Εύη Κορώνη

Η Εύη Κορώνη γεννήθηκε στην Καβάλα.
Η καταγωγή της είναι από την Θάσο.
Μετά το σχολείο και σε ηλικία 17 χρόνων μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει θέατρο.
Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής σχολής “Βασίλης Διαμαντόπουλος”, 2010.
Την ίδια εποχή και παράλληλα με τις σπουδές της στο θέατρο, άρχισε να γράφει άρθρα σε διάφορα περιοδικά και blogs της πόλης.
Έχει το blog: Εύη Κορώνη

Ήσουνα κάποτε εδώ – Εύη Κορώνη

Πρόκειται για ένα ενιαίο σπονδυλωτό κείμενο – ποίημα, το οποίο αποτελείται από μικρά ποιήματα και σκέψεις, δομημένα με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δημιουργούν μία ερωτική ιστορία.

Διαβάζουμε τις πρώτες σκέψεις, τα πρώτα ερωτικά βιώματα ενός νέου ανθρώπου. Αυτή η πρώτη αίσθηση αυτού του πρωτόγνωρου μέχρι τότε συναισθήματος. Σαν μέσα από αλληλογραφία αναβιώνετε ο εξ αποστάσεως σύντομος εκρηκτικός νεανικός έρωτας, καθώς το τέλος του βιβλίου, περικυκλώνουν ερωτήματα γύρω από τον Έρωτα ως “Ιδέα”.

Δύο πρόσωπα. Εκείνος κι εκείνη. Πυρετώδεις σημειώσεις και μονόλογοι, μέσα από τους οποίους αναβιώνει ο έρωτας, η απώλεια, η απόσταση και η “απόσταση”. Σαν μέσα από αλληλογραφία, βλέπουμε τις αλλεπάλληλες εκρήξεις του πρώτου καιρού και τα ερωτήματα που περικυκλώνουν τους ήρωες, καθώς ο επίλογος πλησιάζει…
Το ιδιαίτερο έργο της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέως, Εύης Κορώνη, που ανέβηκε και παιζόταν επί σειρά εβδομάδων στην καρδιά της Αθήνας, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές!
Μόλις κυκλοφόρησε, σε πολυτελή έκδοση, από τη δημιουργική ομάδα του mystory.gr.

Ποίηση, Πεζό, mystory.gr, 2017, 40 σελ.

Ποίηση
Ήσουνα κάποτε εδώ (2017), mystory.gr

Πηγές: Biblionet, mystory.gr

Επισκέψεις: 27