Ζωή Ναούμ


Η Ζωή Ναούμ γεννήθηκε στην Αθήνα.
Το 2010 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και από τότε εργάζεται ως δασκάλα.
Το “Διαβάζοντας για τον κύριο Κούνελο” αποτελεί την πρώτη της προσπάθεια να συνδυάσει τις δύο μεγάλες αγάπες της ζωής της, τα παιδιά και τις λέξεις.

Διαβάζοντας για τον κύριο Κούνελο – Ζωή Ναούμ
Όταν ο κύριος Κούνελος μαθαίνει ότι θα πρέπει να αποχωριστεί την αγαπημένη του ασχολία, το διάβασμα, για έναν μήνα, πέφτει σε βαθιά θλίψη. Μέχρι που ο φίλος του, ο Ασβός, βρίσκει μια ιδέα για να λυθεί το πρόβλημα…
Πολλές φορές αρκεί μια ιδέα, μια μικρή πρωτοβουλία, για να δημιουργηθεί μια αλυσίδα όμορφων πραγμάτων…
Ένα παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και τη διαχρονική αξία των βιβλίων, που ξέρουν να ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους όσους επιλέγουν την παρέα τους.
Οσελότος, 2016
24 σελ.

Γράμματα που αναζητούν παραλήπτες – Ζωή Ναούμ
Ο Γιώργος δεν πρόλαβε να πει στη μητέρα του όσα ήθελε, γιατί εκείνη έφυγε νωρίς. Η Μαρία δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τον πατέρα της. Η Λουκία νιώθει ότι ο σύζυγός της δεν την άκουγε πραγματικά, όσο ήταν παντρεμένοι. Ο Ανδρέας έχει πολλά να πει στον εραστή της γυναίκας του.
20 διαφορετικά πρόσωπα, φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, “ακουμπάνε” τις ψυχές τους πάνω σ’ ένα λευκό χαρτί. Σπάνε τη σιωπή τους και τολμάνε να χαράξουν έναν δρόμο προς τη λύτρωση απ’ όσα τους βαραίνουν. 20 γράμματα αναζητούν παραλήπτες. Ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, ας τους δοθεί, τουλάχιστον, το δικαίωμα να ταξιδέψουν…
Δυάς Εκδοτική, 2018
100 σελ.

Πεζά
Γράμματα που αναζητούν παραλήπτες (2018), Δυάς Εκδοτική

Παιδική λογοτεχνία
Διαβάζοντας για τον κύριο Κούνελο (2016), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Δυάς Εκδοτική

Επισκέψεις: 16