Το τέλος

Ευάγγελος Ζώτος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ευάγγελος Ε. Ζώτος γεννήθηκε στην πόλη της Πρέβεζας.
Η κλίση του στις θετικές επιστήμες φάνηκε από πολύ νεαρή ηλικία. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Αστρονομία-Αστροφυσική. Σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος ερευνητής στα πεδία των εφαρμοσμένων μαθηματικών, μη-γραμμικής δυναμικής, γαλαξιακής δυναμικής και αστροφυσικής, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 150 δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες, σε έγκριτα διεθνή περιοδικά με κριτές.
Διηγήματα
Σκοτεινά μονοπάτια (2015), Συμπαντικές Διαδρομές
Ιστορίες Αίματος (2019), Συμπαντικές Διαδρομές
Το τέλος του χρόνου (2022), Ανάτυπο

Δοκίμια-Μελέτες-Κοσμολογία
Το μυστηριώδες σύμπαν (2015), Συμπαντικές Διαδρομές

Το τέλος του χρόνου – Ευάγγελος Ε. Ζώτος

Το τέλοςΣυλλογή Διηγημάτων


…Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωστών που είχαν φτάσει πρώτοι στο σημείο του ατυχήματος, κατά τη σύγκρουση το μοτέρ αποκολλήθηκε από το κιβώτιο ταχυτήτων και πέρασε μέσα στην καμπίνα. Το τεράστιο βολάν, που συνέχισε να περιστρέφεται, χτύπησε τον οδηγό στο στήθος και άρχισε να του σκάβει το σώμα, έως ότου το διαμέλισε, κι έπειτα έκοψε στη μέση το κάθισμα. Οι διασώστες παρατήρησαν πως η μηχανή συνέχιζε να λειτουργεί, ενώ τα καλώδια τροφοδοσίας ρεύματος είχαν ξηλωθεί. Προσπαθούσαν πάνω από είκοσι λεπτά να σβήσουν το μοτέρ, δίχως αποτέλεσμα. Τελικά, αναγκάστηκαν να βγάλουν όλα τα μπουζί, για να τερματίσουν τη λειτουργία του…

…Είχαν κοκαλώσει, με τα δάχτυλα των χεριών τους να δείχνουν την ίδια ακριβώς ώρα στα πρόσωπά τους. Γελούσαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.
Και ξαφνικά, το γέλιο σταμάτησε. Από τα ορθάνοιχτα στόματά τους, τα ρουθούνια τους, τ’ αυτιά τους και τις άδειες κόγχες των ματιών τους άρχισε να ρέει σκούρο κόκκινο αίμα. Ήταν λες και όλες οι οπές στα κεφάλια τους είχαν μετατραπεί σε κρουνούς αίματος. Τα σώματα τους ήταν όρθια, πετρωμένα, το αίμα που έτρεχε είχε σχηματίσει μια λίμνη που ολοένα μεγάλωνε και πλησίαζε προς το μέρος της Γκρέις.
Έκανε μερικά βήματα προς τα πίσω και το σώμα της κόλλησε στον μαυροπίνακα. Είχε παγιδευτεί. Προσπαθούσε να φωνάξει, αλλά μάταια, λες και κάποιος της είχε κόψει τις φωνητικές χορδές…

Διηγήματα, Ανάτυπο, 2022, 402 σελ.

Ιστορίες Αίματος – Ευάγγελος Ζώτος

Ιστορίες Αίματος


Αγαπητέ αναγνώστη,

Το βιβλίο που κρατάς αυτή τη στιγμή στα χέρια σου είναι η πύλη που οδηγεί σε έναν καινούριο και μυστηριώδη κόσμο. Τον κόσμο της φαντασίας μου. Οι ιστορίες που κρύβονται στις σελίδες του βιβλίου οδηγούν σε μέρη πολύ μακρινά και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνα. Αν το θελήσεις, μπορώ να σε ξεναγήσω σε όλα αυτά τα περίεργα μέρη. Μαζί θα περπατήσουμε τα σκοτεινά μονοπάτια και θα ανακαλύψουμε, ένα προς ένα, όλα τα μυστικά που κρύβουν. Θα ταξιδέψουμε σε μέρη επικίνδυνα, εκεί που κατοικούν μερικά από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα. Θα είμαι μαζί σου σε όλη τη διαδρομή, κρατώντας σου σφιχτά το χέρι. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σε προστατέψω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτά τα μέρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φοβηθείς. Πολύ, θέλω να πιστεύω. Άλλωστε, δε θα είχες τώρα αυτό το βιβλίο στα χέρια σου αν δεν επιζητούσες τον τρόμο. Δυστυχώς όμως, δεν είμαι σε θέση να σου εγγυηθώ πως θα ολοκληρώσεις με ασφάλεια το ταξίδι αυτό. Ακόμα κι αν καταφέρεις να φτάσεις στο τέρμα της διαδρομής ίσως να μην είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησε το ταξίδι. Ίσως να έχεις αλλάξει για πάντα. Η ευθύνη της επιλογής είναι μόνο δική σου. Πίστεψέ με όμως, το ταξίδι μας αξίζει το ρίσκο. Τι λες λοιπόν, ξεκινάμε;

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 402 σελ.

