Δήμητρα Ψυχογυιού

Δήμητρα Ψυχογυιού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Δήμητρα Ψυχογυιού γεννήθηκε στη Χαλκίδα.
Σπούδασε γραφικές τέχνες στη σχολή Βακαλό στην Αθήνα. Η ανάγκη της όμως για δημιουργία την έκανε να στραφεί στην κατασκευή και ζωγραφική χρηστικών αντικειμένων και στο ζωντάνεμα παλαιών επίπλων. Το 1996, μια βόλτα την “κράτησε” στην Κρήτη κι από τότε ζει σ’ ένα ορεινό χωριό όπου κάνει μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά, είναι ραδιοφωνική παραγωγός σε τοπικό σταθμό, ζωγραφίζει παραμύθια κι ονειρεύεται τον παράδεισο… Τον Απρίλη του 2000 παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας στην Αθήνα (“Εικονουργία”) με δάσκαλο τον Γιώργο Κόρδη, όπου συνειδητοποίησε τι θα πει ελευθερία στη ζωγραφική! Από το 2009 κάνει μαθήματα ζωγραφικής σε μικρά και μεγάλα παιδιά στο εργαστήρι της “Πέτρα-ψαλίδι-χαρτί”.
Παιδική λογοτεχνία
Η μυγδαλιά και το φεγγάρι (2006), Άγκυρα
Ο κηπουρός του ουρανού (2009), Άγκυρα
Μαζί (2016), Εν πλω

Μαζί – Δήμητρα Ψυχογυιού

Μαζί


Μια φορά ήταν ένα κορίτσι που έντυνε τις μέρες του με τα χρώματα της γιορτής.
Κάποτε, μέσα στην παγωνιά ήρθε κοντά της το πιο ζεστό πλάσμα που είχε δει ποτέ. Και…

Μια τρυφερή ιστορία που μιλάει, μέσα από τις εικόνες και τα συναισθήματα, για το πως προχωράμε μπροστά μετά από μια απώλεια.

Μια ιστορία για όλες τις ηλικίες.

Εικονογράφος: Δήμητρα Ψυχογυιού

Παιδική λογοτεχνία, Εν πλω, 2016, 44 σελ.

Ο κηπουρός του ουρανού – Δήμητρα Ψυχογυιού

Ο κηπουρός τουΑφιερωμένο στον κηπουρό τ’ ουρανού που πιστεύει στα θαύματα


Ο κηπουρός του ουρανού καταφέρνει να ξεπεράσει τους φόβους του και να φέρει πίσω τη χαρά στη λυπημένη γοργόνα του κήπου του. Ένα παραμύθι που ταξιδεύει τα παιδιά σε τοπία μαγικά, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν, με τη δύναμη της αγάπης. “Θα το φωνάξω δυνατά ν’ ακούσει ο κόσμος όλος πως δε φοβάμαι μη χαθώ, δε με τρομάζει ο δρόμος Φτερούγες βάζω αετού και την ορμή του ανέμου για να γυρίσω θάλασσες κι εσένα ουρανέ μου. Στα πέρατα όλα θα γυρνώ τον κλέφτη της χαράς να βρω…”

Εικονογράφος: Δήμητρα Ψυχογυιού
Περιέχει CD με την αφήγηση του παραμυθιού και 6 τραγούδια του Νίκου Κουρουπάκη.

Παιδική λογοτεχνία, Άγκυρα, 2009, 32 σελ.

Η μυγδαλιά και το φεγγάρι – Δήμητρα Ψυχογυιού

Η μυγδαλιάΠαραμύθι αφιερωμένο στο πιο όμορφο πρωινό του κόσμου


Μια νύχτα του χειμώνα, διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, το φεγγάρι, κάνοντας την καθημερινή του βόλτα, είδε μια μυγδαλιά. Κοντοστάθηκε, χαμήλωσε και της ψιθύρισε τα μυστικά του. Η μυγδαλιά άνοιξε τότε διάπλατα την αγκαλιά της κι έκρυψε το φεγγάρι. Το έσφιξε τρυφερά κι απαλά, από φόβο μην το πληγώσει…
Ένα παραμύθι που μας μιλάει για την ανιδιοτέλεια, την αφοσίωση και την αγάπη, αλλά και για το ότι σ’ αυτή τη ζωή δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα. Όμως, μέσα στ’ όνειρο, όλες οι επιθυμίες μπορούν να ζωντανέψουν.

Περιέχει CD
Συντελεστές του CD: Νίκος Κουρουπάκης, μουσική ενορχήστρωση. Κατερίνα Δατσέρη, στίχοι. Θάνος Γκιουλεντζής, βιολί. Αλίκη Κατσαβού, Βασίλης Μήλιος, αφήγηση. Τραγουδούν με τη σειρά που ακούγονται: Βικτωρία Ταγκούλη, Μάρθα Φριντζήλα, Δήμητρα Ψυχογυιού

Εικονογράφος: Δήμητρα Ψυχογυιού

Παιδική λογοτεχνία, Άγκυρα, 2006, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Άγκυρα, Εν πλω

Please wait...