Έχει σπουδάσει καλές τέχνες, διακόσμηση, σχέδιο μόδας, παλαιογραφία και αστρολογία. Ειδικεύεται στην αστρολογία της Αναγέννησης. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τα πολιτικά και αναπτυξιακά προβλήματα των αναπτυσσόμενων χωρών. Ταξιδεύει πολύ και εμπορεύεται σπάνια αντικείμενα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως αστρολόγος και παραψυχολόγος, και αρθρογραφεί στο περιοδικό “Ωροσκόπιο”. Εργάζεται με το επαγγελματικό όνομα “Λυγία”.
Νόνα Ελένη (2011), Εκδόσεις Βερέττας
Το μυστικό της Ελένης Βινίλη (2020), Κασταλία
Το μυστικό της Ελένης Βινίλη – Θέκλα Μεταξά
Ο κόσμος θα ήταν σίγουρα καλύτερος, αν οι άνθρωποι μπορούσαν, από την κατάσταση της αμάθειας και της ημιμάθειας όπου μπορεί να βρίσκονται, να περάσουν στην γνώση. Όχι στην εξωτερική, αλλά στην εσωτερική γνώση των πραγμάτων.
Η εσωτερική γνώση των πραγμάτων δεν έχει σχέση με το πόσα βιβλία έχουμε διαβάσει, ή σε πόσα σχολεία έχουμε φοιτήσει. Η εσωτερική γνώση αποκτάται με τη διεύρυνση της συνειδητότητας. Η κοινωνική θέση, η καταγωγή, η οικονομική κατάσταση, το είδος του επαγγέλματος, δεν έχουν καμιά σχέση με την ικανότητα του ατόμου να διευρύνει τη συνειδητότητά του.
Η ιστορία μας αφορά μια γιαγιά, την Ελένη, τη Νόνα Ελένη, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται η γιαγιά στα Επτάνησα. Η Νόνα Ελένη δεν είχε εξωτερική μόρφωση, δεν είχε μάθει γράμματα, εκτός από εκείνα τα βασικά που της είχε μάθει η δασκάλα της η Εσθήρ, η Οβριά, μάγισσα από τα Γιάννενα. Κι όμως, η Ελένη είχε την ικανότητα να ελέγχει τη θέληση και τη σκέψη των ανθρώπων, να προβλέπει και να ρυθμίζει το μέλλον.
Λένε πως οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις ιδιαίτερες ικανότητες και δυνατότητες, είναι εκείνοι που έχουν πολλές συσσωρευμένες εμπειρίες από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Ίσως αυτό να συνέβαινε και με τη Νόνα Ελένη.
Η ζωή δεν τελειώνει ποτέ. Τα αγριολούλουδα μαραίνονται το χειμώνα και ξαναφυτρώνουν την άνοιξη, στο ίδιο μέρος, πιο όμορφα και πιο μυρωδάτα. Η Φύση ξαναγεννιέται, ο κύκλος είναι αέναος, καθώς κάθε τέλος σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας φάσης ζωής. Οι ιστορίες των ηρώων αυτού του βιβλίου αποτελούν ζωντανό παράδειγμα αυτής της πραγματικότητας.
Μυθιστόρημα, Κασταλία, 2020, 592 σελ.
Νόνα Ελένη – Θέκλα Μεταξά
Από την Κέρκυρα του Μεσοπολέμου, του Πολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου, έως την Κέρκυρα του σήμερα. Μια συναρπαστική ιστορία αγάπης, πάθους, ταξικού μίσους, έρωτα και μαγείας…
Η Νόνα δεν έγινε ούτε άγαλμα, ούτε πλατεία, μια απλή φωτογραφία έγινε, μέσα σε μια κορνίζα, στο μπουφέ του σπιτιού της, ίσως και στο ράφι μιας βιβλιοθήκης, σε κάποιο σπίτι συγγενικό. Οι δικοί της έχουν πια ξεχάσει ακόμα και το πότε γεννήθηκε, και το πότε ταξίδεψε για να γνωρίσει κόσμους αλλιώτικους, μακρινούς. Μερικοί τη βλέπουν συχνά στον ύπνο τους, και άλλοι ίσως να μη θυμούνται ούτε καν τη φυσιογνωμία της. Μέσα σε όλους αυτούς, κάποια Θάλεια, που δεν υπήρξε ούτε συγγενής, ούτε φίλη της Νόνας, που δεν έτυχε να τη γνωρίσει όσο εκείνη διατηρούσε το σάρκινο φορέα της, είχε την τύχη να γνωρίσει εκείνο που άλλοι αγνοούσαν για χρόνια : τον εσωτερικό κόσμο της Νόνας.
Η Νόνα Ελένη γεννήθηκε σε ένα μικρό και ασήμαντο χωριό. Έζησε μια ζωή στερημένη, δυστυχισμένη, σκληρή και αφάνταστα δύσκολη. Η φτώχεια ήταν καθημερινός σύντροφος στην οικογένειά της. Βέβαια, δεν ήταν μόνο η δικιά της οικογένεια που πάλευε να επιβιώσει σ’ αυτό τον τόπο. Σχεδόν όλες οι οικογένειες αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα. Η Νόνα Ελένη πολλές φορές έσφιγγε τη ζώνη της, για να μη νιώθει πείνα.
Και να σκεφτεί κανείς, πως λίγα μέτρα πιο πέρα από τα καλύβια των χωρικών, βρισκόταν το αρχοντικό της κοντέσας του χωριού, εκείνης που καρπωνόταν τους κόπους και τον ιδρώτα όσων μοχθούσαν καθημερινά δουλεύοντας στα χωράφια της. Αν είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, σε μια τέτοια περίπτωση, δέχεσαι τη μοίρα σου, προσεύχεσαι στο Θεό για να σε λυπηθεί και να κάνει κανένα θαύμα να βελτιώσει τη ζωή σου, ανάβεις και κανένα καντήλι και περιμένεις το θαύμα. Αν είσαι άνθρωπος σαν τη Νόνα Ελένη, αρπάζεις τη μοίρα σου από τα μαλλιά, και τη στριφογυρίζεις στον αέρα μέχρι να την αναγκάσεις να υποταχτεί στη θέλησή σου…
Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βερέττας, 2011, 570 σελ.
Πηγές: Biblionet, Κασταλία, Εκδόσεις Βερέττας