Τούλα Ρεπαπή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Τούλα Μ. Ρεπαπή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αποχώρησε απο την Ολυμπιακή Αεροπορία, έχοντας επί σειρά ετών τους βαθμούς της chief cabin crew και της senior check hostess σε όλους τους τύπους των αεροσκαφών. Παράλληλα με αυτά τα καθήκοντα, τα τελευταία χρόνια ήταν και εισηγήτρια Σεμιναρίων Συναλλακτικής Ανάλυσης (κλάδος της Ψυχολογίας για Ανάλυση της Συμπεριφοράς και Επικοινωνίας) προς τους συναδέλφους της. Τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε MBA in Marketing, του Πανεπιστημίου Ecole Superieur de Commerce et de Management, τις έκανε στο New York College. Σήμερα είναι σύμβουλος marketing των Μεταπτυχιακών Σπουδών του New York College. Με την κριτική βιβλίων ασχολείται από το 1997, και τα κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά, Νέα Εστία, Διαβάζω, INDEX.
Δοκίμια-Μελέτες-Ερμηνεία και κριτική
Μούσες και Δαιμόνια (2018), Αρμός
Μούσες και Δαιμόνια (2020), Αρμός

Συλλογικά έργα
Ένα κομμάτι ουρανού (2007), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Μούσες και Δαιμόνια – Τούλα Ρεπαπή

Μούσες και δαιμόνιαΚείμενα για την πεζογραφία της Ελένης Λαδιά, 2018-2020


Μούσες και Δαιμόνια, αναδύονται από τις σελίδες των βιβλίων τής Ελένης Λαδιά, κατακτώντας και εμπνέοντας κάθε αναγνώστη…

… Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει μεγάλη ανάγκη, ιδιαίτερα στις νεώτερες γενιές, να μάθουν την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία με συγγραφείς της ποιότητας της Ελένης Λαδιά, η οποία, μέσα από πλούτο γνώσεων, εμπνέει άξιες, διδάσκοντας ταυτόχρονα ήθος και γραφή.

Ερμηνεία και κριτική, Αρμός, 2020, 136

Μούσες και Δαιμόνια – Τούλα Ρεπαπή

Κείμενα για την πεζογραφία της Ελένης Λαδιά 2000-2018


Το παρόν βιβλίο αποτελείται από κριτικά κείμενα για τα βιβλία της Ελένης Λαδιά, από τον Νοέμβριο του 2000 έως σήμερα. Τα κείμενα αυτά αποτελούν μία αναλυτική / συνοπτική εικόνα του έργου της.

Ερμηνεία και κριτική, Αρμός, 2018, 106 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αρμός