Γιώργος Ζορμπάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Ζορμπάς γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα του εικοστού αιώνα.
Την ημέρα ζει μία κανονική ζωή – εργασία ως υψηλόβαθμο στέλεχος, γυμναστική, έξοδοι, κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Τη νύχτα όμως ξυπνάει μέσα του σα βρικόλακας το θηρίο της δημιουργίας, τον αρπάζει με δύναμη ασυγκράτητη, τον καθίζει στο γραφείο του και τον αναγκάζει να ξεράσει στο χαρτί όλες του τις σκέψεις και επιθυμίες. Ο βρικόλακας λατρεύει την νοητική πρόκληση, τους πειρασμούς, τις περιπέτειες και τις δύσκολες ερωτήσεις. Όσο για ύπνο… Οι βρικόλακες δεν κοιμούνται.

Ο Γιώργος Ζορμπάς ξεκίνησε να γράφει στα τέσσερά του χρόνια.

Έζησε την ανοδική πορεία της Ελλάδας από την ασημαντότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ξεκίνημα της νέας χιλιετίας, το αποκορύφωμα της δόξας με την Ολυμπιάδα του 2004 και τη βάναυση προσγείωση στην πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και της νέας φτωχής Ελλάδας των μνημονίων.

Εγκατέλειψε την πατρίδα, όπως τόσοι άλλοι, κι αναζήτησε την τύχη του στο εξωτερικό. Έζησε στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Ευρώπη, στην Αυστρία και στην Ελβετία και μάζεψε εμπειρίες και παραστάσεις από άλλους λαούς και άλλους πολιτισμούς.

Ζει ακόμη στο εξωτερικό.

Ο “Κώδικας της Δημιουργίας” είναι ένα έργο που βασίστηκε σε αντιφάσεις και αντιθέσεις. Τη διαφορά της σύγχρονης(;), διεφθαρμένης Ελλάδας και της δημιουργικής Αρχαίας Ελλάδας που έδωσε τα φώτα της σε όλον τον κόσμο. Την αλλαγή της συμπεριφοράς του νεοέλληνα όταν βρίσκεται μακριά από την πατρίδα. Την αντίφαση ανάμεσα στην κορυφαία κι επιταχυνόμενη επιστημονική πρόοδο και στην διάδοση και διεύρυνση των ψευδεπιστημών και της κατινιάς στις μάζες. Της ελπίδας για αιώνια ζωή και τον φόβο για ανεξέλεγκτη καταστροφή που γεννάει η πρόοδος της τεχνολογίας. Την ευγένεια του δημοκρατικού πολιτεύματος και την αισχύνη της εκμετάλλευσής του από δημαγωγούς. Τις προθέσεις ευγενικών ανθρώπων και την ξεφτίλα της υπερβολής του politically correct και του φαίνεσθαι. Την αδυναμία της σάρκας αλλά και τη δύναμη της σάρκας.

Οι αντιφάσεις αυτές και η θέση που θα πάρουμε απέναντί τους θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας. Για να ανοίξει αυτές τις συζητήσεις, αλλά και για να σας διασκεδάσει γεννήθηκε το ψευδώνυμο Γιώργος Ζορμπάς.

Ο Γιώργος Ζορμπάς εγκαινιάζει το νέο του ψευδώνυμο – εμπνευσμένο (από τι άλλο;) από τον ήρωα που ενέπνευσε τον θρυλικό Ζορμπά του Καζαντζάκη – με το νέο του έργο, την τετραλογία «Ο Κώδικας της Δημιουργίας». Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Anubis.

Πηγή, η όμορφη ιστοσελίδα του Ο Κώδικας της Δημιουργίας – The Code of Creation.

