Θοδωρής Θεοδωρόπουλος

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θοδωρής Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Πάτρα Αχαΐας και ζει στην Αθήνα.
Οι σπουδές του στον τουρισμό και την πληροφορική, τον οδήγησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο της Τουριστικής Τεχνολογίας ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες της αγοράς. Από το 2009 ξεκίνησε την δική του διαδρομή στον χώρο της επιχειρηματικότητας και έχει ήδη στο ενεργητικό του τρεις πολύ πετυχημένες εταιρείες.
Μυθιστορήματα
Ο Καμβάς της Τρέλας (2016), Εκδόσεις Φυλάτος
Ο καμβάς της τρέλας (2023), Κάκτος

Ο καμβάς της τρέλας – Θοδωρής Θεοδωρόπουλος

Ο καμβάς


Ποιο είναι το μυστικό που κρύβει ο πίνακας που βρέθηκε στο άβατο του διάσημου ζωγράφου Βασίλη Σκουλά; Ποιος τον δημιούργησε; Γιατί όσοι συνδέθηκαν μαζί του είτε πέθαναν ξαφνικά, είτε εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη, είτε ακόμη χειρότερα έχασαν τα λογικά τους; Ποια θα μπορούσε να είναι η σχέση ενός μισοπεθαμένου και ρακένδυτου ζητιάνου με τα γεγονότα αυτά; Ποιον προστατεύει ο Ρώσος μεγαλέμπορος έργων τέχνης που δολοφονείται στην Πόλη;

Αυτά αλλά και αρκετά ακόμη βασανιστικά ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν ο ανυποψίαστος νεαρός επιχειρηματίας και συλλέκτης πινάκων ζωγραφικής Αλέξανδρος Κοντορής και η βοηθός του στο δεκαήμερο ταξίδι τους στην Αθήνα. Σε αυτές τις δέκα μέρες, μια σειρά από διαδοχικά και ανατρεπτικά γεγονότα τούς μπλέκουν σε διάφορες φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τους.

Όλα ξεκινούν από μια συνάντηση με τη μέχρι τότε άγνωστη στον Αλέξανδρο χήρα του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Βασίλη Σκουλά. Ο ξαφνικός θάνατός της, η διαθήκη της που τον αφήνει μοναδικό κληρονόμο, ένας πίνακας που από την αρχή τραβάει την προσοχή του και που, όπως θα φανεί, κρύβει μυστικά ζωής και θανάτου, η αναπάντεχη γνωριμία του με έναν ζητιάνο, η αληθινή ιστορία της Μόνα Λίζα, ο έρωτας αλλά και ο θάνατος, αποτελούν την αρχή ενός ιστού που υφαίνεται γύρω του και τον παγιδεύει άθελά του σε μια ιστορία προδοσίας που φθάνει μέχρι την παγωμένη Μόσχα, οργανωμένη από μια πανούργα και άπληστη γυναίκα.

Επανέκδοση: “Εκδόσεις Φυλάτος”, 2016

Μυθιστόρημα, Κάκτος, 2023, 655 σελ.

Ο Καμβάς της Τρέλας – Θοδωρής Θεοδωρόπουλος

Ο Καμβάς


Ποιο είναι το μυστικό που κρύβει ο πίνακας που βρέθηκε στο άβατο του διάσημου ζωγράφου Βασίλη Σκουλά; Ποιος τον δημιούργησε; Γιατί όσοι συνδέθηκαν μαζί του είτε πέθαναν ξαφνικά είτε εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη είτε ακόμη χειρότερα έχασαν τα λογικά τους; Ποια θα μπορούσε να είναι η σχέση ενός μισοπεθαμένου και ρακένδυτου ζητιάνου με τα γεγονότα αυτά; Ποιον προστατεύει ο Ρώσος μεγαλέμπορος έργων τέχνης που δολοφονείται στη Πόλη;

Αυτά αλλά και αρκετά ακόμα βασανιστικά ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο ανυποψίαστος, νεαρός, επιχειρηματίας και συλλέκτης πινάκων ζωγραφικής, Αλέξανδρος Κοντορής και η βοηθός του, στο δεκαήμερο ταξίδι τους στην Αθήνα. Σε αυτές τις δέκα ημέρες, μια σειρά από διαδοχικά και ανατρεπτικά γεγονότα τους μπλέκουν σε διάφορες, φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τους.

Όλα ξεκινούν με μια συνάντηση με την μέχρι τότε άγνωστη στον Αλέξανδρο, χήρα, του διάσημου, Έλληνα, ζωγράφου Βασίλη Σκουλά. Ο ξαφνικός θάνατός της, η διαθήκη της που τον αφήνει μοναδικό κληρονόμο, ένας πίνακας που από την αρχή τραβάει την προσοχή του και που όπως θα φανεί κρύβει μυστικά ζωής και θανάτου, η αναπάντεχη γνωριμία του με έναν ζητιάνο, η αληθινή ιστορία της Μόνα Λίζα, ο έρωτας αλλά και ο θάνατος, αποτελούν την αρχή ενός ιστού που υφαίνεται γύρω του και τον παγιδεύει, άθελά του, σε μια ιστορία προδοσίας που φθάνει μέχρι την παγωμένη Μόσχα και τις ραδιουργίες μιας πανούργας και άπληστης γυναίκας.

Διαβάστε στο ανατρεπτικό μυθιστόρημα του Θοδωρή Θεοδωρόπουλου με τίτλο “Ο καμβάς της τρέλας”, για μυστικά ζωής και θανάτου, για την αληθινή ιστορία του πλέον διάσημου πίνακα στην Ιστορία, για τον έρωτα αλλά και τον θάνατο κι αφήστε τις σελίδες του να είναι η αρχή ενός ιστού που υφαίνεται γύρω σας και σας παγιδεύει στο μυστήριο του.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2016, 656 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος, Κάκτος