Χρυσούλα Ζόγκαρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χρυσούλα Ζόγκαρη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου ζει μέχρι σήμερα με τον σύζυγο και τους δύο γιους της. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως παιδαγωγός σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, και συνεχίζοντας την αναζήτηση γνώσης, έκανε σπουδές πάνω στη Συμβουλευτική και την Προσωποκεντρική Προσέγγιση στο University of Strathclyde. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Αποτελεσματικού Γονέα στο μοντέλο Thomas Gordon. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως οικογενειακή σύμβουλος και παράλληλα ως συντονίστρια παιδαγωγικού προγράμματος σε σχολείο του Πειραιά.
Αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στην οικογένειά της, τη ζωγραφική και τη μουσική. Έχει γράψει ένα ακόμη μυθιστόρημα, μια σειρά από ανέκδοτα δοκίμια, καθώς και θεατρικά έργα για παιδιά. Οι «Νυμφές» είναι το πρώτο μυθιστόρημα που αποφάσισε να μοιραστεί μ’ ένα ευρύτερο κοινό.
Μυθιστορήματα
Νυμφές (2022), Εκδόσεις Πνοή

Νυμφές – Χρυσούλα Ζόγκαρη

Νυμφές


Ο ταγματάρχης του βρετανικού στρατού, Άντριαν Λόρενς Μπερν, φτάνει με μετάθεση στην αγγλοκρατούμενη Κέρκυρα το καλοκαίρι του 1822. Στην προσπάθειά του να κρατήσει κρυμμένα τα ένοχα μυστικά της ευγενικής του καταγωγής, έχει από καιρό υιοθετήσει την εικόνα του παγωμένου και απρόσιτου στρατιώτη, με σκοπό να αποφεύγει την οικειότητα και τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Στην Κέρκυρα όμως δέχεται μια παράξενη και ισχυρή επίθεση από την ομορφιά του τοπίου και των ανθρώπων, που επιδρά βίαια πάνω στα τραύματα της ψυχής του. Η αγάπη, ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, τον υποτάσσει με κάθε της μορφή. Εκεί, για πρώτη φορά στη ζωή του, αποκτά βαθιά σύνδεση με ανθρώπους και παραδίνεται σε έναν έρωτα μυθικής διάστασης• μέχρι τη στιγμή που θα ανατραπούν τα πάντα…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2022, 224 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή

Please wait...