Ελένα Μπακάλοβα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένα Μπακάλοβα είναι από τις γνωστότερες υπεραισθητικούς και βιοενεργοθεραπεύτριες στη Βουλγαρία. Με την εναλλακτική ιατρική ασχολείται εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Εργάζεται με δική της μέθοδο διάγνωσης και θεραπείας. Συμμετείχε με εισηγήσεις, ανακοινώσεις και παραστάσεις σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτών. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα.
Ποίηση
Είμαι αγάπη (2017), Μύρτος

Δοκίμια-Μελέτες-Θεραπείες
Βιοενεργειακή διαγνωστική και αυτοθεραπεία (2005), Μύρτος

Είμαι αγάπη – Ελένα Μπακάλοβα
Η συγγραφέας μέσα από τα ποιήματά της μας ταξιδεύει σ’ ένα μαγικό κόσμο γεμάτο με τα μυστικά της ανιδιοτελούς αγάπης.
Μέσα από τους στίχους της θα ανακαλύψουμε πως:

Η αγάπη είναι δύναμη.
Μέσα στην αγκαλιά της είμαστε άτρωτοι, προστατευμένοι,
φροντισμένοι, ολοκληρωμένοι και πλούσιοι.
Έχει φωνή η αγάπη, χρώμα, άρωμα, έχει ενέργεια που κατακτά και μαγεύει.
Αν θες να την έχει, σταμάτα και άκου την.
Για να τη δεις ανάπνευσε.
Γι’ αυτό αξίζει να ζεις.
Αυτή η ζωή είναι θαύμα!!!

Ποίηση, Μύρτος, 2017, 72 σελ.

Βιοενεργειακή διαγνωστική και αυτοθεραπεία – Ελένα Μπακάλοβα
Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα την Ελένα Μπακάλοβα αισθάνθηκα μια εσωτερική δύναμη και μια ακτινοβολία, η οποία με κυρίευσε αμέσως. Μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα μπορούσε να διαγνώσει μόνο με το νου, ενώ εμείς οι γιατροί υποβάλλουμε τους ασθενείς σε μια σειρά από εξετάσεις και πολλές φορές δυσκολευόμασστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Έμεινα έκπληκτη όταν μπορούσε από απόσταση να μετρήσει την πίεση ενός ασθενή, η οποία επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά τη μέτρηση -αλλά και ήξερε πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του. Αρχίζοντας από τη γνώση ότι ο νους μπορεί είτε να θεραπεύσει είτε να βλάψει το σώμα, η Ελένα Μπακάλοβα με το βιβλίο της μας πηγαίνει σε ένα αξέχαστο ταξίδι, ανακαλύπτοντας τη λειτουργία του εσωτερικού εαυτού μας και μας δείχνει πώς να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά των θεραπευτικών μας δυνάμεων.
Μέσα από μια σειρά ευφάνταστων στοχασμών, διαλογισμών, επιβεβαιώσεων και αυτοθεραπευτικών ασκήσεων μπορούμε να εξερευνήσουμε τον εαυτό μας και να βρούμε τον προσωπικό δρόμο για την ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα, που είναι το κλειδί της υγείας.
Η Ελένα Μπακάλοβα αποκαλύπτει πως όσο περισσότερο καταλαβαίνεις τον εαυτό σου, τόσο πιο πολύ θα μπορείς να αναπτύξεις τις δικές σου διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνάμεις. Ευχαριστώ, Ελένα
(Δρ. Άννυ Σωτηροπούλου, Παθολόγος – Γαστρεντερολόγος)

Θεραπείες, Μύρτος, 2005, 248 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μύρτος