Σπύρος Πηγαδίτης

Σπύρος Πηγαδίτης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σπύρος Πηγαδίτης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1981 στην Αθήνα όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα.
Το 2005 ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ομιλεί άριστα την Αγγλική γλώσσα καθώς επίσης τη Ρουμανική και την Τουρκική. Εργάζεται ως στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία. Συμμετέχει ενεργά σε πλήθος πολιτιστικών και εθελοντικών ομάδων. Το βιβλίο «Η συνομωσία του Δράκου» είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.
Μυθιστορήματα
Η συνομωσία του δράκου (2022), Λυκόφως

Η συνομωσία του δράκου – Σπύρος Πηγαδίτης

Η συνομωσία


Ο δικηγόρος Άρης Λινός σταδιακά βυθίζεται στην κατάθλιψη, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πια που να τον συγκινεί. Μέχρι που μετακομίζει σε ένα νέο γραφείο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, όπου θα ανακαλύψει το μυστικό ημερολόγιο ενός σπουδαίου δικαστή και θα μπει στον πειρασμό να το διαβάσει. Μπροστά από τα μάτια του Άρη Λινού θα περάσουν εικόνες μιας παλιάς πολύκροτης υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον Δράκο του Μέγα Δάσους και στο μυαλό του θα καρφωθούν βάσιμες υποψίες, ότι το δικαστήριο καταδίκασε και οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα έναν απόκληρο της Θεσσαλονίκης, για να καλύψει τα ίχνη του πραγματικού δράστη.
Έκτοτε, η ζωή του Άρη Λινού θα αποκτήσει νόημα, να διαλευκάνει μετά από σαράντα χρόνια την ξεχασμένη υπόθεση και να διαπιστώσει εάν υπήρξε πλεκτάνη με θύμα έναν αθώο που η ψυχή του ζητάει δικαίωση. Σύμμαχοι του δικηγόρου, ο δημοσιογράφος φίλος του Νίκος, η δαιμόνια γραμματέας του Κική και η γοητευτική Κατερίνα.
Όμως, οι φλόγες του Δράκου έχουν κάψει όποιον προσπάθησε να εξιχνιάσει τα αποτρόπαια εγκλήματα του Μέγα Δάσους. Και πλέον, απειλούν τον Άρη και τους συνεργάτες του.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2022, 452 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως