Τα νέα μας

3) Τέλος ενημέρωσης άρθρων λογοτεχνών
Από 1/1/2024 δεν θα γίνεται πλέον τακτική ενημέρωση στα άρθρα των συγγραφέων.
Δυστυχώς λόγω προβλημάτων υγείας δεν μου επιτρέπεται η περαιτέρω άμεση παρουσίαση και ενημέρωση αυτών.
Φαίνεται πως κάπου εδώ τελειώνει σύντομα και το “μικρό ταξίδι στ’αστέρια…” τουλάχιστον για μένα, και ίσως μια μέρα ξεκινήσει το “μεγάλο, ατελείωτο ταξίδι στ’ αστέρια του πεπρωμένου…”


2) Κείμενα Σχολικών Βιβλίων
Από τις 3/12/2023 ξεκίνησε και η θεματική ενότητα Κείμενα Σχολικών Βιβλίων που θα αποτελείται απο επιλεγμένα κείμενα πεζού και ποιητικού λόγου, παρμένα από τα Σχολικά βιβλία των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού, κι όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Ελπίζουμε να σας αρέσουν. Καλές αναγνώσεις!


1) Νέο Αναλόγιο
Το Αναλόγιο που ξέρατε από παλιά κάνει και πάλι δειλά δειλά την επανεμφάνισή του μετά από αρκετό καιρό. Βελτιωμένο και με άλλο πρόγραμμα παρουσίασης των έργων σας.
Κάνει μια νέα αρχή, ένα αισιόδοξο ξεκίνημα με την ονομασία Νέο Αναλόγιο και περιμένει τις συμμετοχές σας.
Ελάτε να γνωριστούμε και να σας γνωρίσουν οι επισκέπτες του Deyteros, με ένα ή περισσότερα κείμενά σας.

Γίνεται προσπάθεια να επανέλθουν οι παλιές συμμετοχές σας, με μόνη εξαίρεση τα έργα που δεν είναι σε .doc,.docx ή .pdf format, πχ τα video format, ή σκαναρισμένα κείμενα…
Ειδικά τα .pdf, μετά απο ένα εξάμηνο απουσίας της εφαρμογής που τα παρουσίαζε, επιστρέφουν κανονικά μαζί με τα .doc ή .docx.

Αποδεκτά έργα:
Είναι κυρίως του πεζού ή ποιητικού λόγου και σε φορμάτ .doc ή .docx, δηλαδή κείμενα του Word και σε .pdf.
Κάποιο απόσπασμα ή μεμονωμένο κεφάλαιο απο δημοσιευμένο έργο ή αδημοσίευτα κείμενα.
Μπορεί από ένα δημοσιευμένο μυθιστόρημα πχ, να αναρτηθεί ένα μικρό μέρος από κάποιο κεφάλαιό του ή μερικές παράγραφοι ως απόσπασμα.
Από μια ποιητική συλλογή, ένα-δύο ποιήματα, με την προϋπόθεση, όπως και στη περίπτωση του μυθιστορήματος, να συνάδουν με την άδεια, προφορική ή γραπτή του εκδοτικού οίκου, ώστε να γίνεται δυνατή η αναδημοσίευσή τους στο Νέο Αναλόγιο.

Επίσης γίνονται αποδεκτά έργα με άδεια Creative Commons.
Η άδεια Creative Commons (CC) είναι μία από τις άδειες που προωθούν την ελεύθερη διακίνηση των έργων, περιορίζοντας τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που απολαμβάνουν οι δημιουργοί τους.
Χαρακτηριστικά των αδειών Creative Commons:
1) Προσφέρονται δωρεάν μέσω διαδικτύου
2) Δεν είναι αποκλειστικές
3) Επιτρέπουν την ανταλλαγή έργων μέσω του διαδικτύου.
Η χρήση τους δεν προϋποθέτει την πλήρη παραίτηση του δικαιούχου από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του έργου του.

Μη αποδεκτά έργα:
Ολόκληρα έργα που περιλαμβάνουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights), κι όσα κατατίθενται εκ μέρους των λογοτεχνών, απο αντιπροσώπους ή φίλους τους.
Δηλαδή, δεν μπορεί να δημοσιευθεί ένα μυθιστόρημα, μια νουβέλα, ένα διήγημα ή μια ποιητική συλλογή εξολοκλήρου, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.
Επίσης δεν γίνονται δεκτά έργα σε οποιοδήποτε video format, καθώς και τα σκαναρισμένα κείμενα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Νέο Αναλόγιο
Είναι οι λογοτέχνες να έχουν εκδώσει τουλάχιστον ένα βιβλίο τους και να βρίσκονται καταχωρημένοι στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων της Βιβλιοnet ή Οσδελnet

Σας ευχαριστούμε πολύ, όλες και όλους εσάς τους λογοτέχνες που συμμετέχουν στο Νεο Αναλόγιο, στην εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και για τα καλά τους λόγια, για την παρουσίαση των έργων τους. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε κείμενά σας στο Νέο Αναλόγιο.


Περί Πνευματικών Δικαιωμάτων
Οτιδήποτε αναρτάται στο deyteros.com και σε κάθε υποενότητά του, δεν ανήκει στον δημιουργό του ιστολόγιου, αλλά στους νόμιμους δικαιούχους των δικαιωμάτων του συγγραφέα ή του καλλιτέχνη.
Το βασικό κίνητρο όσον αφορά στη δημιουργία του, είναι η εκτίμηση, ο σεβασμός και η προβολή του έργου του συγγραφέα και του καλλιτέχνη, και κανένα άλλου είδους κίνητρο.
Όποιος δικαιούχος πνευματικών δικαιωμάτων θίγεται από αυτό το ιστολόγιο, μπορεί να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή του αποστέλλοντας e-mail στην παρακάτω διεύθυνση.

Να είστε όλοι και όλες καλά!

Ο διαχειριστής του Deyteros.com
 
Νίκος Θ. Μέντης


Νίκος Θ. Μέντης
E-mail: nmentis59@gmail.com