Ελισάβετ Πρεβεζιάνου

Ελισάβετ Πρεβεζιάνου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελισάβετ Πρεβεζιάνου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Είναι ψυχοθεραπεύτρια –σύμβουλος ψυχικής υγείας. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο και Counseling Psychology (Higher National Diploma Edexcel International, U.K). Συνέχισε τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση ως σύμβουλος Ομάδων και Οργανισμών στον Ελληνικό Οργανισμό Παιδείας και Ψυχοθεραπείας στην Ομαδική Ανάλυση, ως ψυχοθεραπεύτρια στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας “γίγνεσθαι” και ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Υπήρξε επί σειρά ετών υπεύθυνη του γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια γραφολογίας και art-therapy. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του πιστοποιημένου από το Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών προγράμματος «Αριάδνη» για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού.
Νουβέλες
Στον καθρέφτη του ονείρου (2009), Σοκόλη
Ego (2010), Σοκόλη

Ποίηση
Ο χρόνος διαλέγει τη στιγμή (2007), Φιλόγραφο
Memoria Immortalis (2013), Κοντύλι
Υστερόγραφο (2021), Κάπα Εκδοτική

Υστερόγραφο – Ελισάβετ Πρεβεζιάνου

Υστερόγραφο


Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, ξεκινώντας το μοναδικό ταξίδι της ζωής της, γνωρίζει μόνο τον προορισμό. Αγνοεί το ακριβές δρομολόγιο. Αδυνατεί να προσδιορίσει τη χρονική του διάρκεια. Έχει ωστόσο τη δυνατότητα να επιλέξει. Τι θα πάρει μαζί της στις αποσκευές της. Σε ποιους σταθμούς θα αποφασίσει να κατέβει. Έχει δηλαδή την ελευθερία να ρισκάρει. Και όλο αυτό ακριβώς είναι που την καθιστά γοητευτική. Κυρίως τραγική. Εκ προοιμίου.

Ποίηση, Κάπα Εκδοτική, 2021, 42 σελ.

Memoria Immortalis – Ελισάβετ Πρεβεζιάνου

Memoria Immortalis


Το “Memoria Immortalis” είναι η προσωπική κιβωτός μέσα στην οποία διασώθηκαν και φυλάσσονται οι σπαρακτικές κραυγές και οι τρυφεροί ψίθυροι που γέννησε η απουσία και η θλίψη, το όνειρο και η ματαίωση, η επιθυμία και το ανεκπλήρωτο, το πάθος και η απόγνωση.

Μια περιπλάνηση στα δρομάκια παρελθόντων χρόνων, φωτισμένα απ το δαυλό των αισθήσεων, που κρατά πάντα στο χέρι της, σύντροφος πιστή, η μνημοσύνη.

Ποίηση, Κοντύλι, 2013, 48 σελ.

Ego – Ελισάβετ Πρεβεζιάνου

Ego


Ένας άνδρας γύρω στα σαράντα αναρριχείται στις ανώτερες βαθμίδες της τράπεζας όπου δουλεύει, για να διαπιστώσει ότι η τράπεζα υφίσταται για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τη διακίνηση όπλων. Και, τώρα, καλείται αυτός να αναλάβει δράση…

Το νέο αφήγημα της Ελισάβετ Πρεβεζιάνου που, μέσα από μια αριστοτεχνικά δομημένη αφήγηση, σκιαγραφεί τη ζωή ενός ανθρώπου δοσμένου στο ακούραστο κυνήγι της επιτυχίας.

Νουβέλα, Σοκόλη, 2010, 64 σελ.

Στον καθρέφτη του ονείρου – Ελισάβετ Πρεβεζιάνου

Στον καθρέφτη του


Αφέθηκε στη μονοτονία της καθημερινότητας εγκαταλείποντας το αγαπημένο κομμάτι του εαυτού της σε μια γωνιά του χρόνου. Μα η κρυμμένη αλήθεια της διεκδίκησε αποφασιστικά το φως. Στο δρόμο της διασταυρώθηκε με υπέροχους ανθρώπους, κρίκους σε μια αλυσίδα συγκυριών που οδήγησαν το όνειρό της να αγγίξει την πραγματικότητα.

Εξώφυλλο: Γιώργος Αληφραγκής

Νουβέλα, Σοκόλη, 2009, 123 σελ.

Ο χρόνος διαλέγει τη στιγμή – Ελισάβετ Πρεβεζιάνου

Ο χρόνος διαλέγει


ROMANTICA
Να αιωρείστε
στο στερέωμα
ανυποψίαστα όνειρα
με τ’ άστρα αγκαλιά
να στροβιλίζεστε
σε βαλς ανάγλυφα
αγγέλων μελωδών
λικνιστικά
να παρασύρεστε

Στη γη μόνο
μην έρθετε
και ποδοπατηθείτε.

Επιμέλεια: Σταύρος Αντύπας

Ποίηση, Φιλόγραφο, 2007, 53 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κάπα Εκδοτική, Κοντύλι, Σοκόλη, Φιλόγραφο