Deyteros

Το www.deyteros.com ξεκίνησε το 2000 ουσιαστικά, με λίγο διαφορετικό περιεχόμενο απο το σημερινό.
Στην αρχή με βιογραφίες λογοτεχνών επιστημονικής φαντασίας του εξωτερικού στα αγγλικά, ύστερα έγινε και το deyteros.gr και deyteros.com, το ένα στην ελληνική γλώσσα και το άλλο στην αγγλική.
Αρθρα γύρω από τη Hard Rock μουσική και τα συγκροτήματά της, κριτικές και συγκρίσεις γύρω από gadgets και mobile phones…
Από το 2003 και μετά άρχισε να διαμορφώνεται το περιεχόμενό του με την παρουσίαση της Ελληνικής λογοτεχνίας και των συντελεστών της με βιογραφίες και αποσπάσματα κειμένων τους.
Αργότερα έγινε η συγχώνευση των δύο ιστοσελίδων της ξένης και ελληνικής, σε μία, κι επικράτησε το όνομα Deyteros.com.

To όνομα Deyteros είναι μιά παράφραση του παιχνιδιού strategy science fiction «Deuteros» που κυκλοφόρησε παλιά για τους θρυλικούς κι αξέχαστους υπολογιστές Amiga 500 και Atari 520 ST, μαζί με άλλα αγαπημένα παιχνίδια επιστημονικής φαντασίας της εποχής όπως Elite Plus, Frontiers, Captive και Millenium.
Το deyteros.com συνέχισε με τη πάροδο των ετών τη πορεία του. Δυσκολίες πάντα υπάρχουν, προβλήματα σίγουρα, που με καλή θέληση λύνονται. Η υγεία πάλι, είναι αγαθό αναντικατάστατο και θεμελιώδες, που παίζει και ρυθμίζει τελικά πολλά πράγματα στη ζωή μας…
Μέχρι τις ημέρες μας προσπαθεί να προσφέρει στην Ελληνική λογοτεχνία και τους αντιπροσώπους της ένα μικρό βήμα, ένα μικρό έρεισμα, ένα ταπεινό αλλά ουσιώδες χώρο για να παρουσιάζονται τα έργα τους. Κυρίως οι εργογραφίες τους, όσο το δυνατόν πιο πλήρεις και ενημερωμένες με αρκετά αποσπάσματα από τα βιβλία τους.
Μέσα στο 2018 ξεκίνησε και η παρουσίαση ξένων λογοτεχνών, με πλήρεις, όσο γίνεται, εργογραφίες, με τις ελληνικές μεταφράσεις τους και τις αυθεντικές ξένες εργογραφίες τους, κυρίως στην Αγγλική.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Θεόδωρο Μέντη, τον μεγάλο μου γιό, που πάντα βοηθά με τις γνώσεις του και την τεχνική του υποστήριξη σε όλα τα θέματα που προκύπτουν σχετικά με τη μορφή και διάταξη του deyteros.com. Χωρίς αυτόν θα ήμασταν ακόμη στον παλιό HTML κώδικα, η εξοικείωσή του με το περιβάλλον ανάπτυξης του WordPress και η πρότασή του να συνεχίσει το Deyteros εκεί, ήταν καθοριστική.
Ο Θεόδωρος Μέντης είναι ο τεχνικός σύμβουλος και συνεργάτης που επιλύει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν κατά καιρούς, προτείνει λύσεις, υλοποιεί πολλές από τις ιδέες μας και γενικά με τη βοήθειά του το deyteros.com είναι αυτό που βλέπετε με τη μορφή που έχει σήμερα…

Ευχαριστούμε επίσης όλους και όλες εσάς για το ενδιαφέρον σας, για τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώνεται και την αγάπη που δείχνεται επισκεπτόμενοι το deyteros.com.
Να είστε πάντα καλά και καλή συνέχεια! Το ταξίδι στη Λογοτεχνία, πέρα από συναρπαστικό και περιπετειώδες, δεν τελειώνει ποτέ…

Στις αρχές του 2020 άλλαξε λίγο η ύλη του Deyteros, δίνοντας έμφαση κυρίως στη μουσική, ελληνική και ξένη, παρουσιάζοντας videoclip του Youtube από αρκετά δημοφιλή είδη.
Καλή σας ακρόαση!

Το Deyteros.com θα θέλαμε να το θεωρείτε σαν μια μικρή ζεστή φιλόξενη γωνιά, για την παρουσίαση των έργων σας.
Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το αποτέλεσμα να είναι άξιο των προσδοκιών σας.
Στην πορεία, αναπόφευκτα γίνονται και λάθη, που ευτυχώς και με τη δική σας συμμετοχή, διορθώνονται άμεσα. Αν κάτι, για οποιοδήποτε λόγο, θεωρείτε πως δεν είναι σωστό ή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να το διορθώσουμε.

Στην ενότητα Αναλόγιο, Κείμενα λογοτεχνών, παρουσιάζονται δικά σας κείμενα, είτε ποιήματα, είτε αποσπάσματα έργων σας, που εσείς έχετε επιλέξει και στείλει σε εμάς. Μη διστάζετε, στείλτε μας το έργο σας όποτε θελήσετε εσείς.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή και περιμένουμε τα έργα σας.

Με εκτίμηση,
Νίκος Θ. Μέντης
Συντονιστής κι επιμελητής ύλης του Deyteros.com