Αδριανή Κεφαλά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αδριανή Κεφαλά γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία. Εργάστηκε για 25 χρόνια στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Ζει με την οικογένειά της στο Παλαιό Φάληρο.

Αλήθειες Bitter – Αδριανή Κεφαλά
Τι ρόλο παίζει στη ζωή μας η δεύτερη ευκαιρία;

Η αλήθεια είναι, ότι οι ζωές όλων μας είναι γεμάτες πικρές αλήθειες.
Άλλοι τις ξέρουμε κι άλλοι τις μαντεύουμε. Άλλοι πάλι νομίζουμε ότι επειδή είναι πολύ παλιές ή επειδή τις πασπαλίσαμε με άχνη, τις ξεχάσαμε ή τις συνηθίσαμε και δεν πονάνε πια…
Τίποτα από όλα αυτά. Είναι εκεί θαμμένες βαθιά στην καρδιά μας και πονάνε στη παραμικρή μας απότομη κίνηση.
Πικρές αλήθειες για τους γονείς σου, για τις επιλογές που έγιναν ερήμην σου και σε αφορούν, για τα λάθη σου, τις ατυχίες σου και τις αποτυχίες σου, τις αδυναμίες σου και τους φόβους σου. Πικρές αλήθειες για τη ζωή σου που θα ήθελες να ήταν μόνο γλυκιά.
Αν μπορούσες να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία…
Αν κάποιος αποφασίσει να σου δώσει ένα κομμάτι απ’ την ψυχή του κι αν εσύ δε φοβηθείς και το πάρεις… τότε πράγματι μπορείς να γιατρευτείς.
Τότε, ότι και να λένε…
Συμβαίνουν ακόμα θαύματα!

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2012, 220 σελ.

Μπαίνω στη θέση σου – Αδριανή Κεφαλά
Ο Αντρέας και η Σοφία είναι “ξένοι” και “διαφορετικοί” μεταξύ τους. Με βαριές, ασήκωτες αποσκευές. Το παρελθόν καθόρισε το παρόν και αποκλείει το κοινό μέλλον τους. Η προσεκτικά οικοδομημένη, ανθεκτική πρόσοψη, καταπίνει τα μυστικά και τα ψέματα της ζωής τους. Τους χωρίζουν πολλά – θα τους ενώσει ένας απροσδόκητος, σαν έμφραγμα, έρωτας.
Ξεκινούν τη βασανιστική πορεία, μοναχική και για τους δύο, προς την αυτογνωσία, την προσωπική απελευθέρωση, την ενσυναίσθηση και την αγάπη, με εντάσεις, παρεξηγήσεις, εκρήξεις, αντιθέσεις, απρόοπτα, ταχυπαλμίες, με πολλές στάσεις και λοξοδρομήσεις.

Ένα μυθιστόρημα που διατρέχει την Ελλάδα της διχόνοιας, του εμφυλίου, της ειρήνης, της πολιτικής, της κακοδαιμονίας, της δημοκρατίας, της ευχής και της κατάρας της φυλής μας γραμμένο από την Αδριανή Κεφαλά με μαεστρία, με κοντές ανάσες, με κινηματογραφική ταχύτητα, με παλμό, με λόγια σταράτα, με λέξεις τίμιες.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2016, 472 σελ.

Μυθιστορήματα
Αλήθειες Bitter (2012), Οσελότος
Μπαίνω στη θέση σου (2016), Οσελότος

Πηγές: BIBLIONET, Οσελότος