Ευαγγελία Κακουλάκη-Bedu

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευαγγελία Κακουλάκη-Bedu γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Είναι παντρεμένη και ζει στη Γαλλία, όπου δίδασκε μέχρι το 2015 την ελληνική γλώσσα στο Centre Universitaire du Temps libre Harriet Rouard. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, ένα εκ των οποίων έχει μεταφραστεί στη γαλλική. Η πρώτη της ενασχόληση με τη λογοτεχνία ήταν η ποιητική συλλογή “Ανάσα ψυχής”, η οποία απέσπασε το βραβείο νέων λογοτεχνών κατά τη διετία 1993-4. Η συνεργασία της με τις Εκδόσεις Ίτανος ξεκίνησε το 2015 με το “Ίσως μια μέρα” και συνεχίζεται το 2017 με το μυθιστόρημά της με τίτλο “Take off – Απογείωση”.
Μυθιστορήματα
Ίσως μια μέρα… (2015), Ίτανος
Take off (2017), Ίτανος
Ζωή χωρίς τίτλο (2019), Ίτανος

Ποίηση
Ανάσα ψυχής

Ζωή χωρίς τίτλο – Ευαγγελία Κακουλάκη-Bedu
Γερμανική κατοχή… τα πάθη και οι δυσκολίες ταλανίζουν κάθε γωνιά της χώρας.

Σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης συγκατοικούν οι ηρωικές πράξεις, οι προδοσίες, η εκμετάλλευση, αλλά και ο έρωτας και οι αδικίες. Μια δυναμική, μια σκληρή μάνα αποκληρώνει και καταριέται τον γιο της,
ακόμη και μέσα στο παγερό περιβάλλον που προκαλεί η παρουσία της Ναζιστικής απειλής.
Αιτία η ανυπακοή στην επιθυμία της.

Όμως, το πλήρωμα της μοίρας έρχεται χρόνια μετά…

Μυθιστόρημα, Ίτανος, 2019, 336 σελ.

Take off – Ευαγγελία Κακουλάκη-Bedu

Απογείωση


Μία ερωτική ιστορία που γεννιέται στο σύγχρονο Ντουμπάι, ωριμάζει στη Νέα Υόρκη για να καταλήξει σε ερωτικό θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.
Θα καταφέρουν οι δύο πρωταγωνιστές να ενώσουν τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της κοινής τους ζωής, που απειλείται από μία σειρά γεγονότων και παιχνιδιών της μοίρας αλλοτινών καιρών, ενός παρελθόντος που εκτυλίσσεται στη Σμύρνη του 1918 και τους στοιχειώνει;
Ένα ταξίδι που πρέπει να γίνει για να λυθεί το μυστήριο, το διαβολικό παιχνίδι της μοίρας που απειλεί να ραγίσει τις καρδιές τους, να ανατρέψει αμετάκλητα τις ζωές τους, να γκρεμίσει όνειρα και ελπίδες. Θα παλέψουν με πείσμα για να διαλύσουν τις αμφιβολίες και τα σκοτάδια του χθες.
Ένα ταξίδι αμφίδρομο για το μέλλον της Ελίνας και του Ισκαντέρ, μία αναζήτηση σε περίπλοκες και σκοτεινές ιστορίες, μια βουτιά σε κόσμους σκοτεινούς και επικίνδυνους και ένας αγώνας ζωής που κανείς τους δεν ξέρει πού θα οδηγήσει…
Θα τολμήσει η αγάπη να νικήσει, ο έρωτας ν’ ανθίσει και να οδηγήσει στην ευτυχία τους δύο νέους;

Μυθιστόρημα, Ίτανος, 2017, 320 σελ.

Ίσως μια μέρα… – Ευαγγελία Κακουλάκη-Bedu
Το “Ίσως μια μέρα” είναι η απλή και οικεία ιστορία της ηρωίδας, της Εύας, η οποία βιώνει από τη νεαρή ήδη ηλικία την καταπίεση, μέχρι τα όρια της ψυχικής κακοποίησης.
Τα όνειρά της και οι μικρές της αποδράσεις είναι αυτά που της δίνουν κουράγιο και την βοηθούν να ζει και να ελπίζει, μέσα από μια δυσβάσταχτη καθημερινότητα την οποία είναι αναγκασμένη από τις συνθήκες να υπομένει.
Όνειρα άλλες φορές μικρά και εύκολα πραγματοποιήσιμα σε μια άλλη πραγματικότητα και άλλες φορές άπιαστα, ανέφικτα.
Μέχρι που τα απρόοπτα και οι εκπλήξεις της ζωής την οδηγούν σ’ ένα δύσκολο αλλά καθοριστικό για την ζωή της σταυροδρόμι.
Δύο είναι οι κατευθύνσεις -εκ διαμέτρου αντίθετες- όμως η απόφαση είναι μία και μοναδική. Και πρέπει να την πάρει μόνη της. Πρέπει ν’ αποφασίσει. Θα προχωρήσει προς τα δικά της θέλω ή θα κατεβάσει τελικά το κεφάλι;

Μυθιστόρημα, Ίτανος, 2015, 395 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ίτανος