Γιώργος Ομηρος Χριστάκος

Γιώργος Ομηρος Χριστάκος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Όμηρος Χριστάκος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Σκηνοθεσία και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είχε μία εικοσαετή καριέρα στον χώρο των επιχειρήσεων και ειδικότερα στο χώρο του Marketing και της Διαφήμισης. Από το 2006 δραστηριοποιείται στον χώρο της φωτογραφίας, έχοντας στο portfolio του πληθώρα φωτογραφίσεων και συνεργασιών. Έχει δημιουργήσει ένα φωτογραφικό λεύκωμα για την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, ενώ από το 2007 κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεργάζεται με διάφορες γκαλερί.
Eίναι o ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας New School.
Μυθιστορήματα
Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής (2016), Ωκεανός

Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής – Γιώργος Όμηρος Χριστάκος

Αναζητώντας


Το όνειρο του Οδυσσέα, με τον τάφο μιας άγνωστης νέας κοπέλας, στον οποίο αναγράφεται μόνο η ημερομηνία γέννησής της, ένα τραγικό συμβάν και ο θάνατός της μέσα στα ίδια του τα χέρια λίγες ημέρες αργότερα καθώς και η αναζήτηση στοιχείων σχετικά με τη ζωή της, τον οδηγούν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και στη Σαντορίνη, από τη Ρώμη και τη Νυρεμβέργη στο Παρίσι… Ένα ταξίδι ψυχής! Τα γεγονότα, αλλά και τα πρόσωπα που θα συναντήσει, θα ανατρέψουν όλη του τη ζωή και θα τον γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω… Αυτά που συνέβησαν τότε καθόρισαν τις επιλογές του και το μονοπάτι της ζωής του μέχρι σήμερα.
Τώρα όλα ανατρέπονται!

Η Βιργινία, ερωτευμένη με τον Οδυσσέα, δίνει τον δικό της αγώνα, προκειμένου να σταθεί δίπλα του στην κρίσιμη αυτή περίοδο της ζωής του και να κερδίσει μία θέση στην καρδιά του.

Θα αντιληφθεί εγκαίρως αυτά που η ίδια η ζωή τού ψιθυρίζει ή θα μείνει φυλακισμένος στα δεδομένα του χάνοντας την ευκαιρία του;

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2016, 432 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ωκεανός