Αρεστή Ρεσπάκη

Αρεστή Ρεσπάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αρεστή Ρεσπάκη (λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Ρέας Στογιαννάρη), που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, προσδοκά με τις ιστορίες της, να μας ταξιδέψει, σε φωτεινές και πολύχρωμες εικόνες της ζωής, πλημμυρισμένες από όνειρα και συναισθήματα, εικόνες ζωής, γιομάτες συγκίνηση, τρυφεράδα, ελπίδα, προσμονή! Και θέλει να μας ταξιδέψει, δυνατά, μοναδικά, ξεχωριστά, όπως την ταξίδευαν και οι ιστορίες της συνονόματης γιαγιάς της, ιστορίες από τους τόπους που εκείνη γεννήθηκε, τόπους αγαπημένους, αλησμόνητους, τόπους που άφησε πίσω της, όταν διάβηκε το μονοπάτι της προσφυγιάς…
Μυθιστορήματα
Όσα η μοίρα ορίζει (2013), Εκδόσεις iWrite
Βλάντιμιρ (2013), Εκδόσεις iWrite
Με το φόβο της μοναξιάς (2014), Εκδόσεις iWrite
Έρωτας ψεύτης (2020), Εκδόσεις Πηγή

Έρωτας ψεύτης – Ρέα Στογιαννάρη

Έρωτας ψεύτης


Ένας Έρωτας Ψεύτης, Ξελογιαστής, παγιδεύει στα δίχτυα του µια ανήλικη κόρη, µια αδιάφορη µητέρα, έναν εύπιστο πατέρα, έναν πλούσιο γαιοκτήµονα, µια καλόψυχη αλλοδαπή γυναίκα, έναν ανώριµο γιο, µια απελευθερωµένη καθηγήτρια, έναv γοητευτικό εργοστασιάρχη και µια καταξιωµένη δικηγόρο, κατακυριεύοντας τις ζωές τους και οδηγώντας τους σε ανήλια και καταστροφικά µονοπάτια.

Ανήµποροι όλοι τους να αντισταθούν στη σαγήνη του, σχοινοβατούν ανάµεσα στο πάθος, την απιστία, την προδοσία, την απόγνωση, το µίσος, την ντροπή, την εκδίκηση, µέχρι να υπερβούν τις αδυναµίες τους, να συµφιλιωθούν µε τα λάθη τους, να συγχωρέσουν αυτούς που τους πλήγωσαν µε την προδοσία τους, να ξεπεράσουν και να λυτρωθούν από τις ενοχές και τις τύψεις για όσους αδίκησαν, αφήνοντας πίσω τους το χθες χωρίς να το ξεχάσουν.

Και σαν η συγγνώµη και η συγχώρεση γαληνέψουν τις ψυχές τους και ξανάρθουν η νηνεµία και η ελπίδα στη ζωή τους, ο έρωτας σφραγίζει και πάλι τις καρδιές τους χαρίζοντάς τους την περιπόθητη ευτυχία. Ευτυχία που δικαιούνταν και τη στερήθηκαν, από αδυναµίες, πείσµατα, εγωισµούς, λάθη, µα και εκδικητικότητα!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 382 σελ.

Με το φόβο της μοναξιάς – Αρεστή Ρεσπάκη

Με το φόβο της μοναξιάς


Όταν ο έρωτας, ο τυφλός, ο ανέλπιστος, ο αυθάδικος, ο ξεχωριστός, μπαίνει σαν σίφουνας στη ζωή του Λέανδρου, της Έρσης, του Δημοσθένη, της Δήμητρας, της Χρύσιλλας, του Μάξιμου, του Κομνηνού, της Αγγελικής, του Νικηφόρου, του Ίαν, σαν γλυκό, τρυφερό, αισιόδοξο εξιλαστήριο θύμα της μοναξιάς τους, προκλητικά θα αγνοήσει τις κοινωνικές διαφορές τους, επιδεικτικά θα προσπεράσει τις ηλικίες τους, με ευκολία θα μηδενίζει αποστάσεις, με μαεστρία θα πλανέψει τις καρδιές τους, θα χλευάσει και θα κλονίσει τα πιστεύω τους, θα περιγελάσει τα όνειρά τους, θα δοκιμάσει και θα ταράξει τις μεταξύ τους φιλίες, θα μπερδέψει τα συναισθήματά τους, θα φουσκώσει τα μυαλά τους, θα ξεγυμνώσει τις ψυχές τους, θα τους ξελογιάσει!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2014, 370 σελ.

