Δήμητρα Μαστορίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Δήμητρα Μαστορίδου γεννήθηκε στο Μαρούσι.
Είναι τραγουδοποιός. Το 2005 διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με την ιδιότητα της στιχουργού. Έχει κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές δουλειές, το “Καινούργιο Σπίτι” (2007) και το “Παράλογο Με Θέα” (2012). Παράλληλα, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας με την μπάντα της. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με την Έφη Νιχωρίτη (θέατρο Διθύραμβος) συν-σκηνοθετώντας το “Μην παίζεις με τα χώματα” της Στέλλας Βλαχογιάννη, τη “Διανυκτέρευση” (ποιητικά κείμενα του Τάσου Λειβαδίτη), τη μουσική παράσταση “Jazz ιστορίες” (σε κείμενα Κρίστοφερ Ντουράνγκ) και τη μουσική παράσταση “Ο έρωτας στην πόλη με μια κιθάρα” (σε κείμενα Μάρως Βαμβουνάκη). Επίσης, έχει κάνει τη μουσική επιμέλεια πολλών παραστάσεων.
Το έργο “Κόμπος” είναι το πρώτο δείγμα γραφής της στο θέατρο.
Θεατρικά έργα
Κόμπος (2017), Εκδόσεις Βακχικόν

Κόμπος – Δήμητρα Μαστορίδου
Αγαπημένοι μου συγγενείς και φίλοι, συγχωρήστε με για τη στενοχώρια που σας δίνω. Όχι, όχι. (το σβήνει) Αγαπημένοι μου συγγενείς και φίλοι, όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, εγώ θα είμαι ήδη… άπαπαπα! όχι, όχι. Πολύ συνηθισμένο. (το σβήνει) Αγαπημένοι μου, ήρθε η ώρα να αποχαιρετιστούμε. Λυπάμαι που δεν το έκανα κατ’ ιδίαν, αλλά φαντάζεστε πόσο δύσκολο θα ήταν για εμένα κάτι τέτοιο. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα είχα πάρα πολλά τρεξίματα γραφειοκρατικά, εκκρεμότητες, εφορίες, ένφια, γραφεία κηδειών κτλ., που πραγματικά ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να ανταπεξέλθω σε κάτι τέτοιο. Επιπροσθέτως, ξέρω ότι και τα δικά σας προγράμματα είναι φορτωμένα και δε θέλησα να σας βάλω σε κόπο. Σήμερα που είναι τα γενέθλιά μου, όπως καταλάβατε δε διοργάνωσα το πάρτι που σας είχα υποσχεθεί πέρυσι. Ζητώ συγνώμη γι’ αυτό, αλλά φαντάζεστε να ήσασταν απόψε εδώ μαζί μου και να μου λέγατε χρόνια πολλά και τέτοια; Θα ήταν τουλάχιστον εγωιστικό εκ μέρους μου να καταχραστώ τις ευχές και τα δώρα σας και να σας αφήσω μετέωρους την επομένη μέρα, που θα βρισκόμουν εγώ μετέωρη από το ταβάνι…

Το θεατρικό έργο της Δήμητρας Μαστορίδου Κόμπος, μιλάει για τα μύχια συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από ένα κωμικοτραγικό συμβάν ευφάνταστων παραδοξοτήτων.

Θεατρικό, Εκδόσεις Βακχικόν, 2017, 46 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Βακχικόν