Δημήτρης Μακρυγιάννης

Δημήτρης Γεωρ. Μακρυγιάννης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Μακρυγιάννης γεννήθηκε στον Ωρωπό Αττικής.
Μετά από την 28χρονη υπηρεσία του, ως Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αναλώθηκε στην έρευνα και τεχνολογία, για την κατασκευαστική ολοκλήρωση της πρώτης Ελληνικής ανεμογεννήτριας παραγωγής εναλλασσομένου ρεύματος. Παράλληλα δε, έχοντας στην ψυχή του, τα παιδικά βιώματα από την ελεύθερη φύση και το περιβάλλον, που τραυματιζόταν συνεχώς απ` την ανάπτυξη και τον πολιτισμό, έγραψε δεκάδες άρθρα προτρεπτικά, για την ανάγκη σεβασμού των ανθρώπων προς την φύση και τις λειτουργίες της. Σταματώντας την αρθρογραφία άρχισε το συγγραφικό του έργο, στο οποίο επεδόθη, γοητευμένος από το κοινωνικό – αισθηματικό μυθιστόρημα, που στηρίζεται στις μεγάλες αλήθειες, αλλά ορθώνει το ανάστημά του στην ψυχή μας παράλληλα με την φαντασία και τον μύθο. Το πρώτο του έργο με τίτλο: “Δύο σταγόνες βύσσινο” εξεδόθη στα τέλη του 2015 ενώ ακολουθεί το: “Βήματα στο κενό” για να πάρουν σταδιακά τον εκδοτικό δρόμο κι άλλα τρία ακόμη έτοιμα έργα με τίτλους: “Ένα σεντούκι όνειρα” – “Με τα φαντάσματα του πεπρωμένου” και τα δύο βεβαίως Αισθηματικά – Περιπετειώδη, καθώς επίσης κι ένα έργο με διηγήματα στην φύση γεμάτα αλήθειες και κινδύνους.
Μυθιστορήματα
Δύο σταγόνες βύσσινο (2015), Anima Εκδοτική
Βήματα στο κενό (2017), Όστρια Βιβλίο
Βεντέτα (2018), Όστρια Βιβλίο

Βεντέτα – Δημήτρης Γεωρ. Μακρυγιάννης

Ψίθυροι φαντασμάτων


Αχάραγο ήταν ακόμη εκείνο το μουντό πρωινό, που ο γέρο-Στέλιος, κάτω από την απειλή πιστολιών των ψευτοχωροφυλάκων αναγκάστηκε να παρατήσει την φορτωμένη του ψαρόβαρκα, μαζί με τον εγγονό του τον Στελλάκη μέσα, στο μικρό λιμανάκι της Κοκκάλας, ένα από τα παραλιακά χωριά της μέσα Μάνης.
Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώθηκαν, κανείς δεν ξαναείδε στα μάτια του τον γέρο -Στέλιο από τότε. Όλοι όμως ήξεραν ότι, αφ’ ότου άρχισαν οι έρευνές απ’ τη Χωροφυλακή, αργά ή γρήγορα θα έβγαινε στην επιφάνεια η αλήθεια, που είχε άμεση σχέση με την βεντέτα των δύο αντιμαχόμενων οικογενειών του Στέλιου Κουμουλάκου και του Βαγγέλη Μπαρουτάκου.
Χρόνιο αρρωστημένο μίσος, αθεράπευτη κακία κι επιθετικότητα κουμαντάριζε τη ζωή κάποιων γενεών εκτρέφοντας καινούργια φυντάνια με την παραδοσιακή εγκληματικότητα, για το ξεπάστρεμα του αντιπάλου. Μέχρι που ο θεός αποφάσισε, μακριά απ’ τη Μάνη, σε άλλο τόπο και χρόνο να δώσει την ευκαιρία συμπόρευσης και συγχώρεσης στις δύο οικογένειες στέλνοντας την αγάπη και τον παράφορο έρωτα σε δύο άγνωστους μεταξύ τους απογόνους των οικογενειών, την Άννα και τον Ζαφείρη.
Αιώνιοι όρκοι αγάπης, με τα βαθυστόχαστα λόγια μιας παράφορης ερωτικής αιχμαλωσίας, ένωσαν τα νιάτα κάτω απ’ την άσβεστη φωτιά που δεν νογάει από μίση κι ανόητους παραδοσιακούς βεντετισμούς. Κι ενώ τα σχέδια του θεού, μέσω της αγάπης, που όρθωσε ανάστημα και προσπαθεί να ενώσει με έναν γάμο τις δύο οικογένειες κάτω από την σκέπη του ναού και της εκκλησίας, σαν βόμβα, την τελευταία στιγμή εκρήγνυται το φωλιασμένο μίσος στην ψυχή του ανθρώπου. Βγήκαν μαχαίρια και πιστόλια!!! Με αίμα βάφτηκε το άσπρο νυφικό της Άννας, ενώ ο πατέρας της, σωριασμένος μπροστά το τέμπλο της ωραίας πύλης, κρατώντας ακόμη το πιστόλι στο τρεμάμενο χέρι του… έκανε όλο το εκκλησίασμα να προσευχηθεί.. ας νικήσει θεέ μου η αγάπη!

