Γιάννης Ζυγούλης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Ζυγούλης γεννήθηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδος και τα τελευταία χρόνια ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Έχει εργαστεί ως ρεπόρτερ στις εφημερίδες Καθημερινή και Νέα Μεσημβρινή, στο περιοδικό ΕΝΑ και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Σκάι και Flash. Επίσης διετέλεσε επί σειρά ετών αρχισυντάκτης ύλης στην εφημερίδα Ημερησία.
Μυθιστορήματα
Μασάντα (2020), 24 γράμματα
Τευτομπούργκ (2022), Ιδιωτική Έκδοση

Τευτομπούργκ – Γιάννης Ζυγούλης

Τευτομπούργκ


Έτος 762 από κτίσεως Ρώμης και οι λεγεώνες του Οκταβιανού γνωρίζουν συντριπτική ήττα στον Τευτοβούργιο Δρυμό της Μεγάλης Γερμανίας.
Πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της Ιστορίας είναι ένας φλογερός επαναστάτης, μια γερμανίδα λύκαινα, ένας αδίστακτος χιλίαρχος κι απέναντί τους ένας κατά λάθος ερευνητής. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και πολεμούν -όλοι εναντίον όλων- για να διαφυλάξουν τα μυστικά τους. Όμως ταυτόχρονα μάχονται και με τη συνείδησή τους. ‘Οσοι έχουν…
Ο Μάρκος Κουϊντίλιος Βάρος, ο υιός του νεκρού έπαρχου, θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην καταστροφή όμως θα ανακαλύψει με οδυνηρό τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της Ρώμης. Αλλά δεν δικαιούται να παραπονεθεί διότι ένας φίλος τον είχε προειδοποιήσει:
«Δίκιο, έχει αυτός που κρατά το γκλάντιους…»

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, e-Book, 2022, 450 σελ.

Μασάντα – Γιάννης Ζυγούλης

Ιστορικό μυθιστόρημα


Μέσα από τη φρίκη του πολέμου ξεπροβάλλει η Ελπίδα…
Σ΄έναν κόσμο όπου το «gladius» αποδίδει Δικαιοσύνη και η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την παραμικρή αξία, ένας στρατιώτης δίνει τις δικές του μάχες.
Ο Λεύκιος Αιμίλιος Μίλων, ο Αετοφόρος της Δεκάτης Ρωμαϊκής Λεγεώνας, της «Fretensis», μάχεται σκληρά για να σώσει τον Καίσαρα, την τιμή του και στο τέλος την ψυχή του.
Στο πλάι του η Εσθήρ, μια Χριστιανή Εβραία, που θα του αποκαλύψει τη δύναμη της Αγάπης.
Μαζί, θα ταξιδέψουν από την αιματοβαμμένη Ιουδαία, στο κέντρο του πανίσχυρου Ρωμαϊκού κράτους και από εκεί θα φτάσουν στα πέρατα του κόσμου. Θα αντιμετωπίσουν συνωμοσίες, θα υπομείνουν μαρτύρια και θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους.

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2020, 506 σελ.

Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα

Please wait...