Αντώνης Μυλωνάκης

Αντώνης Μυλωνάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αντώνης Μυλωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986.
Μεγάλωσε γράφοντας ιστορίες για την αδελφή του, έχοντας πάντα την ίδια σαν κεντρική ηρωίδα. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο το 2012. Ο “Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ” είναι το πρώτο του βιβλίο, ενώ παράλληλα γράφει και ποίηση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ – Αντώνης Μυλωνάκης

Ο καθρέφτης


“… και η φύση θα εξαγριωθεί και θα μαυρίσει την πλάση όλη με την αποκάλυψη αυτή, και οι άνθρωποι θα γίνουν ζώα και τα ζώα άνθρωποι και όλοι μαζί θα πολεμήσουν για να κατακτήσουν το τελευταίο κομμάτι της.”

Στη χώρα Άβιγκον, όλοι γνωρίζουν την ιστορία της πριγκίπισσας χωρίς όνομα, που μόλις αντίκρισε για πρώτη φορά το είδωλό της, πήρε στην αγκαλιά της τον καθρέφτη και έπεσε από τον πύργο της.

Λέγεται πως το Κακό, μάρτυρας σε αυτήν την πράξη, προκάλεσε την γέννηση ενός πανίσχυρου συμβόλου και μιας προφητείας που έμελλε να εκπληρωθεί.

Αιώνες αργότερα, ένα νεαρό κορίτσι, η Άννυ, έχοντας λησμονήσει τα πρώτα της χρόνια στο ορφανοτροφείο και τον αγαπημένο της φίλο, τον Τόμας, έρχεται αντιμέτωπη με την προφητεία.

Η μοίρα τους φέρνει πάλι κοντά και μαζί με την υπόλοιπη συντροφιά θα ξεκινήσουν ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι. Θα χρειαστεί να κατασκηνώσουν στο σκοτεινό δάσος του Νοάρχαμ, να ταξιδέψουν σε τρικυμιώδεις θάλασσες και να περπατήσουν στα καταραμένα εδάφη του Γκρέινορθ για να βρουν το χαμένο σύμβολο. Θα καταφέρουν να ξεθάψουν το τελευταίο κομμάτι του καθρέφτη; Γνωρίζουν άραγε πως κάτι τέτοιο θα ξυπνήσει κάτι πολύ σκοτεινότερο;

Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας – Βραβεία Βιβλίου Public 2017

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μικρή Άρκτος, 2016, 310 σελ.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ (2016), Μικρή Άρκτος

Βραβεία-Διακρίσεις
Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ – Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας – Βραβεία Βιβλίου Public 2017

Πηγές: Biblionet, Μικρή Άρκτος