Ο Κώδικας της Δημιουργίας: Ο Γολγοθάς της Εύας – Γιώργος Ζορμπάς
Ο Νίκος Αυγερινός, το παιδί-θαύμα της φυσικής, παρατάει την έρευνα μαγεμένος από τη Σοφία, μία νεαρή, μαχητική δημοσιογράφο. Οι δύο νέοι ζουν το πάθος τους σ’ έναν κόσμο διαφορετικό. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός Ευρώπης, βουτηγμένη στην πείνα και στην απελπισία.
Στη Μέση Ανατολή, η οκτάχρονη Εύα ζει τον δικό της γολγοθά, αιχμάλωτη φανατικών τζιχαντιστών. Την ίδια ώρα, σκοτεινοί συνωμότες εξυφαίνουν το τελικό σχέδιο για τον έλεγχο της Γης. Παρασύρουν στην αρένα Αμερικανούς, Ρώσους και Ισλαμιστές εξοπλισμένους με νέα όπλα, αποκυήματα νοσηρής τεχνολογίας. Επιστέγασμά τους το Angel, η πρώτη Τεχνητή Νοημοσύνη. Η σύγκρουση πλησιάζει την Ελλάδα. Ο στρατός επεμβαίνει μ’ ένα αιματηρό πραξικόπημα.

Σε μία στιγμή έμπνευσης, ο Νίκος ανακαλύπτει το ιερό γκράαλ της φυσικής, τη Θεωρία των Πάντων. Αποκρυπτογραφεί δυνάμεις αποκαλυπτικές, ικανές ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Μοιραία τραβάει την προσοχή μυστικών υπηρεσιών, βιομηχανικών κολοσσών και τρομοκρατών.

Ο Νίκος κι η Σοφία επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν. Και κρυμμένο… στο βάθος του χρόνου… παραμονεύει το απόλυτο κακό…

Ένα καθηλωτικό θρίλερ που απευθύνεται στους λάτρεις της περιπέτειας και των θεωριών συνομωσίας. Ικανό να σε παρασύρει με έντονες στιγμές δράσης και αγωνίας.

Τι θα έκανες αν ανακάλυπτες την απάντηση σε όλα τα μυστήρια του σύμπαντος;

Πόσο επικίνδυνη είναι η τεχνολογία σε λάθος χέρια;

Τι θα συμβεί όταν ένα αιχμάλωτο κορίτσι έρθει σε επαφή με ένα υπερόπλο;

«Μία καθηλωτική περιπέτεια που παρουσιάζει πολύ πειστικά και τρομακτικά ένα εναλλακτικό σενάριο της σημερινής ελληνικής και παγκόσμιας πραγματικότητας.»
– Μάκης Σεκέρογλου, Συγγραφέας/σεναριογράφος

Μυθιστόρημα, Anubis, 2019, 640 σελ.

Ο Κώδικας της Δημιουργίας: Η Πτώση του Αδάμ – Γιώργος Ζορμπάς
Μία στιγμή…

…αρκεί για να ανατρέψει τα σχέδια του Νίκου και της Σοφίας, που αντιμετωπίζουν θανάσιμους κινδύνους στην προσπάθειά τους να απαλλάξουν την ανθρωπότητα από ένα ολέθριο μέλλον, το οποίο μέχρι πρόσφατα έμοιαζε αναπόφευκτο.

Μία τυχαία συνάντηση…

…φέρνει την οκτάχρονη Εύα σε μια πορεία συνάντησης με το απόλυτο Σκότος.

Ένας αστάθμητος παράγοντας…

…προκαλεί την πτώση του Αδάμ, σπέρνει το χάος σ’ ολόκληρο τον πλανήτη και καθιστά την Ευρώπη έρμαιο των φανατικών τζιχαντιστών. Μοναδικό εμπόδιο στο δρόμο τους; Η μικρή, ρημαγμένη Ελλάδα, σ’ έναν αγώνα που μοιάζει εξαρχής άνισος.

Κρυμμένοι στο σκοτάδι, οι συνωμότες χαμογελούν. Όλα πηγαίνουν όπως τα είχαν προσχεδιάσει…

Μυθιστόρημα, Anubis, 2020, 616 σελ.

Μυθιστορήματα
Ο Κώδικας της Δημιουργίας: Ο Γολγοθάς της Εύας (2019), Anubis
Ο Κώδικας της Δημιουργίας: Η Πτώση του Αδάμ (2020), Anubis

Πηγές: Biblionet, Anubis