Δημήτρης Φούτσιας

Δημήτρης Φούτσιας

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Φούτσιας γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε τηλεπληροφορική και εκπαιδεύτηκε στο θέατρο και στον κινηματογράφο σε ελεύθερα εργαστήρια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας Plasters όπου σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο του «Ριγκολιός το Ταξίδι μιας Ρίγας». Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο playback theater και έχει μαθητεύσει στο 1ο στούντιο συγγραφής του Εθνικού θεάτρου.
Τα θεατρικά του έργα έχουν βραβευτεί και έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Αθήνας, (Θέατρο Αλίκη, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Vault, Επί Κολωνό, Παραμυθίας, Εμπρός, Σφενδόνη, κ.α.). Το θεατρικό του έργο «Meatball» κυκλοφορεί από την Kάπα Eκδοτική.
Θεατρικά έργα
Meatball (2020), Κάπα Εκδοτική
Το χιόνι στα δόντια μου (2022), Άπαρσις

Το χιόνι στα δόντια μου – Δημήτρης Φούτσιας

Το χιόνιΕλληνικά θεατρικά Κείμενα


«Όχι, εγώ δεν κάνω σκέιτ, όπως δεν είμαι στρέιτ. Όχι, ότι έχει σχέση το να είσαι στρέιτ με το να κάνεις σκέιτ, αλλά ο φίλος μου ο Ντίνος είναι πωρωμένος με αυτά».
Ο Νέστορας, δεκαεπτά χρονών, μια χειμωνιάτικη νύχτα πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις άγνωστους άντρες με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Τις επόμενες ημέρες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίθουν από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αν ήταν ομοφοβικό έγκλημα ή όχι. Ο Νέστορας όμως είναι ακόμη κάπου εκεί και για να διαπιστώσει
τι ακριβώς έγινε, επιστρέφει στην τελευταία ημέρα της ζωής του.

Θεατρικό, Άπαρσις, 2022, 64 σελ.

Meatball – Δημήτρης Φούτσιας

Meatball


Πόσο βιγκανισμό αντέχει η ψυχή μας; Το πράσινο παραμένει το χρώμα της ελπίδας, έτσι δεν είναι; Σε μια κοινωνία «μετασημερινή», όπου τα ζώα πλέον έχουν ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους και η κατανάλωση κρέατος είναι απαγορευμένη, διά νόμου και διά ροπάλου, τέσσερις καθ’ όλα νομοταγείς πολίτες ανακαλύπτουν με φρίκη – ανάμεσά τους – ένα κεφτεδάκι! Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιος πάει να τους παγιδεύσει; Ποιος άλλος μπήκε στο σπίτι κρυφά;
Το θεατρικό έργο «Meatball» του Δημήτρη Φούτσια, μια μονόπρακτη «κωμωδία vegan», βραβεύτηκε στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ.) κατά την πρώτη παρουσίαση του έργου στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» τον Ιούλιο του 2019. Τον τόμο συμπληρώνει επίμετρο, γραμμένο από τη Δρ Θεατρολογίας και κριτικό θεάτρου Εύη Προύσαλη.

Επίμετρο: Εύη Προύσαλη

Θεατρικό, Κάπα Εκδοτική, 2020, 80 σελ.

Πηγές: Biblionet, Άπαρσις, Κάπα Εκδοτική