Ευάγγελος Τσατσαλής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ευάγγελος Τσατσαλής γεννήθηκε το 1997 και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Πιερίας.
Από μικρός είχε πάθος με τον κόσμο γύρω του, τη φαντασία και το θέατρο. Ξεκίνησε να γράφει απ’ όταν φοιτούσε στο λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και δεν έχει σταματήσει από τότε. Φοιτά –για όχι πολύ καιρό ακόμα– στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. απ’ όπου και ελπίζει να ακολουθήσει καριέρα παλαιοντολόγου. Το θέατρο, αλλά κυρίως η συγγραφή, δεν αποτελούν γι’ αυτόν μόνο μέσα έκφρασης αλλά και τρόπους ύπαρξης. Έχει συμμετάσχει με διηγήματά του σε διάφορες ανθολογίες φανταστικού, αλλά το παρόν μυθιστόρημα αποτελεί την πρώτη του –και εκτενέστερη– συγγραφική απόπειρα.

Δεσμώτες της στάχτης – Ευάγγελος Τσατσαλής

Σκιαμάχος


Ένας κόσμος μαγείας στοιχειωμένος από ένα πα- ρελθόν που ακόμα αιμορραγεί και ψάχνει μετά μανίας εκδίκηση. Δύο αδέλφια με ένα απροσπέλαστο μεταξύ τους ρήγμα και ένας σκοτεινός και αινιγματικός μάγος στην άκρη του κόσμου, που είναι μπλεγμένος στο νήμα της ίδιας του της ύπαρξης.

Σ’ αυτόν, λοιπόν, τον κόσμο, στη γη του Έζαιθυρ, όπου το πολίτευμά του καταρρέει, τρεις αδελφικοί φίλοι, ο Γιούρακ, ο Ρέανταν και ο Κράφιν, θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τις σχέσεις και τους στόχους τους. Θα εμπλακούν σε μια μάχη που μαίνεται εδώ και αιώνες, αλλά και σε μία με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μια μάχη σκιών.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 412 σελ.

Μυθιστορήματα
Δεσμώτες της στάχτης (2020), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή