Ανδρέας Νικάκης

Ανδρέας Νικάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ανδρέας Νικάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου το 1978 και μετακόμισε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία, όπου και διαμένει έως και σήμερα. Είναι παντρεμένος και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Πηγή, με τίτλο “Τανγκό Πολέμου”. Η “Εστέλλα” είναι το δεύτερό του βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Τανγκό Πολέμου (2018), Εκδόσεις Πηγή
Εστέλλα (2022), Υδροπλάνο

Εστέλλα – Ανδρέας Νικάκης

Εστέλλα


Αν ο λόγος για να ζήσεις είναι το πολυτιμότερο δώρο του Θεού, θα σταματούσες ποτέ να αναπνέεις; Αν η αγάπη είναι ένας δρόμος που στρώθηκε για να περπατήσεις, θα τον έχανες ποτέ; Η Εστέλλα έχασε τα δώρα της, της άρπαξαν ό,τι δικαιούταν και η παιδική της ψυχή πέταξε μακριά. Της στέρησαν τη ζωή και η καρδιά της απομακρύνθηκε από τους ανθρώπους. Κι όταν ξύπνησε, μονάχα η εκδίκηση παρέμεινε κοντά της, μα απέχει πολύ το μυαλό από την καρδιά. Εκείνο διψά για δικαίωση και εκείνη για αγάπη. Μια υπόσχεση σωτηρίας αθώων ψυχών που δεν αναιρείται. Ένα ταξίδι στην κόλαση, σε έναν τόπο που η Εστέλλα κάνει το αδύνατο να μοιάζει δυνατό. Ένα κορίτσι που τόλμησε να πληρώσει τον Θεό με το ίδιο νόμισμα. Η δύναμη της γυναικείας φύσης θα σε μεθύσει, θα σε παρασύρει, θα σε μάθει να αγωνίζεσαι και στο τέλος θα σε υποτάξει στην ανιδιοτέλειά της. Η αντίσταση θα σου προκαλέσει περισσότερο πόνο, που δεν είσαι έτοιμος να αντέξεις. Σου προτείνω να αφεθείς και να μοιραστείς το ταξίδι μαζί της. Ίσως έτσι μάθεις. Άλλωστε, όποια κι αν είναι η ώρα που περιμένεις, έχει ήδη φτάσει.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2022, 602 σελ.

Τανγκό Πολέμου – Ανδρέας Νικάκης

Τανγκο πολεμουΒασισμένο σε αληθινή ιστορία


Κάθε δευτερόλεπτο και χωρίς να το έχει ζητήσει, ένας άνθρωπος γεννιέται. Ξεκινά ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, άλλοτε μακρινό και άλλοτε σύντομο.

Η ζωή από μόνη της αποτελεί μια ατέλειωτη περιπλάνηση, με κύριους πρωταγωνιστές γεγονότα που ξαφνικά θα εμφανιστούν και θα ορίσουν τον χαρακτήρα μας. Κάθε φορά που φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας, συμπληρώνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Πολλά από τα γεγονότα αυτά μας καθιστούν σκληρούς, ενδεχομένως δύστροπους, αγενείς, μα και ολοένα και πιο δυνατούς. Δίχως εκείνη τη στιγμή να αντιλαμβανόμαστε αν έχουμε κερδίσει ή χάσει, εξακολουθούμε να προχωράμε προς το σημείο που μας έχουν υποδείξει με έναν και μοναδικό σκοπό. Να συνεχίσουμε να ζούμε, να αναπνέουμε σαν την πρώτη φορά που μας χαρίστηκε ο αέρας στα πνευμόνια μας.

Μέσα σε αυτό το ταξίδι θα μάθουμε για το τι είμαστε ικανοί να αντέξουμε. Να σηκωνόμαστε μετά από κάθε ήττα. Να κρατάμε την πίστη μας και το κεφάλι μας ψηλά.

Έτσι, χωρίς να τον ρωτήσει κανείς, ο Ουίλσον ξεκίνησε να ταξιδεύει…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 328 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Υδροπλάνο