Αντώνης Μπαρνιάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αντώνης Μπαρνιάς γεννήθηκε στα Χανιά το 1980.
Σπούδασε στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. µε µεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Περιβάλλοντος από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Η “Μανούβρα που Έκλεισε” είναι η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του.”
Διηγήματα
Μια σειρά από αλλοπρόσαλλες ιστορίες (2020), Εκδόσεις Πηγή
Η μανούβρα που έκλεισε (2022), Καμπύλη

Η μανούβρα που έκλεισε – Αντώνης Μπαρνιάς

Η μανούβρα


Καθένας προσδιορίζει τη διαδρομή της ζωής του με διαφορετικό τρόπο, αρκεί να το κάνει ο ίδιος και όχι να του το επιβάλλουν.
Οι χαρακτήρες στις ιστορίες που ακολουθούν, προσπαθούν να αποκτήσουν υπόσταση και πραγματική ουσία μέσα από τις μανούβρες που κάνουν τρέχοντας ή σκουντουφλώντας πάνω σε αυτές τις διαδρομές. Όλες οι μανούβρες ολοκληρώνονται είτε εκπληρώνοντας το σκοπό της έναρξής τους είτε όχι. Όλες όμως «κλείνουν», επιστρέφουν, στην ίδια γραμμική διαδρομή από όπου ξεκίνησαν. Πετυχημένες ή όχι… Ποιος δίνει, σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες.!

Διηγήματα, Καμπύλη, 2022, 176 σελ.

Μια σειρά από αλλοπρόσαλλες ιστορίες – Αντώνης Μπαρνιάς

Συλλογή διηγημάτων


Ολη µας η ζωή είναι µια σειρά από αλυσιδωτές καταστάσεις στιγµών, που ενώθηκαν και µας έφεραν εδώ που είµαστε τώρα.

Ένα τσιγάρο που ανάβει στη Σητεία και ένα που ανάβει στην Αστυπάλαια την ίδια στιγµή, δύο φίλοι που συζητάνε στα σκαλάκια µιας πολυκατοικίας, µια διαδροµή µε το µετρό, ένας γέρος που κρατάει ένα ξύλινο κουτί σε µια παιδική χαρά, ένα καναρίνι και ένα σπουργίτι που συζητάνε στα Πατήσια, ένα ραντεβού µε ένα παγκάκι στη Μεσογείων και άλλες στιγµές. Δεκαεννιά µικρές στιγµές, προϊόντα ηµερήσιας ονειροπόλησης ή και πραγµατικές, κάποιες σοβαρές και κάποιες όχι, αλλά όλες µε ένα νόηµα και έναν σκοπό.

Διηγήματα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 156 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Καμπύλη