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2018, 442 σελ.

Βήματα στο κενό – Δημήτρης Μακρυγιάννης
Συνήθως τα όνειρα και οι επιθυμίες των νέων ανθρώπων δε συμφωνούν με τα σχέδια που κανει η ζωή γι’ αυτούς. Η δίψα όμως, να ξεφύγει κανείς απ’ αυτό που είναι, τον οδηγεί συχνά σε λαθεμένες επιλογές. Με φόντο το χωριό Ωρωπός, στα τέλη της δεκαετίας του 1930, ξεδιπλώνεται η ιστορία ενός νέου, τα όνειρα του οποίου έρχονται σε κόντρα με την πραγματικότητα. Η δυσκολία της επιβίωσης σφυροκοπά την γρήγορη εξέλιξη της ζωής κια τα νεανικά όνειρα πνίγοταν σε απέλπιδες αναζήτησεις. Λάθος ήτανε και η επιλογή του Νίκου να κατακτήσει τη ζωή, ικανοποιώντας τις νεανικές του φαντασιώσεις μέσα από ερωτικές αναζητήσεις, πιστεύοντας ότι η θεά τύχη τον έκανε ξαφνικά πρωταγωνιστή στις καρδιές τριών γυναικών. Ακολουθώντας το ερωτικό του ένστικτ, οδηγήθηκε σε πρωτόγνωρες απολαύσεις με τρικυμιώδεις εκπλήξεις, αλλά και παγίδες, που τραυμάτισαν με καθοριστικό τρόπο τόσο την ζωή, όσο και την ψυχική του ισορροπία. Σαν αδέσποτο αερικό ήρθε η τρέλα και τρύπωσε μέσα στο συγχυσμένο μυαλό του Νίκου για να μετατρέψει τον ερωτικό του παροξυσμό σε…!

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2017, 324 σελ.

Δύο σταγόνες βύσσινο – Δημήτρης Μακρυγιάννης
Δύο σταγόνες βύσσινο είναι η γεύση που αφήνει ο νεανικός έρωτας. Δύο νέα παιδιά που δεν πρόλαβαν να γνωριστούν καλά, αφού η επαρχιακή κοινωνία, τα ήθη μιας περασμένης εποχής και ένας αυστηρός πατέρα μπήκαν εμπόδιο στη ζωή τους. Οι δρόμοι τους μοιάζουν να χωρίζουν για πάντα. Υπάρχουν όμως εμπόδια στον πραγματικό έρωτα;

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2015, 176 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Anima Εκδοτική