ταξίδι αυτοανακάλυψης και αυτογνωσίας… ένα ταξίδι όμως που αποκαλύπτει και τον δικό σου κύκλο των ψυχών.

Μυθιστόρημα, Δίον, 2019, 488 σελ.

Το μεγάλο ερώτημα – Σοφία Ζαρκαλή
Πού πηγαίνουν οι ψυχές όταν φεύγουν;
Κοίτα γύρω σου πιο προσεκτικά και νιώσε!

Τέσσερις γυναίκες με λάθος προορισμό θα ανακαλύψουν την αληθινή πορεία τους, όταν ένα αυτοκινητικό δυστύχημα θα τις μεταφέρει σε έναν κόσμο άυλο και φανταστικό.

Τέσσερις γυναίκες, με διαφορετικό παρελθόν και ηλικίες, θα βρεθούν τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Σημείο θανάτου και αυτογνωσίας.

Έτσι θα μπορέσουν να δώσουν πραγματική ζωή σε άλλους ανθρώπους, διορθώνοντας λάθη που παράκαμψαν όταν βρίσκονταν εν ζωή.

Δύο οικογένειες ενώνονται με μια αγάπη μου δεν ήξεραν ότι υπάρχει, δύο γυναίκες νιώθουν τον έρωτα που δεν τις ξέχασε και ένας άνδρας ταξιδεύει μέσα στο γήινο σώμα μιας γυναίκας και βλέπει την αλήθεια που είχε κρύψει στα πιο βαθιά σημεία του νου.

Κι όλα αυτά, με τη βοήθεια τεσσάρων γυναικών, που ποτέ τους δεν φαντάστηκαν πόσο καλό μπορούν να κάνουν.

Αν τις αφήσεις, θα σου δείξουν τη ζωή και την αυτογνωσία. Θα σου δείξουν την αγνή αγάπη, την προσωπική βελτίωση και την πραγματική γνώση. Ένα βιβλίο που θα κερδίσει κάθε αναγνώστη, γιατί, πολύ απλά, εισχωρεί στις πιο βαθιές σκέψεις και στους φόβους που ακόμη δεν ειπώθηκαν…

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2016, 380 σελ.

Όνειρο – Σοφία Ζαρκαλή
Ένα πνεύμα που περιφέρεται παγιδευμένο στην τέταρτη διάσταση, ο Πάρης, μια γάτα, ένα διαμέρισμα, μια πόρνη έτοιμη για όλα…

Ο Γιάννης, αυτοκτόνησε για να ξεφύγει από μια ζωή που είχε καταντήσει κόλαση. Όμως, αντί να ελευθερωθεί, περιφέρεται παγιδευμένος ανάμεσα στην τρίτη και την πέμπτη διάσταση, χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να φύγει από το διαμέρισμα, όπου ο ίδιος αφαίρεσε τη ζωή του.
Ο Πάρης, που μένει στο σπίτι του Γιάννη, δεν έχει ιδέα πως συγκατοικεί μ’ ένα φάντασμα. Ώσπου μια μέρα καταφθάνει στο κατώφλι του σπιτιού το Όνειρο, που δεν είναι άλλο από μια γάτα, απεσταλμένη του πνευματικού κόσμου. Έτσι, η γάτα, ο ένοικος και ο Γιάννης οδηγούνται με την βοήθεια του πνευματικού κόσμου σε μια διαδικασία λύτρωσης, εξιλέωσης και συγχώρεσης.

“Με κυνηγούσαν οι ήρωες του βιβλίου”, αναφέρει η συγγραφέας, “μιλούσαν στο μυαλό μου”. Έτσι προέκυψε το “Όνειρο”, ένα έργο που μιλάει για αδύναμους ήρωες, για αρνητικά συναισθήματα και όλα αυτά που τα καταδικάζομε θεωρώντας τα τον κατώτερο εαυτό μας.

Η Σοφία Ζαρκαλή, καταγράφοντας ένα ταξίδι πρακτικής πνευματικότητας, μας δείχνει την ενδυνάμωση και γεφυρώνει το θείο με το γήινο, μέσα από ένα απλό και σοφό μυθιστόρημα.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2015, 368 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Δίον