Αλεξάνδρα Κολιγιώτη

Αλεξάνδρα Θ. Κολιγιώτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλεξάνδρα Κολιγιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα.
Είναι απόφοιτη του κολλεγίου του IHL (International House Of London) στο Λονδίνο στον τομέα της Αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας, ενώ έκανε επίσης σπουδές στον τομέα τον Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων. Από μικρή ηλικία θυμάται τον εαυτό της να γράφει ποιήματα και μικρά διηγήματα, πολλά από αυτά έχουν διακριθεί. Κάποια από τα έργα της που έχουν εκδοθεί είναι: «Όνειρα αφ’ υψηλού» Ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Χ.Ο.Ν. «Ιστορίες της πόλης μας, Ιωάννινα» Εκδόσεις Πηγή Λογοτεχνικό περιοδικό των εκδόσεων «Εyelands». Διήγημα με τίτλο «Xρώματα». Συμμετοχή με το ποίημά μου μετά από βράβευσή του στη συλλογή «Μικρές επαναστάσεις» των εκδόσεων «Παράξενες μέρες –Strangedays Editions. Σύγχρονη Ανθολογία της Νεας Ελληνικής Ποίησης. Εκδόσεις Νέας Διάστασης, Αθήνα 2018. Διάκριση Μικροδιηγήματος «Μήνυμα σε μπουκάλι» από την Ανοιχτή Βιβλιοθήκη, Ιούνιος 2018. Συμμετοχή στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2019 Κέφαλος, Συμμετοχή στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 Κέφαλος, Συμμετοχή στην Ποιητική Ανθολογία Σύγχρονων Ελλήνων Δημιουργών (2020).
Ποίηση
Whisky Nights (2020), Εκδόσεις Ποιείν

Whisky Nights – Αλεξάνδρα Θ. Κολιγιώτη

Whisky Nights(Πιες την έπαρση της συνείδησής σου)


Tι γίνεται όταν η ποίηση συναντά το διήγημα; Όταν οι γουλιές των λέξεων δεμένες με το ύφος τού κάθε χαρακτήρα ξεστομίζουν ένα εντελώς ανατρεπτικό χαρμάνι ιστοριών, βγαλμένο μέσα από το αποστακτήριο της ζωής;
«Δεν πρέπει να αναρωτιέται κανείς, γιατί η τέχνη είναι γυναίκα με χέρια που διαγράφονται λεπτές γραμμές ακριβοθώρητων συμπτώσεων». {Η τέχνη, είναι γυναίκα}.
Γεύσεις πλημμυρισμένες από μυρωδιές μαρμελάδας και βανίλιας, ζωηρών καρπών, γλυκών και πικάντικων χαρακτήρων με πιπεράτη πάντα επίγευση. «Μια ερώτηση! Θα ‘θελες να κάνουμε ένα παιδί;» «Οι Δανέζικες τηλεοπτικές εκπομπές μου αρέσουν πολύ, αγάπη μου! Την απάντηση την ξέρεις… όχι ευχαριστώ!» Μία κάθετη γραμμή χώρισε το πρόσωπο και το λαιμό της στα δύο-βαθυκόκκινο και άσπρο.{Είμαι εντάξει!}
Ιστορίες φανταστικές και μη, που προβάλλουν τη ζωή, τον έρωτα, τη μοναξιά, τις σχέσεις. Ιστορίες που άνετα μπορείς να τις απολαύσεις σκέτες ή με πάγο!
Ιδανικές και για cocktail party!

Ποίηση, Εκδόσεις Ποιείν, 2020, 54 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ποιείν