Ζωή Παπαδάκη

Λογοτέχνες
H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, αλλά κατάγεται από τα Παπαδιάνικα Λακωνίας.
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής και έχει ασχοληθεί με επιμόρφωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία. Αυτή την περίοδο φοιτά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την απόκτηση Μάστερ Ειδικής Αγωγής.
Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Μονεμβασιά, στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βρεφών και Νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα» ως νηπιαγωγός.
Η συγγραφή παραμυθιών και ποιημάτων αποκαλύπτει μια παιδική της πτυχή, καλά φυλαγμένη. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφει για τα παιδιά τής δίνει τη δύναμη και την έμπνευση να εργάζεται σκληρά για να γίνει όλο και καλύτερη και να τους προσφέρει ό,τι πιο όμορφο έχει στην καρδιά της. Στόχος της είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία και να διδαχθούν από αυτά.
Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Η ευχή της Αστεράτης» από τις εκδόσεις Φυλάτος.
Ο «Ρίνος, το πιο ξεχωριστό μπαλόνι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Η ευχή της Αστεράτης – Ζωή Παπαδάκη

Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φεγγαρένιος, ο αρχηγός της Ουρανοχώρας, αναθέτει μια ξεχωριστή αποστολή σε όλα τα αστεράκια: Να ταξιδέψουν στη γη, να ακούσουν τις ευχές των ανθρώπων και να πραγματοποιήσουν μια από αυτές. Η γλυκιά Αστεράτη ξεκινάει το ταξίδι της αγχωμένη, ώστε να επιλέξει την καλύτερη… Κατά την διάρκεια αυτής της όμορφης και μοναδικής βραδιάς ακούει πολλές ευχές… Ποια είναι η ευχή που θα διαλέξει τελικά? Ποιο είναι το μάθημα που θα λάβει η Αστεράτη στο τέλος αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας και που θα θυμάται για όλη της τη ζωή?
Eικονογράφηση: Πέρσα Μπολίκα

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2015, 52 σελ.

Ρίνος, το πιο ξεχωριστό μπαλόνι – Ζωή Παπαδάκη

Πώς νιώθει άραγε κάποιος όταν είναι διαφορετικός από τους άλλους;
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Ρίνος, είναι ένα μικρό κίτρινο μπαλόνι σε αντίθεση με τους εντυπωσιακούς κατοίκους της Μπαλονούπολης. Μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια, ο μικρός Ρίνος θα καταφέρει να δώσει ένα μάθημα ζωής σε όλα τα μπαλόνια της πόλης και θα ανακαλύψει ότι η πραγματική ομορφιά και η μοναδικότητα δεν βρίσκονται σε έναν καθρέπτη… αλλά βαθιά μέσα μας.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πνοή, 2018, 36 σελ.

Παιδική λογοτεχνία
Η ευχή της Αστεράτης (2015), Εκδόσεις Φυλάτος
Ρίνος, το πιο ξεχωριστό μπαλόνι (2018), Εκδόσεις Πνοή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος, Εκδόσεις Πνοή

84 εμφανίσεις.