Σκοτεινά μονοπάτια – Ευάγγελος Ζώτος

Σκοτεινά


Ζούμε σε έναν περίεργο κόσμο γεμάτο μυστήρια. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και όλοι τριγύρω μας κρύβουν τα δικά τους ένοχα μυστικά. Μυστικά για τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να σκοτώσουν για να παραμείνουν κρυμμένα. Αλήθεια δεν βρεθήκατε ποτέ σε ένα σκοτεινό δωμάτιο νιώθοντας μια αόρατη παρουσία να σας πλησιάζει ή δεν περπατήσατε ποτέ σε κάποιο πυκνό δάσος αισθανόμενοι ότι κάποιος ή κάτι σας παρακολουθεί; Αν όχι, τότε είστε αλήθεια πολύ τυχεροί. Κάποιοι όμως, έστω και λίγοι θα έχουν βιώσει μια παρόμοια εμπειρία. Μια εμπειρία που σημάδεψε για πάντα τη ζωή τους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε αυτή τη στιγμή στα χέρια σας θα περπατήσουμε μαζί σε σκοτεινές διαδρομές και επικίνδυνα μέρη. Το μόνο που χρειάζεται αγαπητέ αναγνώστη είναι να ανοίξεις το βιβλίο και να περάσεις την πύλη που οδηγεί σ αυτό το μυστηριώδη κόσμο. Θα είμαι μαζί σου σε κάθε σου βήμα, δείχνοντάς σου το δρόμο. Μην ξεχνάς όμως ότι είμαι απλά αυτός που θα σε ξεναγήσει στον κόσμο του. Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα φτάσεις με ασφάλεια στο τέρμα της διαδρομής. Ακόμα κι αν φτάσεις ίσως να μη είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησε το ταξίδι. Η ευθύνη είναι δική σου και μόνο δική σου. Σκέψου καλά και αποφάσισε. Πίστεψέ με όμως, αξίζει τον κόπο.

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2015, 292 σελ.

Το μυστηριώδες σύμπαν – Ευάγγελος Ζώτος

Το μυστηριώδες


Η αρχή του κοσμικού ρολογιού ξεκινά με ένα βίαιο και ξαφνικό γεγονός. Τη Μεγάλη Έκρηξη. Κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη στιγμή. Ξέρουμε όμως ότι το γεγονός αυτό ακολούθησε μια επιταχυνόμενη διαστολή του χώρου και του χρόνου που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, περίπου 13.7 δισεκατομμύρια χρόνια μετά. Το Σύμπαν είναι τεράστιο, αν όχι άπειρο. Αλήθεια, ποιος ξέρει τι μυστικά κρύβονται στην απεραντοσύνη του; Ποιος μπορεί να κατανοήσει τις επιπλέον αόρατες διαστάσεις του χώρου και ποιος μπορεί να ερμηνεύσει το μέλλον του κόσμου; Ίσως κανένας. Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε σε αυτό το μυστηριώδες μέρος και να μάθουμε κάποια από τα μυστικά του. Θα βρεθούμε σε νέους πλανήτες σε μακρινά ηλιακά συστήματα και θα συναντήσουμε νέα και παράξενα όντα. Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί σε άλλους γαλαξίες μέσα από χωροχρονικές πύλες. Αλήθεια, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια εμπειρία; Κανένας, θέλω να πιστεύω. Το ταξίδι στο μυστηριώδες σύμπαν δε σταματά και δεν τελειώνει ποτέ. Είναι άπειρο όπως και το ίδιο το σύμπαν. Το μόνο που χρειάζεται αγαπητέ αναγνώστη είναι ανοίξεις το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου. Πίστεψέ με, αξίζει τον κόπο. Άνοιξέ το και το ταξίδι μας θα ξεκινήσει. Ένα ταξίδι που δε θα ξεχάσεις ποτέ. Ένα ταξίδι στο μυστηριώδες σύμπαν.

Κοσμολογία, Συμπαντικές Διαδρομές, 2015, 188 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Ανάτυπο

Please wait...