Ηλίας Λακοκώτσιας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ηλίας Λακοκώτσιας γεννήθηκε στα Αγνάντια Καλαμπάκας το 1982.
Σπούδασε ψυχολογία-δημόσιες σχέσεις-επικοινωνία καθώς και Πληροφορική – υποστήριξη δικτύων & συστημάτων Η/Υ. Εργάσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων στο Ψυχιατρικό Τμήμα. Συμμετείχε ενεργά σε προγράμματα υποστήριξης του παιδιού και των νέων μέσω διάφορων κρατικών και ιδιωτικών φορέων (Στηρίζοντας το παιδί που πενθεί, πρόγραμμα “Ψυχαργώς” Ουσιοεξαρτήσεις: Θεραπείες & Δικαίωμα στη ζωή κ.λπ.). Είναι ιδρυτής, πρόεδρος και συντονιστής του δικτύου συμπαράστασης ανήλικων παιδιών “Στάσου Δίπλα μου”, εθελοντής στο “Χαμόγελο του παιδιού” και στον σύλλογο “ΕΛΠΙΣ”.

Θύμα πολέμου – Ηλίας Λιακοκώτσιας
Ιράκ 2005. Ένα παιδί, στη δίνη του πολέμου, χάνει την οικογένεια του σε μία τυφλή αεροπορική επίθεση από τον αμερικανικό στρατό. Ο λοχαγός Λάκι, που αρχικά πήρε μαζί του ως αιχμάλωτο το ορφανό παιδί, αναπτύσσει μια δυνατή σχέση μαζί του: στο θαρραλέο του πρόσωπο βλέπει τον γιο του Πάμπλο. Υπό αντίξοες συνθήκες και με τη βοήθεια φίλων, ο Λάκι καταφέρνει να στείλει τον μικρό στην Αμερική και να τον υιοθετήσει. Εκεί, η αγάπη και η θαλπωρή της οικογένειας ανταγωνίζεται τη σκληρή πραγματικότητα του ρατσισμού και της αλαζονείας που επικρατεί στην κοινωνία. Μέσα από τραγικές στιγμές η ζωή του μικρού ήρωα εξελίσσεται…

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2013, 288 σελ.

Το πάρκο – Ηλίας Λιακοκώτσιας
Το όνομά μου είναι Αλέξης και είμαι 16 χρονών. Παλεύω να βρω απαντήσεις σε έναν εσωτερικό πόλεμο που δίνουμε καθημερινά.

Το καλό ή κακό θα κερδίσει; Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας… ή μήπως όχι;

Εχθρός και σύμμαχος φαντάζουν ένα πια.

Γνώρισα τον γέρο-Κλεάνθη, τον κύριο Γρηγόρη, και τον κύριο Ευάγγελο.

Είναι άραγε ικανοί να με βοηθήσουν ή κάτι άλλο πιο σκοτεινό κρύβεται…

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2020, 300 σελ.

Μυθιστορήματα
Θύμα πολέμου (2013), Οσελότος
Το πάρκο (2020), Δυάς Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Δυάς Εκδοτική, Οσελότος