Σωτήρης Μπουλντούμης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σωτήρης Μπουλντούμης γεννήθηκε στον Πόρο, όπου πρωτογνώρισε τη θάλασσα και τους εργάτες της.
Απόφοιτος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας, ταξίδεψε ως καπετάνιος σε εμπορικά σκάφη στους ωκεανούς και στις πέντε ηπείρους της Γης. Απέκτησε πλούτο εμπειριών από τις επαφές του με το πολύχρωμο και πολύγνωμο πλήθος των ανθρώπων με τους οποίους συγχρωτίστηκε σε κάθε σημείο του κόσμου. Στο ενδιάμεσο των ταξιδιών του σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Ισπανικά. Από το 2005 ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Από τις Εκδόσεις Σαββάλας κυκλοφορεί επίσης το ιστορικό του μυθιστόρημα “Οι τελευταίοι ραγιάδες”.
Μυθιστορήματα
Ο αληθινός θησαυρός της Λέσιας Ιβάνοβα (2010), Φενεός
Οι τελευταίοι ραγιάδες (2017), Σαββάλας
Στα ίχνη της καταιγίδας (2019), Σαββάλας

Στα ίχνη της καταιγίδας – Σωτήρης Μπουλντούμης
1942. Η Ελλάδα στενάζει κάτω από τον γερμανικό ζυγό. Μόνον ο έρωτας παραμένει θαλερός και ακατανίκητος. Η Αγγελική κι ο Άρης τον ανακαλύπτουν στην ουρά ενός συσσιτίου του Ερυθρού Σταυρού. Αριστερή εκείνη, με βαθιά πατριωτικά αισθήματα, συντηρητικός αυτός, με σπουδές στη Γερμανία και πολλά μυστικά στη ζωή του. Μυστικά που οδηγούν τη σχέση σε αδιέξοδο. Η Αγγελική βγαίνει στο «βουνό» κι εκείνος ακολουθεί τα ίχνη της προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανό τον έρωτά τους. Μέσα από τον ίλιγγο των περιπετειών τους αναδύονται οι σημαντικότερες πτυχές της Αντίστασης και το παρασκήνιο που προετοίμασε τον Εμφύλιο.

Οι συμπτώσεις, το φοβερό εργαλείο που η μοίρα χρησιμοποιεί για να γράψει τα εντυπωσιακά της σενάρια, θα φέρουν πάλι κοντά τους δυο πρώην εραστές και θα τους υποχρεώσουν να δώσουν απάντηση στο κορυφαίο υπαρξιακό ερώτημα: “Τι αξίζει στ’ αλήθεια η ζωή δίχως αγάπη;”.

Ιστορικό μυθιστόρημα, Σαββάλας, 2019, 624 σελ.

Οι τελευταίοι ραγιάδες – Σωτήρης Μπουλντούμης
Άνοιξη 1819. Ο νεαρός λόρδος Χόλμπουργκ αποβιβάζεται στη Ρούμελη με σκοπό να περιηγηθεί στα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας. Αρνητικά προδιατεθειμένος, φέροντας τα στερεότυπα της δυτικής Ευρώπης για τους υπόδουλους Έλληνες, Βιώνει από κοντά μια πραγματικότητα διαφορετική: ο πόθος για ελευθερία είναι διάχυτος και η επανάσταση υποφώσκει. Συγχρωτίζεται με τους εμπνευστές του επικείμενου αγώνα και στη δίνη των περιπετειών συναντά και ερωτεύεται τη Βασιλική, μια νεαρή νησιώτισσα που ζητά να πάρει εκδίκηση για τον αφανισμό της οικογένειας της.

Υπαρκτά πρόσωπα, ιστορικά γεγονότα, συγκρούσεις συμφερόντων και έριδες της εποχής συμπλέκονται με την ιστορία δύο νεαρών, φανταστικών ηρώων, οι πόθοι και οι αντιλήψεις των οποίων απηχούν τον παλμό μιας θυελλώδους εποχής.

Ιστορικό μυθιστόρημα, Σαββάλας, 2017, 592 σελ.

Ο αληθινός θησαυρός της Λέσιας Ιβάνοβα – Σωτήρης Μπουλντούμης
Σε μια εποχή όπου η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ανάγκασε στρατιές από νέους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη δύσκολη ζωή του τόπου τους και σαν καινούργιοι “χρυσοθήρες” να αναζητήσουν το Ελντοράντο τους στις χώρες της Δύσης και του Νότου, η Λέσια Ιβάνοβα – μια αστραφτερή Ουκρανίδα με νοοτροπία νικητή – ανέλαβε κι αυτή το ρόλο του θηλυκού Δον Κιχώτη. Ξεκίνησε ν’ αναζητήσει ένα θησαυρό στον οποίο πίστευε πως θα την οδηγούσαν τα μυστικά του πεθαμένου πατέρα της.

Όταν όμως τα όνειρα είναι ποτισμένα με την οσμή του χρήματος, μπορεί να καταλήξουν σε απροσδόκητα οδυνηρές περιπέτειες. Παρόμοιες μ’ αυτή που έζησε κι η Λέσια. Στοχεύοντας στην εκπλήρωση του ονείρου της, που συχνά φαινόταν απατηλό, χρειάστηκε να ξεπεράσει τις προλήψεις της, να εγκλωβιστεί στην ανυπαρξία του παράνομου μετανάστη, να γευτεί τη χαρά και την πίκρα ενός έρωτα χωρίς ελπιδοφόρο τέλος, αλλά πάνω απ’ όλα ν’ αποδοθεί σ’ έναν ανελέητο αγώνα ενάντια στον πιο σκληρό κι άκαρδο αντίπαλο, τον υπόκοσμο της πατρίδας της.

Μυθιστόρημα, Φενεός, 2010, 456 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σαββάλας, Φενεός