Γιώργος Δ. Δερβεντλής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Δερβεντλής γεννήθηκε το 1982.
Μεγάλωσε στον Πειραιά και έζησε πολλά χρόνια στην Αθήνα. Είναι μηχανικός στο εμπορικό ναυτικό, έχει ταξιδέψει αρκετά και σε πολλά μέρη. Ανέκαθεν είχε πάρα πολλά πράγματα στο κεφάλι του τα οποία ήθελε να πει. Έκανε πολλές προσπάθειες για να βάλει τις σκέψεις του σε μια σειρά, χωρίς όμως επιτυχία. Πριν 5 χρόνια αποφάσισε να πάρει χαρτί και μολύβι και να τις βάλει κάτω. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο του βιβλίο, μια ιστορία με τις δικές του ανησυχίες και αγάπες. Συγγραφέας μικρών και μεγάλων ιστοριών. Συλλέκτης μουσικών και εικόνων που εξιτάρουν τους φαντασιογόνους κάλυκες του εγκεφάλου… Έχει γράψει και κυκλοφορήσει τρία βιβλία: «Αθήνα 2020: Η ώρα της επανάστασης», Εκδόσεις Bookstars. «Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς», Εκδόσεις Bookstars και «Η ελευθερία στο κλουβί», Εκδόσεις myStory.gr
Το blog του είναι: My little stories

Αθήνα 2020 – Γιώργος Δερβεντλής

Η ώρα της επανάστασης


Στη μελλοντική Αθήνα των μνημονίων, μια αναρχική ομάδα ξεκίνα μια επανάσταση για την ανάκτηση της ελευθερίας τους.

Νουβέλα, Bookstars-Γιωγγαράς, 2013, 110 σελ.

Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς – Γιώργος Δερβεντλής
Η μοναξιά πονάει και σκοτώνει.
Τι άραγε μπορεί να γίνει όταν δύο μοναχικές καρδιές που είναι εθισμένες στο λάθος αποφασίσουν να ενωθούν και ως που μπορούν να φτάσουν;

Μυθιστόρημα, Bookstars-Γιωγγαράς, 2018, 140 σελ.

Αθήνα 2020 – Γιώργος Δερβεντλής

Η ελευθερία στο κλουβί


“Αθήνα 2020. Ένα σκληρό και απάνθρωπο καθεστώς απλώνεται πάνω από την χώρα. Κανείς δεν είναι ελεύθερος να μιλήσει, να αντιδράσει, να σκεφτεί έξω από τους κανόνες και τα όρια. Οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονται παντού, τα μέσα αποχαύνωσης εκπέμπουν στην συνηθισμένη τους συχνότητα, ενώ με την βοήθεια της τεχνολογίας, ειδικά μεταλλικά κολάρα χρησιμοποιούνται για να συνετίσουν τους πλέον απείθαρχους.
Μέσα σε όλη αυτή την αδιέξοδη δυστοπία, μια ομάδα νέων ανθρώπων – στην καρδιά της πρωτεύουσας- αποφασίζει να αντισταθεί. Το κίνημα αντίδρασης απλώνεται και όλα προμηνύουν πως μια μεγάλη εξέγερση ετοιμάζεται να ξεσπάσει. Μαζί με την επανάσταση όμως και ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται, δίπλα στις φλόγες και τα χαλάσματα.
Και ενώ το σύστημα πασχίζει να κρατήσει τα κεκτημένα, δείχνοντας για μια τελευταία φορά τα ”δόντια” του, η απέναντί πλευρά ετοιμάζει να θυσιάσει τα πάντα για την ελευθερία και την αγάπη. Ίσως τα πάντα να μην αρκούν όμως αυτή την φορά…”
Μια συναρπαστική περιγραφή ενός δυσοίωνου μέλλοντος, όχι πολύ μακριά από εδώ που στεκόμαστε σήμερα. Ένα άγριο παραμύθι ενηλίκων, που μιλά για τον πόθο της απαλλαγής από κάθε είδους δεσμά και της ανάγκης για την ελευθερία.

Νουβέλα, Ιδιωτική Έκδοση, 2019, 82 σελ.

Μυθιστορήματα
Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς (2018), Bookstars-Γιωγγαράς

Νουβέλες
Αθήνα 2020 (2013), Bookstars-Γιωγγαράς
Αθήνα 2020: Η ελευθερία στο κλουβί (2019), Ιδιωτική Έκδοση

Πηγές: BIBLIONET, Bookstars-Γιωγγαράς

54 views.