Γιώργος Λογοθέτης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Λογοθέτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965.
Στα δεκατρία του χρόνια, έγραψε το πρώτο του χρονογράφημα και από τότε δεν έπαψε να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για ένα τετ-α-τετ με το γραπτό λόγο. Η ενασχόληση του με τη φωτογραφία και τη δημοσιογραφία, συνδυάστηκε άψογα με την άλλη του μεγάλη αγάπη τη σκηνοθεσία και τον κινηματογράφο.
Όταν οι λέξεις απέκτησαν πρόσωπο, είδωλο και σκιά, ξεκίνησε το πρώτο του μυθιστόρημα “Η δεύτερη ευχή”. Το ταξίδι διήρκησε περίπου πέντε χρόνια και ακόμα… δεν έχει ολοκληρωθεί. Ζει στη γενέτειρά του, με τη σύντροφο του Ιωάννα και το μικρό τους γιο Χρήστο και εργάζεται εδώ και πολλά χρονιά σε πολυεθνική εταιρία σε θέσεις που του επιτρέπουν να ζει, να αγαπά και να μαθαίνει.
Μυθιστορήματα
Η δεύτερη ευχή (2010), Γράφημα
Η δεύτερη ευχή (2021), Γράφημα

Η δεύτερη ευχή – Γιώργος Λογοθέτης

Η δεύτερη


Μέσα από μια ρεαλιστική και ίσως λυρική γραφή, ο συγγραφέας με αταίριαστα φαινομενικά flashback και δυναμικό «μοντάζ», «ξεδιπλώνει» τέσσερεις ιστορίες, αρχικά ασυγχρόνιστες, δίνοντας την αίσθηση μιας τρίτης διάστασης μέσα την οποία οι κεντρικοί ήρωες του βιβλίου προσπαθούν να αποφύγουν ένα μοιραίο επώδυνο τέλος.

Δύο ανήσυχοι φοιτητές, συγκάτοικοι στη Θεσσαλονίκη με μια παράξενη εμμονή, ένας αποφασισμένος για όλα Αφρικανός σε μια αποστολή θανάτου, δύο φίλοι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο που μελετούν μια απίστευτη ανακάλυψη και ένα αστυνομικό δίδυμο που προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα διπλό φονικό, συνθέτουν ένα μυθιστόρημα που υπόσχεται να σας ξενυχτήσει.

Μεθοδικά αλλά με συνέπεια ο Γιώργος Λογοθέτης αιφνιδιάζει τον αναγνώστη με μια σειρά από δυνατές εκπλήξεις που δίνουν στην εξέλιξη της ιστορίας έναν πραγματικά απροσδόκητο χαρακτήρα.

Η “Δεύτερη ευχή” στέλνει με εντυπωσιακό τρόπο μηνύματα για τα ανθρώπινα πάθη και τις κατάρες που τα συνοδεύουν, για το ατέρμονο κυνήγι της ευτυχίας, για την ανυπαρξία της τελειότητας, για τον αληθινό πυρήνα κάθε μύθου και για το μέλλον του ανθρώπου που ποτέ άλλοτε, δεν προοιωνιζόταν τόσο πολύπλοκο και συνάμα συγκλονιστικό.

Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2010

Μυθιστόρημα, Γράφημα, 2021, 580 σελ.

Η δεύτερη ευχή – Γιώργος Λογοθέτης

Η δεύτερη


O Ντίνος και ο συγκάτοικος του, φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, ζουν μια ανέμελη και ευχάριστη ζωή. Παρέες, ποτά, ξενύχτια, γυναίκες, μαθήματα, συνθέτουν την καθημερινότητα τους.

Είναι νέοι, όμορφοι, κοινωνικοί και ζητούν πάντα το καλύτερο για τον εαυτό τους. Είναι φίλοι καρδιακοί εκτός από συγκάτοικοι ή μήπως όχι; Τη γλυκιά τους ρουτίνα θα την ταράξει ο έρωτας και ένα ξύλινο κουτί …το “κλειδί της ζωής”.

Μια θανάσιμη απειλή τους περικυκλώνει οδηγώντας τους σε χαοτικές αλλαγές και στην παραφροσύνη. Τίποτα, κυριολεκτικά δεν θα είναι πια το ίδιο. Ο Ντίνος αντιμέτωπος με μια παράξενη και άγνωστη ιστορία, θα βιώσει ανείπωτα, απίστευτα γεγονότα. Που θα τον οδηγήσουν;

Ένα διπλό έγκλημα μπορεί εκτός από καθημερινή είδηση, να αποτελεί την απαρχή μιας περιπέτειας, που θα του θυμίσει βίαια, ότι οι άνθρωποι ενώ κάνουν πολλές ευχές στο τέλος καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν μόνο μία…

Μυθιστόρημα, Γράφημα, 2010, 500 σελ.

Πηγές: Biblionet, Γράφημα

Please wait...