Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα

Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα, είναι εσωτερική συγγραφέας βιβλίων που μελετούν την πνευματική διάσταση του ανθρώπου.
Αρχικά πραγματοποίησε σπουδές ψυχολογίας στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΚΑΕ). Από το 1990 έως και το 2005, “μυήθηκε” στην εσωτερική ψυχολογία με πολυάριθμα σεμινάρια πλάι στον πνευματικό Δάσκαλο Μεταφυσικής, Γεώργιο Βουλούκο. Υπήρξε ερευνήτρια της φιλοσοφίας της γιόγκα ενώ παράλληλα δίδαξε γιόγκα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Η δημιουργική δύναμη του λόγου – Χριστού” και “Ο 8ος ψαλμός του Δαβίδ”, συγγραφικά έργα που διεισδύουν αναλύοντας την Ψυχή σε βάθος για να αποκαλύψουν την πνευματική υψηλή κληρονομιά κάθε ανθρώπου και την σχέση του με τον Θεό. (Από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος). Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές με τίτλο, “Φαντασίας Άλλοθι” και “Η χώρα της σιωπής” από τις εκδόσεις “Οδυσσέας”. Τα τελευταία 20 χρόνια αποτελεί ερευνήτρια στο χώρο της εσωτερικής ψυχολογίας και αναζήτησης, με συγγραφική δραστηριότητα και συμμετοχή σε περιοδικά φιλοσοφικού, μεταφυσικού και ψυχολογικού περιεχομένου. Επίσης έχει υπάρξει ομιλήτρια διαλέξεων αντίστοιχων θεμάτων. Κεντρικό αντικείμενο της εργασίας της αποτελεί η μελέτη της ψυχής καθώς και η ανάπτυξη και αυτοπραγμάτωση της, αντικείμενο στο οποίο εξακολουθεί με αγάπη και ευθύνη να εργάζεται.
Έχει την ιστοσελίδα: Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα.
Ποίηση
Στοχασμοί ψυχής (2021), Κάκτος

Δοκίμια-Μελέτες-Αρχαιότητα-Θρησκεία-Κριτική και ερμηνεία-Πνευματικότητα
Η δημιουργική δύναμη του Λόγου – Χριστού (2011), Πύρινος Κόσμος
Ο όγδοος ψαλμός του Δαβίδ (2013), Πύρινος Κόσμος
Δάσκαλος και μαθητής (2015), Πύρινος Κόσμος
Ένας διάλογος ανάμεσα στην Ψυχή και το Πνεύμα για την ΑΛΗΘΕΙΑ (2017), Πύρινος Κόσμος
Η Νίκη της Σαμοθράκης και τα Καβείρια Μυστήρια (2019), Κάκτος

Στοχασμοί ψυχής – Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα

Στοχασμοί ψυχής


Κάτω από τον χιλιοπέταλο λωτό άνθισε
η πρώτη αθάνατη σκέψη
άνεμος φύσηξε
και έσπειρε αθανασία παντού

Ποίηση, Κάκτος, 2021, 124 σελ.

Η Νίκη της Σαμοθράκης και τα Καβείρια Μυστήρια – Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα

Η Νίκη της ΣαμοθράκηςNike of Samothrace and the Kabeirian Mysteries


Το βιβλίο “Η Νίκη της Σαμοθράκης και τα Καβείρια Μυστήρια” ρίχνει φως στο δύσκολο θέμα των Καβείριων Μυστηρίων που, λόγω των λιγοστών σωζόμενων μαρτυριών από την αρχαιότητα, δεν έχει μελετηθεί μέχρι σήμερα επαρκώς. Η συγγραφέας Βιολέττα Παυλέα, στηριγμένη στην προσωπική της εξοικείωση με θέματα εσωτερισμού και στην ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησε σε πλήθος αρχαίων και νεότερων κειμένων, μαρτυριών και πηγών, προχωρά σε μια πρωτότυπη ερμηνεία της ουσίας των Καβείριων Μυστηρίων ως μιας εμπειρίας αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Η πολυετής μελέτη και προσπάθεια της συγγραφέως διαφαίνεται μέσα από την πληρότητα του έργου, την αναφορά πλήθους πηγών και την πλούσια βιβλιογραφία που συνοδεύει το κείμενό της και που παρέχει την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση. Το κείμενο της μελέτης για τα Καβείρια Μυστήρια συνοδεύεται από ένα ποίημα για τη μορφή της Νίκης της Σαμοθράκης, η οποία ήταν και αυτή που ενέπνευσε τη συγγραφέα στη δύσκολη πορεία της μελέτης των Καβείριων Μυστηρίων. Το βιβλίο κυκλοφορεί συνοδευόμενο από την αγγλική μετάφρασή του, υλοποιώντας το όραμα της συγγραφέως να μεταδοθεί η σημαντική αυτή γνώση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αρχαιότητα, Κάκτος, 2019, 224 σελ.

Ένας διάλογος ανάμεσα στην Ψυχή και το Πνεύμα για την ΑΛΗΘΕΙΑ – Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα

Ένας διάλογος ανάμεσα


Όποιος αναζητά την αλήθεια από την αληθινή σοφία θα φτιάξει φτερά για να πετάξει μακριά και να ξεφύγει…

Και ο σοφός θα τραφεί από την αλήθεια και θα είναι σαν ένα δέντρο που μεγαλώνει δίπλα σ’ ένα ποτάμι…

(Μυστική διδασκαλία του Ιησού, Κεφ. 3-4)

Βίβλος. Π.Δ., Κριτική και ερμηνεία, Πύρινος Κόσμος, 2017, 194 σελ.

Δάσκαλος και μαθητής – Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα

Δάσκαλος και μαθητής


Όταν το πνεύμα του Δασκάλου αγγίξει την ύλη του μαθητή, γίνονται ένα σώμα, μια ψυχή, ένα πνεύμα, αποκτούν ένα λόγο ύπαρξης μέσα στην αιωνιότητα, ανοίγουν όλα τα “παράθυρα” του νου, αναδιπλώνεται το ιερό λουλούδι, η μνήμη του μαθητή ανακαλεί εύκολα, θυμάται τα από καταβολής κόσμου, ο χιλιοπέταλος Λωτός ανθίζει φως, το φως γίνεται Ζωή, η Ζωή γίνεται η Θεία ζωντανή Παρουσία !

Πνευματικότητα, Πύρινος Κόσμος, 2015, 158 σελ.

Ο όγδοος ψαλμός του Δαβίδ – Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα

Ο όγδοος ψαλμόςΕνα ταξίδι στην υπαρξιακή
αγωνία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Ανθρώπινα, ευάλωτα πλάσματα όπως ο Δαβίδ σφραγισμένα από το Άγιο Πνεύμα απεσταλμένα από την υπέρτατη θέληση θηντοί αν και αθάνατοι θλιβόμενοι μέσα στον σάρκινο κόσμο φώναξαν με την παρουσία τους στη γη Υιοί Θεού επικαλεστείτε τον Πατέρα σας Θεάνθρωποι, γνωρίστε τον Θεό μέσα σας.

Ψαλμοί, Ερμηνεία, Πύρινος Κόσμος, 2013, 205 σελ.

Η δημιουργική δύναμη του Λόγου-Χριστού – Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα

Η δημιουργική δύναμηΒιβλίο Πρώτο


Προσευχή: Ο συνδημιουργός λόγος
Ο Δημιουργός Λόγος, το ζωντανό φως, ο Λόγος – Χριστός βρίσκεται στα βάθη του δικού μας Είναι, της δικής σου ψυχής · από αυτά τα βάθη περιμένει αιώνες την ανάστασή Του – την έγερση της Θείας Τρισυπόστατης Δύναμής του μέσα στο δικό σου πνεύμα -για να καταστήσει εκπληρωμένο Υιό του Θεού, Συμπαντικό Συνδημιουργό Λόγο!

Πνευματικότητα, Πύρινος Κόσμος, 2011, 213 σελ.

Πηγές: Biblionet, Πύρινος Κόσμος, Κάκτος