Ελενα Μπρούμη

Ελενα Μπρούμη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Μπρούμη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Σπούδασε αρχαιολογία και βιβλιοθηκονομία κι έχει εργαστεί ως βιβλιοθηκονόμος στην Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου Αθηνών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία. Είναι μέλος της Ένωσης Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά “Νέα Εστία”, “Γονείς” και “Ομοιοπαθητική Ιατρική”.
Μυθιστορήματα
Ένα λουλούδι που το λένε Αμαρυλλίς (2015), Διώνη
Δυο ροζ μπεζέδες (2015), Διώνη

Αφηγήσεις
Ένα λουλούδι που το λένε Αμαρυλλίς (2010), Μπρούμη, Έλενα Ι.

Δυο ροζ μπεζέδες – Ελενα Μπρούμη

Δυο ροζ μπεζέδες


Δυο αδελφές, ηλικιωμένες και βαρήκοες, ζουν μαζί σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας τη δεκαετία του ’50. Στην προσπάθειά τους να συνεννοηθούν, δημιουργούν απρόβλεπτες καταστάσεις γεμάτες τρυφερότητα και χιούμορ. Γεννημένες στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, έζησαν γεγονότα και γνώρισαν πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες τους ζωντανεύουν μέσα από απολαυστικές διηγήσεις, περνώντας έτσι στους νεώτερους το άρωμα μιας άλλης εποχής. Απολαύστε τις!

Μυθιστόρημα, Διώνη, 2015, 204 σελ.

Ένα λουλούδι που το λένε Αμαρυλλίς – Έλενα Μπρούμη

Ένα λουλούδι που το λένε Αμαρυλλίς


Η ζωή της Αμαρυλλίδας μέσα από τα μάτια εκείνων που την έζησαν από κοντά. Μια δύσκολη πορεία ζωής, μια αληθινή ιστορία που αποδεικνύει πως τα θαύματα είναι γύρω μας, είναι πλάι μας. Εικόνες, στιγμές και αναμνήσεις γλυκόπικρες όσο και συγκινητικές, που φανερώνουν την δύναμη της πίστης, της αγάπης και της ελπίδας.

Μυθιστόρημα, Διώνη, 2015, 242 σελ.

Ένα λουλούδι που το λένε Αμαρυλλίς – Έλενα Μπρούμη

Ενα λουλουδι


Η ζωή της Αμαριλλίδας μέσα από τα μάτια αυτών που είχαν την τύχη να την ζήσουν από κοντά. Πολλές φορές τα θαύματα είναι γύρω μας, είναι δίπλα μας. Η πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου, ενός “παιδιού που δεν μεγάλωσε ποτέ”. Εικόνες, στιγμές και αναμνήσεις γλυκόπικρες όσο και συγκινητικές.

Αφηγήσεις, Μπρούμη, Έλενα Ι., 2010, 184 σελ.

Πηγές: Biblionet, Διώνη