Σπύρος Θεοχάρης

Σπύρος Θεοχάρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σπύρος Θεοχάρης είναι συγγραφέας του graphic novel.
Έχει σπουδάσει στο τμήμα Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο «Θεοφανώ: Μια Βυζαντινή ιστορία», συνδυάζει την αγάπη του για τα βιβλία κόμικ, τις γνώσεις που έχει αποκομίσει από τα βιβλία ιστορίας που διαβάζει και την αγάπη του για την πανέμορφη Κωνσταντινούπολη που επισκέφθηκε πολλές φορές στο παρελθόν.
Κόμικς-Ιστορία
Θεοφανώ (2020), Byzantine tales
1821: Η αρχή της Επανάστασης (2021), Byzantine tales
Βασίλειος βασιλεύς: 1. Όρκος Πίστης (2021), Byzantine tales
Βασίλειος Βασιλεύς: 2. Κυριαρχία του νόθου (2022), Byzantine tales

Βασίλειος βασιλεύς – Σπύρος Θεοχάρης

Βασίλειος2. Κυριαρχία του νόθου


Εικονογράφηση: Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου

Κόμικς-Ιστορία, Byzantine tales, 2022, 52 σελ.

Βασίλειος βασιλεύς – Σπύρος Θεοχάρης

Βασίλειος βασιλεύς1. Όρκος Πίστης


Η Ιστορία των συναρπαστικών γεγονότων της εποχής του Βασίλειου Β’ γνωστού και ως βουλγαροκτόνου ζωντανεύουν μέσα από μια νέα σειρά κόμικ των Byzantinetales.

Στο πρώτο τεύχος, μια στρατιά από πολεμοχαρείς Βίκινγκς, οι γνωστοί Βάραγγες ή Ρως, έχουν εισβάλλει και απειλούν την ίδια την Κωνσταντινούπολη. Ένας από αυτούς τους Βάραγγες θα βρεθεί στο παλάτι της Κωνσταντινούπολης. Εκεί θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν αρκετοί βασιλείς για έναν μόνο θρόνο.

Ο δρόμος για τον θρόνο της Βασιλείας των Ρωμαίων δεν είναι ποτέ στρωτός με ροδοπέταλα. Ίντριγκες, πάθη και πόλεμος συνθέτουν ένα οικείο “Βυζαντινό” σκηνικό που θα φέρει σε σύγκρουση τη γραφειοκρατεία της Κωνσταντινούπολης που στηρίζει τους νόμιμους διαδόχους, με τους στρατηγούς της Μικράς Ασίας που ελέγχουν τον Ρωμαϊκό στρατό. Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος.

Εικονογράφηση: Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου

Κόμικς-Ιστορία, Byzantine tales, 2021, 48 σελ.

1821: Η αρχή της Επανάστασης – Σπύρος Θεοχάρης

1821: Η αρχή


Η αρχή της επανάστασης έγινε το 1821. Η Αρχή της επανάστασης ήταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Η μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του αρχηγού της Ελληνικής επανάστασης από τα νεανικά χρόνια και την δόξα των Ναπολεόντιων πολέμων έως την ανάληψη της ηγεσίας της Φιλικής Εταιρείας και τα τραγικά γεγονότα στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες με αποκορύφωμα τη μεγάλη μάχη στο Δραγατσάνι! Μέσα από την ιστορία του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, ο αναγνώστης θα γνωρίσει εικονογραφημένη μια άγνωστη πλευρά του 1821. Ένας φόρος τιμής στη συμβολή πολλών άγνωστων στο ευρύ κοινό, προσώπων που προετοίμασαν την Ελληνική επανάσταση συνεισφέροντας οικονομικά, διπλωματικά και οργανωτικά.

Εικονογράφηση: Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου

Κόμικς-Ιστορία, Byzantine tales, 2021, 112 σελ.

Θεοφανώ – Σπύρος Θεοχάρης

ΘεοφανώΜια Βυζαντινή ιστορία


Το ευτυχισμένο τέλος μιας ιστορίας είναι το σημείο που η ηρωίδα παντρεύεται τον πρίγκηπα. Ωστόσο, για τη νεαρή Θεοφανώ αυτό το γεγονός αποτελεί την απαρχή μιας σειράς γεγονότων που θα αλλάξουν την ροή της ιστορίας.
Συνομωσίες, ίντριγκες και φόνοι συνθέτουν ένα σκηνικό συνεχούς ανταγωνισμού με φόντο τον Αυτοκρατορικό θρόνο. Η χρυσή εποχή της Μακεδονικής δυναστείας, η εποχή του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, του Ιωάννη Τσιμισκή και του Νικηφόρου Φωκά ζωντανεύει μέσα από την ιστορία μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες Αυτοκράτειρες του Βυζαντίου!

Εικονογράφος: Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου

Κόμικς-Ιστορία, Byzantine tales, 2020, 136 σελ.

Πηγές: Biblionet, Byzantine tales