Γιώργος Φράγκος

Γιώργος Φράγκος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Φράγκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.
Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στη Βενεζουέλα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα τελείωσε τις βασικές σπουδές και απέκτησε το πτυχίο του οδοντοτεχνίτη, επάγγελμα που ασκεί μέχρι και σήμερα. Δεν είχε σκεφθεί ποτέ να ασχοληθεί με τη συγγραφή, μέχρι τη στιγμή που για να περάσει την ώρα του σε ένα ταξίδι με το ΚΤΕΛ, αποφάσισε να διαβάσει το πρώτο του βιβλίο. Από εκείνη τη στιγμή δεν έχει σταματήσει να γράφει, με απόλυτη συνέπεια, μυθιστορήματα που οι ήρωες έχουν την ιδιομορφία να περνούν από την πραγματικότητα στο παράδοξο με δεξιοτεχνία. Για διάστημα τριών ετών καταπιάστηκε με τη δημοσιογραφία, με άρθρα και συνεντεύξεις να φιλοξενούνται στις σελίδες των Athens Voice, Lifo, Grafistas, Press4all, και στο ΒΗΜΑ. Όμως αυτή η ενασχόληση τον ανάγκαζε να αμελεί τους ήρωές του και έτσι αποφάσισε να αφιερωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Μέχρι σήμερα έχει γράψει εννέα μυθιστορήματα και πολλά διηγήματα τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Το 2017 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο άνθρωπος που έχασε το είδωλό του», εκδόσεις Ταξιδευτής. Έργα του έχουν βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και από την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη.
Έχει την ιστοσελίδα: Φράγκος Γιώργος.
Μυθιστορήματα
Η πύλη των θεών (2002), Φράγκος Κ. Γεώργιος
Ο κύβος των θεών (2003), Φράγκος Κ. Γεώργιος
Η απόδραση ενός ήρωα (2006), Φράγκος Κ. Γεώργιος
Οι οχτώ σάλπιγγες των ιπποτών (2007), Φράγκος Κ. Γεώργιος
Ο άνθρωπος που έχασε το είδωλό του (2013), Φράγκος Κ. Γεώργιος
Letters (2014), Φράγκος Κ. Γεώργιος
Τα παπούτσια ενός τρελού (2014), Φράγκος Κ. Γεώργιος
Ο άνθρωπος που έχασε το είδωλό του (2017), Ταξιδευτής
J’ adoube (2022), Εκδόσεις Όταν

J’ adoube – Γιώργος Φράγκος

J’ adoube


Ένα ανύποπτο τηλεφώνημα βάζει σε λειτουργία μία ολόκληρη παρτίδα σκάκι. Ο νικητής θα αποκτήσει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου.

Η πρώτη κίνηση στέλνει τη Χριστιάνα στο Παρίσι, στην πόλη όπου ζει η παγκοσμίου φήμης ζωγράφος και φίλη της Σοφία Δελούδη. Κάτω από ελαιογραφίες, κρυπτογραφημένες πάνω στους καμβάδες, βρίσκονται οι εξισώσεις που αποκαλύπτουν μία ανεξάντλητη πηγή ενέργειας και μία μυθική δύναμη που μπορεί να κινήσει όλον τον πλανήτη, αλλά και να μετατραπεί σε ένα τρομακτικό υπερόπλο.

Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε, ασταμάτητο πια μέχρι το ματ και την εξουδετέρωση του ενός από τους δύο βασιλιάδες.

Αναπάντεχες προδοσίες, απρόσμενες συμμαχίες, νέοι έρωτες και περίεργες συμπτώσεις διαπερνούν την παρτίδα μέσα από τα λευκά και τα μαύρα κομμάτια με μοναδικό σκοπό να καταφέρουν τα πλήγματα που θα αποδυναμώσουν τον αντίπαλο.

Κάθε κίνηση οδηγεί σε ανατροπή. Η πλάστιγγα της νίκης γέρνει πότε στη μία και πότε στην άλλη πλευρά μέχρι την τελική και απρόβλεπτη έκβαση.

J’ adoube
Σκακιστικός όρος που χρησιμοποιείται όταν ένας σκακιστής θέλει απλώς να τοποθετήσει ακριβέστερα ένα κομμάτι στο τετράγωνο στο οποίο ήδη βρίσκεται χωρίς να το μετακινήσει σε άλλη θέση.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όταν, 2022, 410 σελ.

Ο άνθρωπος που έχασε το είδωλό του – Γιώργος Φράγκος

Ο άνθρωπος


Το είδωλο ενός ανθρώπου ξεριζώνεται μέσα από τον καθρέφτη και εμφανίζεται μπρος του.

Το πλασματικό είδωλο, το άλλο εγώ, το επιθυμητό, το ιδανικά πλασμένο.

Το παράδοξο ξενίζει αλλά γίνεται αποδεκτό ως φυσιολογικό, όμως το είδωλο, που ξεκινάει να γνωρίζει την ζωή, θέλει περισσότερα, γίνεται άπληστο και θέλει να αποκτήσει με κάθε κόστος την θέση του στην πραγματικότητα.

Ένας έρωτας όμως έρχεται να ανατρέψει την ιστορία, όλα ξαφνικά αλλάζουν, οι χαρακτήρες, οι άνθρωποι, η ιστορία.

Η διεκδίκηση της ζωής, αυτής που σαν δώρο μας έχει δοθεί, γίνεται δυνατή μόνον όταν συνειδητοποιηθεί το γεγονός πως μπορεί να χαθεί.

Μέσα από αυτό το κοινωνικό θρίλερ και τους συμβολισμούς του αναδεικνύεται η καλά κρυμμένη δύναμη της ψυχής του καθενός. Κι αυτή η δύναμη πολλαπλασιάζεται από τον έρωτα που λειτουργεί σαν μοχλός ανακίνησης της σκέψης, της απόφασης, της ανθρώπινης άμυνας και λειτουργίας.

Μυθιστόρημα, Ταξιδευτής, 2017, 320 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Όταν