Βλάντιμιρ – Αρεστή Ρεσπάκη

Βλάντιμιρ


Πως μπορεί να κερδίσει κανείς στη ζωή, όταν σε κάθε του βήμα συναντά προκλήσεις, δοκιμασίες, απώλειες και προδοσίες; Από την Τασκένδη ως τη Θεσσαλονίκη και από τη Νέα Υόρκη ως την Αθήνα, ο Βλάντιμιρ είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει. Θα διεκδικήσει την ευτυχία του ανάμεσα σε θυελλώδεις έρωτες, μοιραίες συναντήσεις, ανατροπές και συναισθήματα που τον υπερβαίνουν, και στο τέλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη απόφαση από όλες. Κι εκεί, στην πιο κρίσιμη στιγμή, θα κριθεί για το Βλάντιμιρ το πιο πολύτιμο τρόπαιο από όλα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2013, 192 σελ.

Όσα η μοίρα ορίζει – Αρεστή Ρεσπάκη

Όσα η μοίρα ορίζει


Τελικά, μπορεί κανείς να ξεφύγει από «όσα η μοίρα ορίζει;»

Οι αλήθειες και τα ψέματα, όλα αυτά τα καινούργια, τα ξαφνικά, τα ανατρεπτικά που αποκαλύφτηκαν στον Λαέρτη, αν και δεν μπόρεσαν να βγάλουν από την ψυχή του τα ξενύχτια των γονιών του πάνω από το προσκεφάλι του, τα όνειρα, τις χαρές, την λαχτάρα τους για την προκοπή του, τις θύμησες τις παιδικές που γλύκαιναν και φώτιζαν, ίσα με τώρα, τη ζωή του, κατάφεραν να μπερδέψουν το μυαλό του, να τον βουλιάξουν στην απελπισία και την απόγνωση.

Νιώθει ένα αόρατο χέρι να κινεί τα νήματα της ζωής του ανεξέλεγκτα, δίχως τη βούλησή του. Να βάζει εμπόδια στην ευτυχία του, παίρνοντας την ελπίδα από τη ψυχή του, το γέλιο από το πρόσωπό του, τη χαρά από την καρδιά του και να τον σπρώχνει σε συμπεριφορές παράξενες και αλλοπαρμένες.

Και ο Λαέρτης καλείται να ζήσει, με όλες αυτές τις αλήθειες και τα ψέματα που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή του. Να συνεχίσει να υπάρχει σε έναν κόσμο όπου οι αντοχές του θα δοκιμάζονται συνεχώς και η χαρά θα είναι απαγορευμένη.

Άβουλος και αδύναμος να αντισταθεί στη μοίρα του, αφήνεται λοιπόν στο κάλεσμά της…

Όμως η Μυρσίνη προσπαθεί να ανατρέψει τα άσχημα, τα οδυνηρά που όρισε η μοίρα για τους αγαπημένους της.

Η Μυρσίνη που διαισθάνεται το κακό που καραδοκεί μέσα στο σπιτικό της, με σύμμαχο και οδηγό την αγάπη, τολμάει να διεκδικήσει την ευτυχία που προσδοκούσε στο αύριο που ξημερώνει, να διαφεντέψει την ευτυχία που πιστεύει ότι τους χρωστάει η ζωή…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2013, 134 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite, Εκδόσεις Πηγή