Γιώργος Λυμπέρης

Γιώργος Λυμπέρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Λυμπέρης μεγάλωσε στο Πολύκαστρο του Ν. Κιλκίς.
Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ «Θέατρο και Εκπαίδευση» και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως θεατρολόγος σε σχολεία της Κομοτηνής και παράλληλα ως εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφικά έχει συστηθεί στο κοινό με θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες. Το πρώτο του παιδικό βιβλίο «Βεν, οι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.
Παιδική λογοτεχνία
Βεν, Οι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας (2019), Εκδόσεις iWrite
Ο Λυκομπαμπάς (2022), Εκδόσεις iWrite

Ο Λυκομπαμπάς – Γιώργος Λυμπέρης

Ο ΛυκομπαμπάςΜε Δώρο κουκλοθέατρο!


Κάνουν και οι μεγάλοι λάθη; Φυσικά! Και οι μπαμπάδες; Εννοείται! Ο γνωστός λύκος των παραμυθιών έγινε μπαμπάς και φοβάται μήπως ο γιος του νιώθει ντροπή για τα καμώματά του. Έτσι αποφασίζει να διορθώσει τα λάθη του. Θα τα καταφέρει; Θα τον συγχωρέσουν; Αυτός είναι ο Λυκομπαμπάς.

Ένα παραμύθι για την αποδοχή, τη συγχώρεση, τα στερεότυπα αλλά και την αληθινή αγάπη! Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος.

Σε αυτό το παιδικό βιβλίο μπορείς να διαβάσεις την ιστορία του Λυκομπαμπά, να συζητήσεις για το παραμύθι και τις δραστηριότητες με τους γονείς σου αλλά και να παίξεις κουκλοθέατρο με την ιστορία.

Εικονογράφηση: Λυδία Χατζημάρκου

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2022, 36 σελ.

Βεν – Γιώργος Λυμπέρης

ΒενΟι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας


Ποιος δεν αναζητά την αληθινή φιλία, την ασφάλεια, την οικογενειακή θαλπωρή; Ο Βεν, το μικρό παπί, που έχασε την οικογένειά του πολύ νωρίς, θα αναγκαστεί στην αρχή να περιπλανηθεί και να έρθει αντιμέτωπος με κινδύνους, αποκτώντας όμως μοναδικές εμπειρίες. Σε αυτή την περιπλάνηση θα γνωριστεί με αρκούδες, με ανθρώπους, με μια κουκουβάγια, με την πολυλογού Γκρέτα, θα συναντήσει ακόμα και τους… γίγαντες της Πράσινης Κοιλάδας! Από όλα κάτι κερδίζει και δημιουργεί φιλίες, που είναι αυτό που τόσο ποθεί. Όμως, δεν θέλει τίποτα στη ζωή του να είναι δεδομένο. Κι όταν, επιτέλους, ξαναβρεί τους όμοιούς του; Θα σταματήσει την πορεία του; Ή θα κάνει άλλη επιλογή;

Ας ακολουθήσουμε το θαρραλέο και τρυφερό αυτό πλάσμα στο μοναχικό ταξίδι του προς την κατάκτηση της αληθινής φιλίας και της αυτογνωσίας. Ας ακούσουμε τα σοφά λόγια της κουκουβάγιας: “Καμιά φορά, αυτό που βλέπεις μπροστά σου, μπορεί και να σε παραπλανήσει”. Ας σκεφτούμε τι είναι σημαντικό για εμάς και τι θα κάναμε εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση του Βεν…

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2019, 66 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite