Τομ Νοξ

Τομ Νοξ

Ξένοι λογοτέχνες
Tom Knox είναι το ψευδώνυμο του δημοσιογράφου Sean Thomas.
Γεννήθηκε στην Αγγλία και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ως ανταποκριτής πολλών εφημερίδων και περιοδικών, μεταξύ των οποίων οι “Times”, “Guardian” και “Daily Mail”. Το “Μυστικό της Γενέσεως” μεταφράζεται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Γράφει επίσης για την τέχνη, την πολιτική και την αρχαία ιστορία. Ζει στο Λονδίνο.
Σαν Tom Knox
Μυθιστορήματα
Το μυστικό της γενέσεως – The Genesis Secret (2009)
Marks of Cain (2010)
Bible of the Dead or The Lost Goddess (2011)
The Babylon Rite (2012)
The Deceit (2013)

Σαν Sean Thomas
Μυθιστορήματα
Absent Fathers (1996)
Kissing England (2000)
The Cheek Perforation Dance (2002)

Αφηγήσεις-Δοκίμια
Millions of Women Are Waiting to Meet You (2006)

Σαν S.K. Tremayne
Μυθιστορήματα
The Ice Twins (2015)
The Fire Child (2016)

Το μυστικό της γενέσεως – Τομ Νοξ

Το μυστικό


Μια αποκάλυψη τόσο συγκλονιστική που θα μπορούσε να απειλήσει την κοινωνική συνοχή όλου του κόσμου.

Μόνο ένας άνθρωπος γνωρίζει το μυστικό – και θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει κάθε στοιχείο για την ύπαρξή του…

Από τα ερειπωμένα κάστρα της Ιρλανδίας μέχρι τον αρχαιότερο ναό στον κόσμο, το Γκομπεκλί Τεπέ στα βάθη της Τουρκίας το “Μυστικό της Γενέσεως συνυφαίνει ιστορικά στοιχεία, επιστημονική γνώση και βιβλικά μυστήρια σ’ ένα καθηλωτικό επικό μυθιστόρημα.

Μια σημαντική ανακάλυψη στα βάθη του τουρκικού Κουρδιστάν θα φέρει στο φως τον αρχαιότερο πολιτισμό στην ιστορία της ανθρωπότητας, ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Ο πολεμικός ανταποκριτής Ρομπ Λαττρέλ καλείται να καλύψει το γεγονός. Έχει μόλιε γλιτώσει από θαύμα από μια έκρηξη βόμβας στη Βαγδάτη και το μοναδικό πράγμα που επιθυμεί είναι να επιστρέψει στην Αγγλία για να δει το πεντάχρονο παιδί του.

Αυτό που ξεκινάει ως μια συναρπαστική αποστολή αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από τις εμπόλεμες ζώνες: τη δολιοφθορά στον αρχαιολογικό χώρο ακολουθεί ένας φόνος…

Την ίδια στιγμή, ο Φόρρεστερ, επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ, ερευνά μια σειρά ειδεχθών εγκλημάτων στη Βρετανία, εγκλήματα που φαίνεται να συνδέονται με τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο. Ποιο είναι το μυστικό που θα τραντάξει συθέμελα ό,τι μέχρι σήμερα πιστεύαμε για τις ρίζες του χριστιανισμού, του ιουδαϊσμού και του μωαμεθανισμού;

Μετάφραση: Ουρανία Παπακωνσταντοπούλου
Τίτλος πρωτοτύπου: The Genesis Secret

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πατάκη, 2011, 533 σελ.

Πηγές: Biblionet, Wikipedia, Εκδόσεις Πατάκη