Αποστολία Σαββαλάκη

Ελληνες λογοτέχνες
H Αποστολία Σαββαλάκη γεννήθηκε και ζει στο Διδυμότειχο.
Σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Καρδίτσας. Αργότερα συνέχισε στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ (ΤΕΕΠΗ) και ακολούθησε τα μαθήματα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ίδιου τμήματος «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία». Ασχολήθηκε ιδιαίτερα, μέσω των σπουδών της, με τη Φιλοσοφία για Παιδιά. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε νηπιαγωγείο της πόλης της. Είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Παιδική λογοτεχνία
Η Άλκηστις από τη χώρα που τα όνειρα πέφτουν από τον ουρανό (2021), Εκδόσεις iWrite

Η Άλκηστις από τη χώρα που τα όνειρα πέφτουν από τον ουρανό – Αποστολία Σαββαλάκη

Η Άλκηστις


…Η Άλκηστις πλησίασε με περιέργεια. Ήθελε να δει τον εαυτό της μέσα σ’ έναν βασιλικό καθρέφτη. Στάθηκε μπροστά του… «Μα… αυτή δεν είμαι εγώ! Τι σόι καθρέφτης είναι αυτός;»

«Είμαι μαγικός», άκουσε μια φωνή. «Μιλάει ο καθρέφτης; Ενδιαφέρον όνειρο!» σκέφτηκε η Άλκηστις.

«Καλημέρα σας! Και συγγνώμη για το θάρρος… αλλά ήθελα να δω τον εαυτό μου μέσα σε έναν βασιλικό καθρέφτη. Αλλά αυτή δεν είμαι εγώ…»

«Δεν είμαι σαν τους άλλους καθρέφτες εγώ! Ψάχνω και βρίσκω τα πιο όμορφα πρόσωπα και αυτά δείχνω»…

Δεν φαντάζεστε τι εκπλήξεις κρύβουν τα όνειρα! Άλλα περιμένεις κι άλλα βλέπεις. Αλλά αυτή είναι και η μαγεία τους. Να ζεις την περιπέτεια, να βρίσκεις το απροσδόκητο, να ανακαλύπτεις την ομορφιά, που είναι γύρω σου και που, ποτέ δεν την είχες προσέξει. Αλλά και κάτι ακόμα πολύ σπουδαίο: να προσπαθείς να κάνεις αληθινό αυτό που έζησε για λίγο στη φαντασία σου! Έτσι η ζωή γίνεται υπέροχη… σαν όνειρο!

Εικονογράφηση: Λυδία Χατζημάρκου

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2021, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite