Τίνα Δαλαρή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Τίνα Δαλαρή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Σπουδάζει στο τµήµα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστηµίου. Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο της µυθιστόρηµα µε τίτλο “Με αντίπαλο τον χρόνο” (εκδόσεις Introbooks), ενώ τα έτη 2012, 2014 και 2016 απέσπασε το 2ο βραβείο ποίησης στον Παγκόσµιο Ποιητικό Διαγωνισµό Αµφικτιονίας Ελληνισµού. Τον Μάιο του 2012, διακρίθηκε στον 1ο Ποιητικό Διαγωνισµό του Συλλόγου Διατήρησης & Προβολής Παράδοσης Ανατολικής Ρωµυλίας Βόλου, λαµβάνοντας τον β’ έπαινο. Το 2012 απέσπασε το Γ’ Βραβείο Ελεύθερης Ποιητικής Έκφρασης Ενηλίκων, ενώ το 2014 βραβεύθηκε µε έπαινο στον 1ο Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης της UNESCO Κεφαλληνίας & Ιθάκης. Το 2013 διακρίθηκε µε έπαινο στον ετήσιο διαγωνισµό του λογοτεχνικού Περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΏ & µε β’ έπαινο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισµό Ποίησης ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2014. Ποιήµατά της έχουν συµπεριληφθεί σε ανθολογίες ποίησης και στην Εγκυκλοπαίδεια Γραµµάτων & Τεχνών της Αµφικτυονίας Ελληνισµού, του Λαογραφικού Οµίλου Μελίκης και Περιχώρων κ.α.
Μυθιστορήματα
Με αντίπαλο το χρόνο (2010), IntroBooks
Οι κόρες της ψυχής (2016), Εκδόσεις Πηγή

Οι κόρες της ψυχής – Τίνα Δαλαρή

Οι κόρες της ψυχής


Στερεά Ελλάδα, 1943
Eνα µικρό αγοράκι γίνεται µάρτυρας της σφαγής των δικών του από τους Γερµανούς.
Το ίδιο βράδυ, ένα παιχνίδι της µοίρας αλλάζει για πάντα την πορεία της ζωής του, το όνοµά του, τη γλώσσα του, το µέλλον του, και γίνεται ο ίδιος Γερµανός.
Όταν αποφασίσει να διεκδικήσει τη χαµένη του ταυτότητα, έρχεται αντιµέτωπος µε το πραγµατικό του πεπρωµένο, µεγαλωµένος στην καρδιά των εξελίξεων, δίπλα σε ανθρώπους που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη των χωρών της Ευρώπης.
Και κυρίως της Ελλάδας.
Της χώρας που θα κτυπηθεί όσο καµιά, στα χρόνια που θα έρθουν.
Μπορεί να αλλάξει τα πάντα.
Μπορεί να ανατρέψει το δυσοίωνο µέλλον.
Μπορεί να σώσει τη χαµένη του πατρίδα από τον όλεθρο.
Αρκεί ένα µόνο πράγµα.
Να ξεχάσει ποιος πραγµατικά είναι.
Για πάντα.
Στα σχέδιά του θα χρειαστεί να βρει αυτές.
Τις λέει κόρες της ψυχής.
Γιατί τις διάλεξε προσεκτικά, να υπηρετήσουν αυτό που πρόσταζε η δική του.
Και θα το κάνουν.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 296 σελ.

Με αντίπαλο το χρόνο – Τίνα Δαλαρή

Με αντίπαλο


Πεντακόσια χρόνια πριν, ένας γενναίος πολεµιστής ενώνει τις δυνάµεις του µε µια βασίλισσα και εκπληρώνει επιθυµίες, φιλοδοξίες και παράνοµους πόθους σε µια χώρα µακρινή. Κόντρα στους νόµους των θεών, ορίζει τη µοίρα του και κανονίζει µέλλον τρανό χωρίς να βλέπει καθαρά. Ο έρωτας που τους ενώνει, µοναδικός κι απόλυτος, αθάνατος, µέλλον δεν έχει.

Πρέπει να φύγουν µακριά. Του το ζητά, τον ικετεύει κι αυτός διστάζει. Δεν νιώθει τη Νέµεση, δίνει µοιραίο τέλος σε αυτήν που αγαπά µε το ίδιο του το χέρι.

Η καταδίκη του είναι αιώνια. Η ψυχή του, αθάνατη, δεν βρίσκει ποτέ γαλήνη, την αναζητά και κείνη τρέχει µακριά χωρίς να θυµάται.

Περνάνε χρόνια, ζωές περνούν και τελειώνουν, ξαναρχίζουν, αλλάζουν τοπία, χώρες, και κείνος που δεν πίστεψε ποτέ ούτε θεούς ούτε δαίµονες ούτε ζωή ούτε θάνατο, χίλιες φορές θα ζει και θα πεθαίνει µε µια µονάχα αποστολή: να ξανασµίξει µε την αγαπηµένη του.

Τα λόγια που ξεστόµισε εκείνη πριν χαθεί δεν τον φοβίζουν. Κατάρα να µην την ξαναβρεί.

Γεννηµένος πολεµιστής, αποφασισµένος να κερδίσει, θα δώσει µάχη µε το µόνο αντίπαλο που εκείνος αναγνωρίζει. Τον πιο σκληρό. Το χρόνο.

Μυθιστόρημα, IntroBooks, 2010, 275 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, IntroBooks