Αντώνης Μυλωνάκης

Αντώνης Μυλωνάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αντώνης Μυλωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986.
Μεγάλωσε γράφοντας ιστορίες για την αδελφή του, έχοντας πάντα την ίδια σαν κεντρική ηρωίδα. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο το 2012. Ο “Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ” είναι το πρώτο του βιβλίο, ενώ παράλληλα γράφει και ποίηση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Μυθιστορήματα
Ιππόκαμπος (2023), Εκδόσεις Καστανιώτη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ (2016), Μικρή Άρκτος
Λίλυ και Άλεξ: Μια ιστορία φαντασμάτων (2023), Εκδόσεις Καστανιώτη

Βραβεία-Διακρίσεις
Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ – Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας – Βραβεία Βιβλίου Public 2017

Λίλυ και Άλεξ – Αντώνης Μυλωνάκης

Λίλυ και ΆλεξΜια ιστορία φαντασμάτων


Τα φαντάσματα δεν τρομάζουν καθόλου τη Λίλυ και τον κολλητό της, τον Άλεξ! Το αντίθετο μάλιστα. Τα βρίσκουν συναρπαστικά, έχουν διαβάσει τα πάντα γι’ αυτά και πιστεύουν ότι αν καταφέρεις να γίνεις φίλος με ένα φάντασμα, μπορεί να σου κάνει όποια χάρη θέλεις.

Όταν λοιπόν η Λίλυ μαθαίνει πως ο πατέρας της θα παραιτηθεί από τη δουλειά του και θα χρειαστεί να μετακομίσουν με την οικογένειά της μακριά από τον αγαπημένο της φίλο, θα σκεφτεί να ζητήσει τη βοήθεια ενός… φαντάσματος. Παρέα με τον Άλεξ, και με λίγη τύχη, η Λίλυ θα καταφέρει τελικά να πραγματοποιήσει το σχέδιό της, αλλά και να αποκαλύψει άθελά της ένα μεγάλο μυστικό. Πού θα τους οδηγήσει όμως αυτό το μυστικό και ποιος θα τους πιστέψει στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν και μόνο οι δυο τους μπορούν να δουν;

Άλλωστε κανείς δεν πιστεύει στα φαντάσματα…

Εικονογράφηση: Γεωργία Μαυρομάτη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2023, 208 σελ.

Ιππόκαμπος – Αντώνης Μυλωνάκης

Ιππόκαμπος


Η Γη δέχεται την εισβολή μιας απόκοσμης ακτινοβολίας που μεταλλάσσει τα ψυχικά δάκρυα σε τοξικά. Όποιος κλαίει από έντονη χαρά ή λύπη χάνει τα μάτια του. Κλονίζονται όλες οι θεμελιώδεις αρχές και τελικά καταρρέουν, ενώ όσοι άνθρωποι απομένουν αντιμετωπίζουν τις μνήμες ως πιθανή απειλή και ζουν απομονωμένοι.

Η Άλις Γουόντερ, ένα κορίτσι που γεννήθηκε μετά την ακτινοβολία, ταξιδεύει με ανυπομονησία για τη Φυλακή – το ασφαλέστερο μέρος στη Νέα Εποχή. Οφείλει όμως να κάνει πρώτα μια στάση για την κηδεία μιας άγνωστης γυναίκας, της μαμάς της. Στο τρένο συναντάει έναν μυστηριώδη άντρα, τον Άλμπερτ, ο οποίος της αποκαλύπτει πως γνώριζε τη μητέρα της από παιδί και της προτείνει να μοιραστεί μια παλιά, κοινή ανάμνησή τους. Η Άλις, αν και απαγορεύεται αυστηρά από τον νόμο, υποκύπτει στον πειρασμό και δέχεται. Πριν το καταλάβει, ένας άλλος, καλύτερος, κόσμος φανερώνεται μπροστά στα μάτια της. Μένει έκθαμβη, αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποιεί πως κινδυνεύει…

Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα για τη μνήμη και την υποταγή. Μια ιστορία για το πώς θα ήταν η ζωή δίχως αναμνήσεις.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2023, 176 σελ.

Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ – Αντώνης Μυλωνάκης

Ο καθρέφτης


“… και η φύση θα εξαγριωθεί και θα μαυρίσει την πλάση όλη με την αποκάλυψη αυτή, και οι άνθρωποι θα γίνουν ζώα και τα ζώα άνθρωποι και όλοι μαζί θα πολεμήσουν για να κατακτήσουν το τελευταίο κομμάτι της.”

Στη χώρα Άβιγκον, όλοι γνωρίζουν την ιστορία της πριγκίπισσας χωρίς όνομα, που μόλις αντίκρισε για πρώτη φορά το είδωλό της, πήρε στην αγκαλιά της τον καθρέφτη και έπεσε από τον πύργο της.

Λέγεται πως το Κακό, μάρτυρας σε αυτήν την πράξη, προκάλεσε την γέννηση ενός πανίσχυρου συμβόλου και μιας προφητείας που έμελλε να εκπληρωθεί.

Αιώνες αργότερα, ένα νεαρό κορίτσι, η Άννυ, έχοντας λησμονήσει τα πρώτα της χρόνια στο ορφανοτροφείο και τον αγαπημένο της φίλο, τον Τόμας, έρχεται αντιμέτωπη με την προφητεία.

Η μοίρα τους φέρνει πάλι κοντά και μαζί με την υπόλοιπη συντροφιά θα ξεκινήσουν ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι. Θα χρειαστεί να κατασκηνώσουν στο σκοτεινό δάσος του Νοάρχαμ, να ταξιδέψουν σε τρικυμιώδεις θάλασσες και να περπατήσουν στα καταραμένα εδάφη του Γκρέινορθ για να βρουν το χαμένο σύμβολο. Θα καταφέρουν να ξεθάψουν το τελευταίο κομμάτι του καθρέφτη; Γνωρίζουν άραγε πως κάτι τέτοιο θα ξυπνήσει κάτι πολύ σκοτεινότερο;

Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας – Βραβεία Βιβλίου Public 2017

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μικρή Άρκτος, 2016, 310 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μικρή Άρκτος, Εκδόσεις Καστανιώτη