Κώστας Θεοχάρης

Κώστας Θεοχάρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κώστας Θεοχάρης ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Είναι εικονογράφος, designer, καλλιτέχνης και τυπογράφος. Το έργο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, εστιάζοντας στην εικόνα και την απόδοσή της. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους, δημιουργικά γραφεία, εταιρείες και συμμετείχε σε προσωπικά και συλλογικά καλλιτεχνικά project για τα οποία έχει λάβει κατά καιρούς αρκετά βραβεία.
Παιδική λογοτεχνία
Οι Ακροβάτες (2022), Καλέντης

Οι Ακροβάτες – Κώστας Θεοχάρης

Οι Ακροβάτες


«Οι Aκροβάτες», σε κείμενο και εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη, είναι ένα διηλικιακό βιβλίο για τη ζωή. Μέσα από την καθαρότητα των έμμετρων στιχουργημάτων ξεπηδούν με απλότητα σχεδόν παιδική και με σοφία στωική όλα όσα συνιστούν την πορεία του ανθρώπου: η χαρά και το παιχνίδι της παιδικής ηλικίας αλλά και της εκκίνησης, το αέναο δικαίωμα στη φαντασία, η πραγματοποίηση των διαφορετικών για τον καθένα ονείρων, η προσήλωση στην επίτευξη των στόχων, η αποτυχία, ο φόβος, η ισορροπία, η ασφάλεια, η πίστη, η δύναμη της φιλίας και της μοιρασιάς, η ελευθερία και η ευτυχία.

Ένα θαυμάσιο βιβλίο που κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι στους μικρούς και δημιουργεί θετικά συναισθήματα στους μεγάλους. Τα μάτια μικρών και μεγάλων μπορούν να περιηγηθούν στους ελκυστικούς γεωμετρικούς όγκους, τις φιγούρες και τα σχήματα με τους χρωματικούς συνδυασμούς που δημιούργησε ο Κώστας Θεοχάρης σαν ένα εμπνευσμένο επιτραπέζιο βιβλίο, ένα δώρο-οδηγός για τη ζωή στα αγαπημένα πρόσωπα, μία έκδοση-εργαλείο για τους γονείς και όσους ασχολούνται με τα παιδιά, αλλά κυρίως αποτελεί ένα βιβλίο διδαχής, αποδοχής και επιβράβευσης.

Εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης

Παιδική λογοτεχνία, Καλέντης, 2022, 48 σελ.

Πηγές: Biblionet, Καλέντης