Εμμανουέλα Ζώη

Εμμανουέλα Ζώη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Εμμανουέλα Ζώη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Βάστα Αρκαδίας και την Κρήτη.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στην Αθήνα και εργάζεται επί σειρά ετών ως Κοινωνική Λειτουργός σε κατάστημα κράτησης νέων. Στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται η συγγραφή, η μουσική, ο χορός και τα ταξίδια ενώ της αρέσει ιδιαίτερα η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Η εσωτερική της ανάγκη για βαθύτερη κατανόηση του εαυτού και εύρεση της ευτυχίας στη ζωή, την οδήγησαν από νεαρή ηλικία στην προσπάθεια να πραγματοποιήσει τα όνειρα της και σε περισυλλογή, αποτέλεσμα των οποίων είναι αυτό το βιβλίο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Δοκίμια-Μελέτες
Η Ζωή σαν Τέχνη (2022), Black Rows

Η Ζωή σαν Τέχνη – Εμμανουέλα Ζώη

Η Ζωή


Το βιβλίο αυτό είναι μια προσπάθεια προσέγγισης θεμελιωδών ζητημάτων της ανθρώπινης ύπαρξης όπως είναι η αγάπη, ο έρωτας, η ευτυχία, το νόημα της ζωής κ.α.
Η συγγραφέας καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα που αφορούν τον άνθρωπο, τα οποία είναι αποτέλεσμα προσωπικής αναζήτησης και προσπάθειας της εύρεσης της βαθύτερης γνώσης του εαυτού και της ευτυχίας.
Τόσο μέσα από τη ζωή της και τα βιώματά της όσο και από τις σπουδές της και την παρατήρηση άλλων ανθρώπων εξηγεί και παραθέτει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε αγάπη, έρωτα, ευτυχία και μια ολοκληρωμένη ζωή.

Δοκίμιο, Black Rows, 2022, 72 σελ.

Πηγές: Biblionet, Black Rows