Ευφροσύνη Γατή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευφροσύνη Γατή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο.
Σπούδασε νοσηλευτική και εργάζεται ως νοσηλεύτρια στον ιδιωτικό τομέα. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και λατρεύει τη μουσική και το διάβασμα. Από πολύ μικρή ηλικία έβαζε τις σκέψεις της σε χαρτί και έγραφε ιστορίες που διάβαζε στην οικογένεια και τους φίλους της. Η “Εύθραυστη ευτυχία” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Εύθραυστη ευτυχία (2017), Ήρα Εκδοτική
Το φώς της γής (2021), Ανάτυπο

Το φώς της γής – Ευφροσύνη Γατή

Το φώς της γής


Η Ζωή και ο Αντώνης, δύο νέα παιδιά, αγαπήθηκαν και παντρεύτηκαν.
Λένε, πως στους δύο τρίτος δεν χωρεί.
Κι όμως, σε αυτήν εδώ τη σχέση το τρίτο πρόσωπο η κυρα – Ελπίδα, η μητέρα του Αντώνη, είναι αυτή που θα κινήσει γη και ουρανό για να έχει πάλι πίσω τον γιο της.
Οι κίτρινες τριανταφυλλιές ανθίζουν συνέχεια. Μόνο που τα μπουμπούκια τους είναι πασπαλισμένα με δάκρυα, πόνο και αίμα.
Η ζωή παίζει παιχνίδια και μάλιστα, πολλές φορές, ύπουλα και μη αναμενόμενα. Η Ζωή θα παλέψει εναντίον της πεθεράς της και ο Αντώνης θα χρειαστεί να διαλέξει.
Ένας πόλεμος αιώνιος, ένα μίσος άσβεστο. Ένας ήλιος που παίζει κρυφτό με τα σύννεφα, ένας φόβος που δεν εγκαταλείπει καμία ψυχή!

Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2021, 320 σελ.

Εύθραυστη ευτυχία – Ευφροσύνη Γατή
Η ζωή της μικρής Ρωξάνης και της αδερφής της, Αριστέας, δυσκολεύει περισσότερο όταν η μεγαλύτερη αδερφή τους, η Τασούλα, το σκάει από το σπίτι. Κι ενώ η ντροπή και ο φόβος για την πατρική εξουσία και την κλειστή κοινωνία οδηγούν την Τασούλα στην Αθήνα, στο μικρό χωριό τα προβλήματα εντείνονται και οδηγούν στην καταστροφή. Η Ρωξάνη φυγαδεύεται στη συμπρωτεύουσα από τη μητέρα της, και η ελπίδα παίρνει για εκείνη τη μορφή μιας φιλίας ζωής κι ενός μεγάλου έρωτα που αποδεικνύεται καταδικασμένος. Χρόνια αργότερα, χάρη στα καπρίτσια της μοίρας, οι ζωές των αλλοτινών εραστών συγκρούονται. Καθώς το παρελθόν στοιχειώνει γι’ άλλη μια φορά το παρόν, η ευτυχία φαντάζει εύθραυστη και την αξίζουν μόνο όσοι έχουν τη δύναμη να παλέψουν ξανά για να τη βρουν.

Μυθιστόρημα, Ήρα Εκδοτική, 2017, 342 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ήρα Εκδοτική, Ανάτυπο