Γιώργος Στάθης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Στάθης σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επαγγελματίας Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Το 2017 ίδρυσε τον κοινωνικό οργανισμό HandsUp και είναι πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων Ε. Ν. Γ.
Ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων από 15 χρονών και σχεδόν αποκλειστικά η θεματολογία που επιλέγει ήταν και είναι φαντασίας, έχοντας πάντα ως στόχο την προσωπική του απόδραση σε κόσμους που ο ίδιος μπορεί να πλάθει, αλλά και την επιθυμία του να προκαλέσει τους αναγνώστες να αναγνωρίσουν μέσα από φανταστικούς διαλόγους και καταστάσεις πραγματικά γεγονότα στη ζωή και να τα αξιολογήσουν μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα!
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Η 7η Απόγονος και τα δίδυμα πετράδια (2019), Υδροπλάνο
Η Ρέιτσελ και τα μαγικά της μ(Π)αθήματα (2021), Υδροπλάνο

Η Ρέιτσελ και τα μαγικά της μ(Π)αθήματα – Γιώργος Στάθης

Η ΡέιτσελΠροσβάσιμο
και για τους μικρούς
αναγνώστες με
ακουστική ή οπτική
απώλεια


Πόσοι από εμάς ονειρεύτηκαν μάγια να μπορούν να κάνουν και με ένα χτύπο των δαχτύλων μας όλα τα όνειρα μονομιάς να πιάνουν! Μα η ζωή μιας μάγισσας εύκολη δεν είναι κι αν εμένα δεν πιστεύεις, δες τη μικρή Ρέιτσελ και μόνος σου αν θέλεις κρίνε! Όποιος μαγεία χρησιμοποίησε τους άλλους να εξαπατήσει, τίποτα στο τέλος δεν κατάφερε, παρά άσχημα να την πατήσει!

Εικονογράφηση: Έλντυ Στεφάνου

Παιδική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2021, 40 σελ.

Η 7η Απόγονος και τα δίδυμα πετράδια – Γιώργος Στάθης

Η 7η


Άραγε το πεπρωμένο το επιλέγεις ή σε επιλέγει; Η Θάλεια, ένα 17χρονο κορίτσι, μεγάλωσε σε μια καλύβα αγνοώντας την πραγματική της κληρονομιά και όσα της ανήκουν. Μέχρι τη στιγμή που ένα πετράδι μπαίνει στη ζωή της και αλλάζει όλα όσα ξέρει μέχρι τώρα. Ένας νέος, μαγικός κόσμος ανοίγεται μπροστά της γεμάτος δυνάμεις και μυθικά πλάσματα και η Θάλεια καλείται να ξετυλίξει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, πιο γρήγορα από όσο φανταζόταν. Σε έναν αιώνιο πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, τα ιδανικά και το συμφέρον, μια προφητεία περιμένει να βγει αληθινή. Κι αν όλοι πιστεύουν στη Θάλεια ότι θα τα καταφέρει, πόσο εύκολο είναι να πιστέψει και η ίδια στον εαυτό της;

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2019, 310 σελ.

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο