Υακίνθη

Υακίνθη

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Υακίνθη γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα.
Μόλις 13 ετών βραβεύτηκε για τα διηγήματά της από τα τότε περιοδικά της εποχής Ταχυδρόμος και Επίκαιρα. Όλα τα έργα της είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες.
Μυθιστορήματα
Η χρεοκοπία του ζεν (2021), Ownbook
Old spice (2021), Ownbook

Νουβέλες
Γλυκιά βανίλια (2021), Ownbook

Αφηγήματα
Φρούτα του πάθους και γάλα καμήλας (2013), Ownbook

Old spice – Υακίνθη

Old spice


Πίστεψα στην ιδέα του «οπωσδήποτε». Δεν ήταν μια μαγική διαδρομή. Χώρεσα στην καρδιά μου την ψυχή της αγιότητάς του, που ήταν βαθιά ποτισμένη από τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Έμελλε να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τη συγκλονιστική πορεία του έρωτά του προς το απόλυτα άδικο. Όμως… η ζωή αποφασίζει…

Μυθιστόρημα, Ownbook, 2021, 144 σελ.

Γλυκιά βανίλια – Υακίνθη

Γλυκιά βανίλια


Είχαμε δικούς μας κώδικες ομιλίας. Μπορεί να μιλούσαμε δύο διαφορετικές γλώσσες αλλά η συνεννόησή μας ήταν πάντα άψογη. Αρκετά καλύτερη. Από αυτούς που μιλάνε την ίδια γλώσσα και έχουν πάει στα ίδια πανεπιστήμια.

Νουβέλα, Ownbook, 2021, 60 σελ.

Η χρεοκοπία του ζεν – Υακίνθη

Η χρεοκοπία του ζεν


Δύο ξεχωριστές ιστορίες δύο γυναικών αγνώστων μεταξύ τους… Η καθεμία μάχεται με τον τρόπο της για τη μοναδικότητα της ύπαρξής της.

Μυθιστόρημα, Ownbook, 2021, 136 σελ.

Φρούτα του πάθους και γάλα καμήλας – Υακίνθη

Φρούτα του πάθους


Η πορεία ενηλικίωσης και αυτογνωσίας μίας αυθόρμητης, ζωντανής, αντισυμβατικής γυναίκας μέσα από συνεχείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Από το καλοκαίρι της εφηβείας στην Ανάβυσσο και από εκεί Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Κάιρο. Από την άλλη, οι σειρήνες του έρωτα και του πόθου… Όμως το ταξίδι δεν σταματάει ποτέ, Ινδία, Βιετνάμ, Θιβέτ, Ταϊλάνδη αφού η ηρωίδα δηλώνει δεσμευμένη, όχι με άντρα αλλά με το διαβατήριό της.

Αφήγημα, Ownbook, 2013, 79 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ownbook