Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: η συλλογή διηγημάτων “Πρωινά ξυπνήματα” (Πολύτροπον, 2008), το μυθιστόρημα “Η βασίλισσα του βυθού” (Νόβολι, 2009), η συλλογή διηγημάτων “Αγριάλιτι” (Πολύτροπον, 2014) και το μυθιστόρημα “Τα λουτρά της κόμισσας” (Μικρές Εκδόσεις, 2017).
Η βασίλισσα του βυθού (2009), Νόβολι
Νουβέλες
Τα λουτρά της κόμισσας (2017), Μικρές εκδόσεις
Διηγήματα
Πρωινά ξυπνήματα (2008), Πολύτροπον
Αγριάλιτι (2014), Πολύτροπον
Συλλογικά έργα
Καραμέλες βουτύρου (2009), Πολύτροπον
Ιστορίες κάτω από το γκι (2014), Πολύτροπον
Τα λουτρά της κόμισσας – Βαγγέλης Γαροφάλλου
Μία ξεχασμένη προφητεία από τα βάθη των αιώνων αποδεικνύεται ιδιαίτερα πετυχημένη και απειλεί να φέρει το τέλος. Όλων.
Ποιος είναι ο αρχαιότερος βρικόλακας του κόσμου; Ποιος πρέπει να δώσει την τελική μάχη με το απόλυτο κακό; Οι απαντήσεις δίνονται με μία βουτιά. Ναι, με μία βουτιά που κάνει η κόμισσα Ελισάβετ Μπάθορι σε μία μπανιέρα γεμάτη κόκκινο υγρό. Το οποίο δεν είναι κρασί…
Πολλά χρόνια πριν, η Αυστροουγγαρία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Οθωμανούς και η κόμισσα δεν χάνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη φούρια των μαχών για να κλείσει στα κάστρα της νεαρές γυναίκες και να τις βασανίσει μέχρι θανάτου.
Στην Αθήνα του σήμερα, πάλι, ο Έκτορας, φέρελπις συγγραφέας αλλά κατά βάση ζιγκολό, βασανίζεται από φρικτούς εφιάλτες. Ο αλλόκοτος κόσμος των ονείρων του πολύ σύντομα θα αρχίσει να μπλέκεται με την πραγματικότητα και απίθανα μυστικά από το παρελθόν του θα έρθουν στο φως…
Νουβέλα, Μικρές εκδόσεις, 2017, 136 σελ.
Αγριάλιτι – Βαγγέλης Γαροφάλλου
– Πόσο αίμα μπορεί να χυθεί σε ένα τηλεοπτικό σόου;
– Τι μπορεί να πάθει ένας μεθυσμένος λαγός στο πατρινό καρναβάλι;
– Μπορεί ο νέος χρόνος να φέρει μαζί του ένα σεξουαλικό όργιο;
– Τι λένε οι βουλευτές όταν μιλούν μεταξύ τους στο τηλέφωνο;
– Γιατί βρίσκονται στον ίδιο χώρο ένας δαίμονας, ένας νάνος και ο Ποσειδώνας;
Όλα αυτά τα σπουδαία ερωτήματα -καθώς και πολλά ακόμα- βρίσκουν τις απαντήσεις που χρόνια έψαχναν στο “Αγριάλιτι”, μια ξεκαρδιστική συλλογή διηγημάτων που όσο τη διαβάζετε αρχίζει να σας φαίνεται όλο και πιο ανορθόδοξα οικεία.
Διηγήματα, Πολύτροπον, 2014, 145 σελ.
Η βασίλισσα του βυθού – Βαγγέλης Γαροφάλλου
Ο Μίλτος και η Βικτόρια είναι η απάντηση της Γ΄ Εθνικής στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα.
Κολλητοί φίλοι. Σαν αδελφάκια. Μέχρι που ο Μίλτος αρχίζει να υποψιάζεται ότι τη θέλει. Ότι ανέκαθεν την ήθελε. Τη βλέπει αλλιώς, ρε παιδάκι μου. Και την παίρνει μαζί του στη Βενετία, με πρόφαση ένα επαγγελματικό συνέδριο, έχοντας στο μυαλό του να της εκμυστηρευτεί τον έρωτά του. Με καμιά δεκαπενταριά χρόνια καθυστέρηση…
Η Βικτόρια, πάλι, είναι λίγο μυστήριο άτομο, όπως και οι περισσότερες κοπέλες που βάφουν τα μαλλιά τους ροζ. Αποδέχεται την πρόσκληση του Μίλτου.
Και εκεί κάπου ξεκινάει η παράνοια…
Ο έρωτάς τους αποδεικνύεται κομματάκι δυσλειτουργικός. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μπαίνει στη μέση και ο Θεός. Ναι, ο μεγαλοδύναμος. Που, για κάποιον άγνωστο λόγο, δείχνει ένα πρωτόγνωρο ενδιαφέρον για την όλη ιστορία. Και αποφασίζει να βάλει το χέρι του…
Μυθιστόρημα, Νόβολι, 2009, 169 σελ.
Πρωινά ξυπνήματα – Βαγγέλης Γαροφάλλου
Πεζογραφήματα
Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται. Πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή όταν ξυπνάς από ένα συνεχές, βάρβαρο και επίμονο «ντριν-ντριν»; Πόσο καλά μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα όταν νιώθεις την ανάγκη να κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματά σου, αλλά πρέπει να βγεις έξω, στην γκρίζα πραγματικότητα της μεγαλούπολης;
Οι ήρωες του βιβλίου αυτού δυσκολεύονται να ξυπνήσουν. Αλλά είναι αναγκασμένοι να το κάνουν. Καθένας για το λόγο του…
Ένας δημόσιος υπάλληλος που μισεί τη δουλειά του, τη ζωή, τους ανθρώπους και το σύμπαν ολόκληρο. Η λειτουργία ενός ιερέα που λαμβάνει χώρα εν μέσω χασμουρητών και με φόντο ψίχουλα τυρόπιτας.
Η ιστορία ενός παράφορου αλλά κρυφού έρωτα.
Ένας μαθητής που αποβάλλεται δια παντός και αρχίζει να κάνει παράξενες παρέες, που θα τον οδηγήσουν σε απρόσμενα μπλεξίματα.
Οι περιπέτειες του διεφθαρμένου πολιτικού Άρη Παπάρη και ο εθισμός του στα ναρκωτικά και το σκληρό πορνό.
Και μια εκδρομή.
Έξι διηγήματα που ξεκαθαρίζουν γιατί το ξυπνητήρι βλάπτει σοβαρά την υγεία.
Διηγήματα, Πολύτροπον, 2008, 118 σελ.
Πηγές: Biblionet, Πολύτροπον, Νόβολι, Μικρές εκδόσεις