Εκάτη Φαϊτάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Εκάτη Φαϊτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Έχει σπουδάσει στη Σχολή Διπλωματούχων Ξεναγών και ξεναγεί σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Έχει κάνει σπουδές ιστορίας τέχνης απο τον 9ο μ.Χ. έως τον 20ο αι.μ.Χ. και σεμινάρια δημιουργικής γραφής θεατρικών έργων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα της εσωτερικής γνώσης και πρακτικής αυτογνωσίας μελετώντας την Πυθαγόρεια αριθμοσοφια και σκέψη, πνευματικά έργα που άφησαν ο Ερμής Τρισμέγιστος, Πλάτωνας και άλλες πηγές μεταφυσικής και εσωτερισμού. Ασχολείται με την έρευνα της αλήθειας με τη μελέτη των ρευμάτων που δημιουργήθηκαν και εκφράστηκαν σε Ανατολή και Δύση. “Ο μυστικός παίκτης” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα αυτογνωσίας, και έχει γράψει και δυο έμμετρα θεατρικά.
Μυθιστορήματα
Ο μυστικός παίκτης (2010), Δοκιμάκης
Le joueur secret (2020), Mystis Editions

Νουβέλες
Το ταξίδι του χελιδονιού (2018), 24 γράμματα
Εγώ νυν και αεί (2019), 24 γράμματα

Le joueur secret – Ekati Faitaki

Roman de connaissance de soi


Azalear est une «Petite Déesse» moderne. En elle, se manifeste et agit l›Autorité Féminine, la Mère cosmique. C›est l›héroïne qui commence le voyage de retour à la source de la Connaissance. Son parcours la mènera vers des contrées lointaines et des mondes magiques. Elle rencontrera des Maitres, des philosophes, des magiciens et des chercheurs de la Vérité. Elle sera confrontée à sa douleur, ses peurs, ses démons personnels jusqu›à la Purification …
Cette héroïne, c›est TOI, cette histoire concerne NOUS tous, qui voulons connaître notre Moi, pour créer notre prospérité et la vie dont nous rêvons.

Μετάφραση: Antonis Alibertis

Μυθιστόρημα, Mystis Editions, 2020, 290 σελ.

Εγώ νυν και αεί – Εκάτη Φαϊτάκη
Το χρυσό αυγό ράγισε. Όλες οι οντότητες περίμεναν να δουν τη μεγάλη γέννηση της ανθρώπινης φυλής. Σύμφωνα με τις πηγές του Ουρανού, σήμερα 29 Ιουλίου… έτος μιας πεπερασμένης εποχής γεννιέται ένα θείο θνητό πλάσμα, που θα διανύσει το ταξίδι του για κάποιους αιώνες, και θα σπείρει το μελλοντικό σπόρο της ανθρωπότητας. Αυτή η ψυχή ξέρει ότι θα περιπλανηθεί, θα αλλάξει οχήματα αρκετές φορές. Έχει προβλεφθεί να πονέσει, να κυβερνήσει, να πεινάσει, να αγαπήσει… Μακρύ ταξίδι θα κάνει για να φτάσει να αποκτήσει αυτοεπίγνωση. Να βιώσει όλους τους κραδασμούς του ΠΑΤΕΡΑ του μέχρι να ενταχθεί πλήρως στην Συμπαντική Πηγή και να συντονιστεί με όλα τα επίπεδα φωτός. Μέσα από πολύμορφες διαδικασίες θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τους πειρασμούς και να γίνει Ένα με την αρχική Ύπαρξη. Η δημιουργία στέκει αιώνια. Όλα υπάρχουν και τίποτα δεν είναι νέο. Όλα έχουν ειπωθεί, και τα πάντα επαναλαμβάνονται…

Νουβέλα, 24 γράμματα, 2019, 124 σελ.

Το ταξίδι του χελιδονιού – Εκάτη Φαϊτάκη
Αυτό το έργο είναι προϊόν μυθοπλασίας, αυθεντικό δημιούργημα της φαντασίας του συγγραφέα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα, ονόματα, ή γεγονότα είναι εντελώς συμπτωματική.
Η Εκάτη Φαϊτάκη στο νέο της βιβλίο μας προσκαλεί σ΄ ένα ταξίδι όπου ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί να ταξιδέψουμε. Μια πλωτή πολιτεία που μας πηγαίνει σε πρωτόγνωρα λιμάνια, σε μέρη απίθανα, ονειρικά για να μας παρακινήσει να αποκτήσουμε συνείδηση της ύπαρξης μας.

Νουβέλα, 24 γράμματα, 2018, 98 σελ.

Ο μυστικός παίκτης – Εκάτη Φαϊτάκη

Μυθιστόρημα αυτογνωσίας


Η Αζαλεαρ είναι μια σύγχρονη “Μικρή Θεά”. Μέσα της εκδηλώνεται και δρα η Θηλυκή Αρχή, η κοσμική μητέρα.
Είναι η ηρωίδα που ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής στην πηγή της Γνώσης.
Η πορεία της θα την οδηγήσει σε μακρινές χώρες και μαγικούς κόσμους. Θα γνωρίσει διδασκάλους, φιλόσοφους, μάγους και ερευνητές της αλήθειας. Θα έρθει αντιμέτωπη με τον πόνο ,τους φόβους της, τους προσωπικούς της δαίμονες μέχρι την Κάθαρση…
Αυτή η ηρωίδα είσαι ΕΣΥ, αυτή η ιστορία αφορά όλους ΕΜΑΣ, που επιθυμούμε να μάθουμε τον Εαυτό μας, για να δημιουργήσουμε την ευημερία μας και τη ζωή που ονειρευόμαστε.

Μυθιστόρημα, Δοκιμάκης, 2010, 288 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δοκιμάκης, 24 γράμματα, Mystis Editions