Ευθυμία Παπαχατζή-Ρουμπέκα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευθυμία Παπαχατζή-Ρουμπέκα γεννήθηκε στη Σάμο.
Τελείωσε την βασική της εκπαίδευση στην Κόρινθο όπου και διαμένει. Παράλληλα καλλιέργησε τις αγαπημένες τις ασχολίες, τη ζωγραφική και τη συγγραφή, με διάφορες μελέτες. Το 2003 βραβεύτηκε στη ζωγραφική από τον σύλλογο “Παρνασσός” και το 2006 έγινε μέλος στον πανελλαδικό σύλλογο εικαστικών “Ο Απέλλης”. Διοργάνωσε ατομικές εκθέσεις στο “Λυσίππειο” Πνευματικό Κέντρο Κορίνθου και πήρε μέρος σε ομαδικές που διοργάνωσαν, ο φιλολογικός σύλλογος “Παρνασσός”, η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου και οι καλλιτεχνικοί σύλλογοι “Ο Απέλλης”, “Ρέα”, “Αλκυονίδες” και “Το Σκούμπι”, ενώ ταυτόχρονα δεν έπαψε να γράφει μυθιστορήματα, από τα οποία, το πρώτο της σειράς “Οι Απόγονοι”, εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Bookstars – Γιωγγαράς.
Μυθιστορήματα
Οι απόγονοι: Jacques (2013), Bookstars – Γιωγγαράς
Οι απόγονοι: Geoffrey (2017), Bookstars – Γιωγγαράς

Δοκίμια-Μελέτες-Τεχνική
Συγγραφή, μια μαγική διαδρομή (2017), Bookstars – Γιωγγαράς

Οι απόγονοι: Geoffrey – Ευθυμία Παπαχατζή-Ρουμπέκα
Παρασκευή και 13 γεννήθηκε ο Ζοφρουά ντε Σαρνέ και η μετάθεση του στο τμήμα ανθρωποκτονιών στο Παρίσι ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του, αλλά η εξιχνίαση τού φόνου τού επιφανούς Φιλίπ Βαλουά, αλλοτρίωσε την ζωή του, φέρνοντας στην επιφάνεια τις ρίζες του ονόματος του και πράγματα που δεν ήξερε πως υπάρχουν και άλλα που υπήρχαν και τα είχε ξεχάσει…

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2017, 366 σελ.

Συγγραφή, μια μαγική διαδρομή – Ευθυμία Παπαχατζή-Ρουμπέκα
Η συγγραφή έχει μια μαγική επίδραση πάνω στον συγγραφέα που λειτουργεί συναισθηματικά καθ’ όλη την διάρκεια τής δημιουργίας μιας ιστορίας, αλλά στην τέχνη τού λόγου, πρέπει κάποιες στιγμές να αποστασιοποιείται και να κάνει κριτική στο ίδιο του το δημιούργημα.

Σ’ αυτό το βιβλίο θα βρούμε, με παραδείγματα, τον τρόπο να βρίσκουμε το θέμα μας, να κάνουμε την επιμέλεια μας, να μεταφράζουμε το κείμενο μας, να το φτιάχνουμε σε βιβλίο για έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Τεχνική, Γραφή, Bookstars – Γιωγγαράς, 2017, 260 σελ.

Οι απόγονοι: Jacques – Ευθυμία Παπαχατζή-Ρουμπέκα
Παρασκευή και 13 γεννήθηκε ο Ιάκωβος Φραντζέκος και στα γενέθλια των σαράντα πέντε χρόνων του, ανακάλυψε την παραγματική του ταυτότητα. Παρασκευή και 13 γεννήθηκε ο Φιλίπ Βαλουά, ο οποίος μέσα από μια σειρά περίεργων συμβάντων, οδηγήθηκε στις ρίζες του ονόματος του, που ξεκινούσε απ’ τον Φίλιππο τον Ωραίο. Οι δρόμοι των δυο ανδρών θα συναντηθούν, για να ξαναγράψουν την ιστορία.

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2013, 280 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς