Χριστίνα Φλώρου

Ελληνες λογοτέχνες
H Χριστίνα Φλώρου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και διεξάγει σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έκανε σπουδές στο πιάνο και την κλασσική κιθάρα. Ασχολείται με τη στιχουργική και την ποίηση και έχει δημοσιεύσει δύο ποιητικές συλλογές (“Διάλογοι από τις Δύο Άκρες του Γκρεμού”, εκδ. Μ.Σιδέρης, 2009 και “Κροκοδείλια Δάκρυα”, εκδ. Λεξίτυπον, 2011). Μιλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Ασχολήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία με τη ζωγραφική. Έργα της χρησιμοποιήθηκαν στη σκηνογραφία των παραστάσεων “Διάλογοι από τις δυο Άκρες του Γκρεμού” (Ποιητικό-Μουσικό-Θεατρικό Δρώμενο Οbi Uptown, 2009) και “Μορφέας” (Διαδραστικό Θεατρικό Δρώμενο, Τεχνόπολις, 2010). Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής όπως οι ακόλουθες: “Το Ελληνικό χρώμα της Ειρήνης” που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (2009), η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: “Σύνορα, Όρια, Διαβάσεις Αυτογνωσίας”, που συνδιοργανώθηκε από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Καιροί Δράσης” και το Μορφωτικό Κέντρο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας (2010), η έκθεση “Παρενθέσεις ζωής” όπου εκτέθηκαν έργα της και του Λεόντιου Πετμεζά, έλαβε χώρα στη γκαλερί Αrt Kolonaki και διοργανώθηκε από τον επιμελητή τέχνης Γιώργο Γουρλά (2012), στην έκθεση με τίτλο “Η τέχνη ταξιδεύει στον Πειραιά”, που έλαβε χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Έχει το blog: Χριστίνα Φλώρου.
Ποίηση
Κροκοδείλια δάκρυα (2011), Λεξίτυπον

Δοκίμια-Μελέτες
Οι επιβαρύνσεις ισοδύναμου αποτελέσματος προς δασμούς κατά τη Συνθήκη ΕΚ (2005), Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Δημοσιονομικό και Φορολογικό Δίκαιο (2018), Μπονιά Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια

Συλλογικά έργα
Διάλογοι από τις δυο άκρες του γκρεμού (2009), Σιδέρη Μιχάλη

Δημοσιονομικό και Φορολογικό Δίκαιο – Φλώρου Χριστίνα

ΑΣΕΠ 2018 για ΑΑΔΕ, για σχολή Δικαστών


Η ύλη του παρόντος εγχειριδίου αντλήθηκε από τις παραδόσεις δημοσιονομικού και φορολογικού δικαίου της συγγραφέως σε νομικούς, υποψήφιους υπαλλήλους για τον διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 αλλά και από τις εισηγήσεις της σε σπουδαστές και εν ενεργεία δικαστές στην Εθνική Σχολή Δικαστών.
Το βιβλίο εμπεριέχει μια συνοπτική, αλλά παράλληλα εμπεριστατωμένη παρουσίαση όλων των βασικών ζητημάτων του δημοσιονομικού και φορολογικού δικαίου, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και την ύλη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, αλλά και στην ύλη των προπτυχιακών προγραμμάτων των Νομικών Σχολών της χώρας.
Φιλοδοξία της συγγραφέως είναι το εγχειρίδιο αυτό να αποτελέσει χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο για τους υποψηφίους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών και πηγή έμπνευσης για περαιτέρω μελέτη του δημοσιονομικού και φορολογικού δικαίου από τους ερευνητές.

Φορολογικό Δίκαιο, Μπονιά Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια, 2018, 276 σελ.

Κροκοδείλια δάκρυα – Χριστίνα Φλώρου

Αρχιτεκτονική Ι


Ανάγκη
Να δω
Πώς δομούσαν οι Αιώνες Των Ανθρώπων
τα Σύμπαντά τους
Να μαζέψω
σχέδια αρχιτεκτονικά
λύσεις σε προβλήματα ευστάθειας
αρμούς και γωνίες και δύσκολες συνδέσεις
Να μαζέψω τα πλέον διαλεχτά υλικά
Να χτίσω και ’γω πια
το δικό μου καταφύγιο

Ποίηση, Λεξίτυπον, 2011, 53 σελ.

Διάλογοι από τις δυο άκρες του γκρεμού
Η ποίηση, όπως ισχυρίζονται και οι ποιητές του παρόντος έργου, είναι μια μοναχική ιστορία, που αφορά, εκτός από το δημιουργό, και στον εκλεκτό εκείνο αποδέκτη που μπορεί να μετάσχει των αχράντων μυστηρίων του λόγου του. Σε αυτή την περίπτωση, δύο λυρικές φωνές ευτύχησαν να γίνουν συνοδοιπόροι και διαλέχτηκαν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον ποιητή των εικόνων που φιλοξενούνται στην παρούσα συλλογή, κοινωνόντας έτσι την υπαρξιακή ποίησή τους.
Αφαιρετικότητα σε φόντο μαυρόασπρο, στίχοι-θραύσματα που καλούν μυστικιστικά στην πρωτογενή αποκάλυψη της Αλήθειας και πλούσιο υλικό, αντλημένο τόσο από τη θρησκευτική παράδοση, όσο και από μια σειρά επιφανειακά ετερόκλιτων πεδίων (όπως, για παράδειγμα, η ιστορική και ποιητική γραμματεία με τη Φυσική) δημιουργούν ένα νοησιαρχικό αίνιγμα που επιλύεται με τη συγκινησιακή χρήση του λόγου, σε ένα σώμα γνήσια μεταμοντέρνων κειμένων.
Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χριστίνα Φλώρου

Ποίηση, Σιδέρη Μιχάλη, 2009, 96 σελ.

Οι επιβαρύνσεις ισοδύναμου αποτελέσματος προς δασμούς κατά τη Συνθήκη ΕΚ – Φλώρου Χριστίνα
Η παρούσα μονογραφία καλύπτει ένα κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας του φορολογικού δικαίου, καθώς αποτελεί μία σε βάθος μελέτη του θέματος της απαγόρευσης, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, των επιβαρύνσεων φορολογικού χαρακτήρα με ισοδύναμο αποτέλεσμα προς εισαγωγικούς δασμούς.
Ήδη από την ίδρυση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Συνθήκη της Ρώμης περιλάμβανε διάταξη για την απαγόρευση των ενδοκοινοτικών δασμών καθώς και του συνόλου των επιβαρύνσεων φορολογικού χαρακτήρα με ισοδύναμο αποτέλεσμα προς αυτούς.
Σκοπός, λοιπόν, της παρούσας μελέτης είναι να συμβάλει στην αποσαφήνιση και προσέγγιση ενός σύγχρονου, με μεγάλο πρακτικό ενδιαφέρον, ζητήματος του κοινοτικού φορολογικού δικαίου. Η μελέτη αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στο συγκεκριμένο πεδίο του κοινοτικού φορολογικού δικαίου καθώς είναι ενημερωμένη με όλες τις τελευταίες νομολογιακές τάσεις του ΔΕΚ, ενώ παράλληλα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το σύγχρονο ερμηνευτή του δικαίου, δικαστή και δικηγόρο, ώστε αυτός να γνωρίσει σε βάθος ένα ζήτημα το οποίο κατά καιρούς έχει προβληματίσει την ελληνική νομολογία και παρουσιάζει ιδιαίτερο πρακτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Φορολογικό Δίκαιο, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., 2005, 118 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λεξίτυπον, Σιδέρη Μιχάλη